No... ja mám M30

a už som si s týmto motorom užil dosť problémov...

poviem ti že už ma na tom motore nič neprekvapí... hehe...
Po prvé... Zajo ťa pekne zamotal, na celom motore sú iba 2 snímače pohybu, ak nerátam váhu vzduchu... jeden sníma kľuku, to je ten čo ty píšeš, a druhý je hore na VN kábli ku 6.valcu... už žiadny ďalší tam nie je, ani na vačku... na to aby ten motor bežal stačí iba snímač kluky, ten horný ani nemusí byť pripojený a motor pobeží... tzn. ak máš dobrý snímač kluky, motor musí bežať... jednoducho sa to dá overiť, odpoj kábel zo zapaľ.cievky, daj sviečku alebo prilož ku kostre, ak pri štartovaní ide iskra, snímač bude OK. Samozrejme sú možné aj iné chyby, že je nejak poškodený a nedáva stabilný signál, alebo je vadná zapaľ.cievka, chybná DME, atď. ale jeto málo pravdepodobné, chcelo by to vymeniť aspoň snímač za nový aby si mal istotu. Nedoporučujem v žiadnom prípade dávať neorigo diel, lebo sa zamotáš ešte viac...
Ak ide pravidelne iskra, snímač môžeš na 99% vylúčiť a chyba bude v dodávke paliva.
Ja som si túto zimu užil opačný problém...

a trvalo mi takmer mesiac, než som nato prišiel... mne zas studený štartoval na prvý šup, išiel stále dobre, ale akonáhle som vypol zohriaty motor, tak nachytil ani za nič... skúšal som všetko možné, a nakoniec bol prerušený - zhnitý - blbý káblik, prívod k čidlu teploty na hlave, ktorý meria teplotu pre DME... /riad.jednotku motora/. A tým pádom riadiaca stále dávala bohatú zmes, a ohriaty motor stále zachlastávalo a nepodarilo sa naštartovať... stačilo opraviť káblik a klídek...

Bolo by dobré to dať na diagnostiku, čo to píše... a uvidíš...