Takže chlapci a dievčence,
Po dlhej konverzácii s ice.blade (týmto mu vyjadrujem obrovskú vďaku za ochotu a čas) som objednal GROM USB3 (BMW3SU model) s káblovačkou ktorá je uvedená ako pre E46/39 "behind head unit" alebo tak nejak, keďže "trunk" verzia má nekompatibilný konektor.
Avšak, typ konektoru do rádia sedí, a teda som za pomoci harnessu od GROMu a 3 posi tap konektorov (pribalene) bezproblémov nakábloval modul na kabeláž E38, zasunul flashku, otočil kľúčom, a voila, it works !
Problém bol, že kvalita zvuku bola absolútne strašná - asi ako zo Sony Ericssonu z roku 2004 - a absolútne nešlo prepínať pesničky ani priečinky. Po cca polhodine skúšania všetkého možného i nemožného som flashol grom jednotku s najnovším bmw specific firmvérom z ich webu, spustil, všetko funguje 100% !
Kvalita zvuku je výborná, určite lepšia ako z CD changeru. Prehráva to aj FLAC. Reaguje to okamžite, prepnutie medzi jednotlivými CD trvá 1 - 2 sekundy, medzi pesničkami instant. Dokonca, napriek tomu že mám MK2 a BM24 rádio, číta to atribúty súborov a zobrazuje názov songu

Ďalším krokom update E38 bude inštalácia MK4 navi, prípravu som dnes zmákol, zajtra ak kúpim navi tak postnem update :)