... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
porter
Autor témy
Auto: e30 325i, e38 740i
Kraj: Trenčiansky

e38 740i - (ne)kurenie a odvzdusnenie kurenia s webastom

Piatok, 13. Novembra 2009, 17:58

uz ked som ju vo februari kupil,tak kurila uplne mizerne. Ale kurila... teraz uz nic, absolutne, ani ked jej skutocne poriadne nalozim a aj podrzim vo vyssich otackach. Auto sa neprieva, chladenie funguje super, teplotu kontrolujem z udajov zo servisneho menu na budikoch, stale si drzi spravnu teplotu okolo 105-108C (pre rypakov: ano toto je pracovna teplota tohto motora, dokonca tusim az do 113C), takisto sa ohrieva pekne rychlo, takze termostat funguje spravne. Moze ale predsalen neotvarat vetvu kurenia?
Myslel som teda, ze to bude ventilmy kurenia, tak som ich vybral, pomeral, precistil (az potom som zistil, ze tie sa len zatvaraju elektricky, inak su otvorene stale), cize tam tiez problem nie je. Moze to absolutne vobec nekurit aj tym, ze je to stale zavzdusnene? Odvzdnusnovat som sa snazil uz snad 100x, vzdy nastavim teplotu na maximum a vetraky na minimum, vtedy sa automaticky otvaraju ventily a spusta sa aj elektricke cerpadlo. Nastartujem a otvorim odvzdusnovak a vsetko sa tvari ze je ok odvzdusnene. Ide o to, ze ak sa motor dostane na pracovnu teplotu tak ani neviem ci idu von bublinky alebo len voda, kedze voda v bode varu strati tlak, je z nej automaticky para, cize to vtedy vyzera ako keby som si siel zaliat caj :smile:

vie mi teda niekto poradit, preco este moze 740ka nekurit, pripadne ako to mam teda poriadne odvzdusnit, mam tam totiz aj webasto a to nekuri tiez vobec. Som zufaly a nikto mi nevie zo znamych poradit a do bmw servisu to teda davat nechcem. Poradte :bmwball:
e38 740i '98 286PS - jazdi dopredu a dozadu
e30 325i @ M50B25 192PS - stoji a hnije

ado.diablo1
Auto: e65 745i Alpina Pa..

Re: e38 740i - (ne)kurenie a odvzdusnenie kurenia s webastom

Piatok, 13. Novembra 2009, 19:43

Ahoj,co nekuri :-k Mne kurilo na 1.Aj ked som bol u priatelky, a stalo auto vonku pustil som webasto a za 15min tam bolo teplucko.Pozri termostat,mne ho menily nedavno,ale ja som mal iny problem,skoro som uvaril motor keby mi nezaznie gong ze pruser je.Termostat ma origos baworacky stal 119,50+robota a suma sa vysplhala na 150 eur.Vraj original termostat ma inu otvaraciu teploto ako keby si kupil neznackovy :wink:

porter
Autor témy

Sobota, 14. Novembra 2009, 04:56

no ked som ho od teba kupil tak auto naozaj kurilo velmi slabo... teplota bola na maximum a ziadny horuci vzduch sa nekonal. A webasto kurilo, sak to aj pisem, ale teraz uz ani to...sice sa tvari ze vsetko funguje, webasto sa zapne, ale teplo ziadne. Inak tiekol motorovy chladic, takze sa neni co divit, ze to bolo zavzdusnene.

Skratka neviem tu svinu odvzdusnit, preto chcem vediet, ci sa auto s webastom odvzdusnuje nejak extra, ten okruh je totiz trosku inak prepojeny, je tam o jeden venntil kurenia viac atd. Ked odvzdusnujem, mam pustit aj webasto alebo to je jedno? Dufam, ze niekto poradi, stracam nervy, s inymi autami som nikdy nemal problem s odvzdusnenim, e38 je zasa speci :-s

fano031

Sobota, 14. Novembra 2009, 08:00

Skús pozrieť aká je teplota vstupu a výstupu z radiátora kúrenia, či nieje čiastočne upchatý...
Vzniká to keď niekto predtým nalial do okruhu obyčajnú vodu (vodný kameň), alebo chcel pretesniť okruh chladenia a zabudol zavrieť radiátor kúrenia keď sypal zmes na pretesnenie do okruhu...
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex
BMW E34 R6 524 TD ex
BMW E46 R4 320 D ex
BMW E38 V8 730 iA
BMW E70 xDrive 30d

T613

Sobota, 14. Novembra 2009, 11:34

1. ujisti se ze mas opravdu OK tu el. pumpu u ventilu topeni, jednak jestli cerpa a jednak jestli je spravne spinana ovladanim
2. pokud mas webasto tak je to slozitejsi. Existuje povic verzi, nektere maji pridavne pomocne cerpadlo. Takze tady je potreba to topeni zapnout a dalsi dulezita vec a nejcastejsi problem, ze nekde na hadici od webasta je dalsi extra odvzdusnovak takze ten je potreba povolit. Je to normalne primo na hadici takovy maly sroubek.

A jinak spravne ventily topeni vubec uvazovat nemusis, pokud se poserou tak to topi porad ...
E32 750iL
Prodam dily E32 - E38, SS nebo ICQ

porter
Autor témy

Sobota, 14. Novembra 2009, 13:36

fano031 napísal:
Skús pozrieť aká je teplota vstupu a výstupu z radiátora kúrenia, či nieje čiastočne upchatý...
Vzniká to keď niekto predtým nalial do okruhu obyčajnú vodu (vodný kameň), alebo chcel pretesniť okruh chladenia a zabudol zavrieť radiátor kúrenia keď sypal zmes na pretesnenie do okruhu...

no upchaty uplne nemoze byt, lebo ked som to odvzdusnoval, tak som viac krat pocul bublinky v kureni. Inak hadice su viac menej skoro studene, aspon tie ku ktorym som sa dostal, nekuri to vobec

porter
Autor témy

Sobota, 14. Novembra 2009, 13:42

T613 napísal:
1. ujisti se ze mas opravdu OK tu el. pumpu u ventilu topeni, jednak jestli cerpa a jednak jestli je spravne spinana ovladanim
2. pokud mas webasto tak je to slozitejsi. Existuje povic verzi, nektere maji pridavne pomocne cerpadlo. Takze tady je potreba to topeni zapnout a dalsi dulezita vec a nejcastejsi problem, ze nekde na hadici od webasta je dalsi extra odvzdusnovak takze ten je potreba povolit. Je to normalne primo na hadici takovy maly sroubek.

A jinak spravne ventily topeni vubec uvazovat nemusis, pokud se poserou tak to topi porad ...

hej hej, ventily som pochopil, az ked som ich rozobral, takze mi doslo, ze to nimi nemoze byt :)

el. pumpa pri ventiloch je urcite dobra, je ju aj pocut ze sa rozbehne a aj ked som nemal nastartovane, tak som pocul bublinky v kureni (teplota na max a vent. na min), takze sa rozbehla.
No pokial ma cela vetva na webasto samostatny odvzdusnovak, tak je potom jasne, ze to mam slusne zavzdusnene, lebo ten som zatial nenasiel. Predpokladam ze budem musiet dat dolu podblatnik a robit to odspodu auta. Nikde hore totiz na hadici na 100% odvzdusnovak nie je.
Inak ako to presne je, ked je webasto vypnute, tak cez jeho okruh ani nejde voda, ten treti ventil tu cast uplne odpoji? A este jedna otazka, pre lepsie pochopenie, okruh webasta ohrieva len vodu cisto v kureni, alebo aj v malom okruhu motora? Pani dik za vysvetlenie a rady, hned vidim svetielko na konci tunelu jasnejsie alebo to je len dalsia vzduchova bublina ... :mrgreen: ?

T613

Sobota, 14. Novembra 2009, 13:59

No to je prave to, ze je vic moznosti ... ja nevim co tam presne mas. Ale je vic druhu jak webast samotnych tak moznosti zapojeni. Ohriva to jenom motor nebo jenom vnitrek nebo oboji. Na to jsou tam potom ty pomocne ventily na prepinani. Je tam treba jeden nebo dva ...

Ja uz jsem vykuchal nekolik webast a co kus to original, tak proto to rikam :smile:

Jeste muzes uvazovat tu pomocnou el. pumpu v okruhu webasta. Jenze zase nekde je, nekde ne. Pokud bys ji tam mel tak ji urcite uvidis nekde takova mala svine, jde do ni konektor. Nekde ta pumpa je integrovana primo v tom topeni ... prase aby se v tom vyznalo
E32 750iL

Prodam dily E32 - E38, SS nebo ICQ

porter
Autor témy

Utorok, 12. Januára 2010, 21:58

zabudol som ukoncit tuto temu po vyrieseni problemu... takze bolo to cele len v zavzdusneni, odvzdusnoval som to vylucne "studene", teda ak auto nemalo tych svojich 100C + , zopar krat aj v kopci. Nasiel som navod, podla ktoreho sa nesmie tento motor odvzdusnovat ak uz ma pracovnu teplotu, nakolko je nad 100C a ked sa otvori odvzdusnovak, klesne v systeme tlak, voda zacne varit, co sposobi este vacsie zavzdusnenie. Komplikovane, ale podarilo sa, chce to len pevne nervy a chvilu vydrzat tu zimu :D ... btw ako to preboha robia v servise, nechce sa mi verit, ze to robia na 10x ?

a dakujem Vam za rady

Gabriel Haluška
Auto: BMW725E38,745iE65
Kraj: Prešovský

Utorok, 26. Januára 2010, 14:26

nevie niekto ako sa to odvzdusnuje na 725?

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Streda, 27. Januára 2010, 07:05

M51 nema odvzdusnovak
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Gabriel Haluška
Auto: BMW725E38,745iE65

Štvrtok, 28. Januára 2010, 00:06

lava strana mi vobec netopi iba sem tam zacne a aj to po dlhsej jazde.so by to mohlo robit?
fioro napísal:
M51 nema odvzdusnovak

Tiborelpeno
Auto: BMW 728i long

Piatok, 14. Decembra 2012, 16:37

zdravim mam tatkiez nieco podobny proboblem jedna sa o auto bmw 728i e38 mam tam ventilky topenia vy\menene ale tu vodnu elektricvku pumpu pod inim nepocujem aby cirkulovala jak to este zistim ??? mne to topiu hlavne iba zo strany spolujazdca a zo tadu inac na soferovej strane malo kedy kusok po odvzdusneni potopi potom uz nie alebo otpi ked drzim autu otacky...jedna sa o dvojzonovu klimu aj s ovladanim osobitnym vzadu ...neviuete niketo k tomu povedat dakujem ??? skusal som to odvzdusnovat kopu krat no nic ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní