... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

mmracing.sk

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: E32 M30B30 ... motor vynecháva

Utorok, 23. Marca 2010, 20:46

No... ja mám M30 :D a už som si s týmto motorom užil dosť problémov... :lol: :twisted: poviem ti že už ma na tom motore nič neprekvapí... hehe... :lol:

Po prvé... Zajo ťa pekne zamotal, na celom motore sú iba 2 snímače pohybu, ak nerátam váhu vzduchu... jeden sníma kľuku, to je ten čo ty píšeš, a druhý je hore na VN kábli ku 6.valcu... už žiadny ďalší tam nie je, ani na vačku... na to aby ten motor bežal stačí iba snímač kluky, ten horný ani nemusí byť pripojený a motor pobeží... tzn. ak máš dobrý snímač kluky, motor musí bežať... jednoducho sa to dá overiť, odpoj kábel zo zapaľ.cievky, daj sviečku alebo prilož ku kostre, ak pri štartovaní ide iskra, snímač bude OK. Samozrejme sú možné aj iné chyby, že je nejak poškodený a nedáva stabilný signál, alebo je vadná zapaľ.cievka, chybná DME, atď. ale jeto málo pravdepodobné, chcelo by to vymeniť aspoň snímač za nový aby si mal istotu. Nedoporučujem v žiadnom prípade dávať neorigo diel, lebo sa zamotáš ešte viac...
Ak ide pravidelne iskra, snímač môžeš na 99% vylúčiť a chyba bude v dodávke paliva.

Ja som si túto zimu užil opačný problém... :evil: a trvalo mi takmer mesiac, než som nato prišiel... mne zas studený štartoval na prvý šup, išiel stále dobre, ale akonáhle som vypol zohriaty motor, tak nachytil ani za nič... skúšal som všetko možné, a nakoniec bol prerušený - zhnitý - blbý káblik, prívod k čidlu teploty na hlave, ktorý meria teplotu pre DME... /riad.jednotku motora/. A tým pádom riadiaca stále dávala bohatú zmes, a ohriaty motor stále zachlastávalo a nepodarilo sa naštartovať... stačilo opraviť káblik a klídek... :wink: Bolo by dobré to dať na diagnostiku, čo to píše... a uvidíš...

Užívateľov profilový obrázok
renzo776
Autor témy

Utorok, 23. Marca 2010, 21:21

Peťo s tými senzormi máš pravdu, som to dnes kukal a som si spomenul že su len dva, ako píšeš. Presne ten na kably nemám, je len volne pohodený v motorovom priestore.
Peťo myslím že palivom to nebude, kedže mám auto aj na LPG a auto keď sa zohreje ide nepravidelne či na benzín či na plyn,ale rozdiel nie je cítiť (okrem toho že na plyn ho mám lenivejší-zle nastavené,stará membrána).
Čiže asi to bude tá elektrika, cez víkend mal auto Gabo z RS (zaujemca ho kupiť), vymenil sviečky a auto šlo stále rovnako,ale iskry vraj hádzalo na každú sviečku.
Proste za studena ide na 6 vlacov a po zohriatí robí to čo robí, presne to čo písal Zajo.
Sú tu názory teda že je to ten snímač, aj že to môže byť výkom rozdelovača ..neviem, tým palivom,to by som asi vylúčil, skôr ak ako si písal, že by ešte nejaké čidlo nerobilo dobrotu.
Keby som spával s bankárovou dcérou tak nemám problém, kúpim senzor, nové výko rozdelovača, nové káble, novú indučku a ak to bude stále robiť idem dalej,ale bez penazí to je o houby ..
Ozaj tou zapalovacou cievkou myslíš indučku? že by bez nej dávalo isrku ? ..nie osm automechanik, fakt mám rezervu v niektorých pojmoch..

ozaj Peto, písal som Ti aj SS asi pred dvomi týždnami, ak nemáš čas kašli na to,ale odpovedou by si ma potešil. Dakujem
BMW E61 530dA
ex BMW e38 740i 6q.
ex BMW e34 535i M-Tech
ex BMW e36 320i Touring
ex BMW e30 325ix Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 525Tds Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 520i 24V

Zajo
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Marca 2010, 08:43

Troska som to pomotal, prepacte pani. Vychadzal som z M52 ten ma myslim 1 senzor na kluku a 1 na vacku. Tak tebe hadze vsetky iskry asi stale, ale nie presne v tom case kedy maju ist, ja si myslim ze senzor. Lebo ked to veko si vycistil tak to by malo ist, jedine ze by bolo mechanicky poskodene inak sa na nom asi nema co pokazit.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

rastt1
Auto: E32
Kraj: Trnavský

Piatok, 26. Marca 2010, 13:33

Jak je na tom motor?

renzo776
Autor témy

Nedeľa, 28. Marca 2010, 21:41

Motor je na tom dosť dobre, keď ide na 6 vlacov ide jako šuka, je tichý .. keď senzor neblbne, je radosť s ním jazdiť, inak ide,ale ide ťažko do otáčok ... musím počkať na finance, vymením to a jjazdíme o sto šesť, milujem to auto :-D
BMW E61 530dA
ex BMW e38 740i 6q.
ex BMW e34 535i M-Tech
ex BMW e36 320i Touring
ex BMW e30 325ix Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 520i 24V

BMW E32
Auto: E32 740i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 18. Mája 2010, 23:58

Nechcem rusit uz rozbehnutu konverzaciu, mam motor M30B30, s tym vsak ziaden problem nemam, ale mal som volakedy E 30ku, M40, a mal som asi rok uplne problemy s tym motorom, vtedy som este tu na fore nebol, a mal som take podobne priznaky ze za studena kraasa chod motora bezchybny a tak za hodinu - dve ked sa motor zohrial tak to zacalo. Zacal trhat ako keby vynechvali valce, niekedy uplne nevedel udrzat otacky na neutrale a skapal, a potom bud nastartoval alebo si povedal ze 15 min sere na mna - nenastartovatelne, ale za studena vsetko islo jak fungel, a pritom filtre vsetky ok som mal, vaha vzduchu no problem, kable sviecky nove a toto to robilo, az raz doslo k vyusteniu problemu, DEKEL rozdelovaca, totiz tie mosadzne kontakty uz boli maalinko opotrebovane co som si ja myslel ze je uplne v norme, boli take oslahane do tych iskier. No a teraz jednoducha elektrotechnika, absolutne vsetky vodice okrem polovodicov, zvysovanim teploty znizuju vodivost a obzvlast prepaleny vodic pri zvysovani teploty sa stava takmer izolantom, to bolo know how mojho rozdelovaca ako za studena ist bechybne a za tepla uuuplne zle.

Takze ak tie mosadzne kontakty na rozdelovaci mas trochu zacernale, oslahane od iskier, tak jemny smirglom to obrus aby si tu spaleninu dal dole, ovsem ak uz ten kontakt nieje uplne vykusany od tych iskiet, plati toto aj pre palec rozdelovaca. Ale ak to mas vsetko vporiadku tak potom len tak blabocem tu , lebo inak mi nenapada v com by mohol byt este problem.

chcem som len podotknut ze v tom rozdelovaci aj nejmensi detail vie narobit zlobu :lol:

renzo776
Autor témy

Streda, 19. Mája 2010, 11:50

Nehovoríš zle :)
Ako u mňa to bol problém snímača otáčok kľuky, vymenil som a auto ide ako má, nie je problém ísť na dlhšie trasy 500-800 km v pohode. Ale ako vravíš, aj tie kontakty na rozdelovači som prečistil a aj to pomohlo chodu motora. Samozrejme ide leto, brigáda takže vymením isto aj výko aj palec rozdelovača, nech to ide ako má.
Čiže pre všetkých, čo im robí motor blbosti a nevedia prečo, kuk výko a palec rozdelovača a snímač otáčok kľukovej hriadele (M20 i M30 ho na 100 pero má)
BMW E61 530dA
ex BMW e38 740i 6q.
ex BMW e34 535i M-Tech
ex BMW e36 320i Touring
ex BMW e30 325ix Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 520i 24V

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní