... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

kubo
Auto: E39 528i limousine
Kraj: Nitriansky

Re: Ceny dielov na e38

Piatok, 8. Mája 2009, 18:04

Juroo napísal:
pockaj pockaj toto si nepochopil ja budem chciet e38 aj ked e65 bude stat nvm kolko....to ma len tak napadlo ze tak by to mohlo byt ...ja som nikde nepisal ze chcem e65 namiesto e38 ...........skus lepsie citat no :oops:

ok sorry :mrgreen:
E39 528i ex
E39 530d 135kw--ex

Užívateľov profilový obrázok
Juroo
Autor témy
Auto: Peugeot 306 :D

Piatok, 8. Mája 2009, 20:57

kubo napísal:

ok sorry :mrgreen:

pohoda :D

porter
Auto: e30 325i, e38 740i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 11. Mája 2009, 23:44

na motor M62 membrana sania 50€ + tesnenie 8€ (AWT)
filter do automatu 28€ (AWT)
1L predpisaneho oleja Esso do steptronicu cca 7€
vymena oleja + filtra v BMW TOB Trencin cca 500€ :-& esteze na nich clovek nie je odkazany
hadice ku kureni cca 8-15€ / ks (AWT)
bezp. srob na kola 4€

:bmwball:
e38 740i '98 286PS - jazdi dopredu a dozadu
e30 325i @ M50B25 192PS - stoji a hnije

Juroo
Autor témy

Utorok, 12. Mája 2009, 15:53

porter napísal:
na motor M62 membrana sania 50€ + tesnenie 8€ (AWT)
filter do automatu 28€ (AWT)
1L predpisaneho oleja Esso do steptronicu cca 7€
vymena oleja + filtra v BMW TOB Trencin cca 500€ :-& esteze na nich clovek nie je odkazany
hadice ku kureni cca 8-15€ / ks (AWT)
bezp. srob na kola 4€

:bmwball:

dik :smile: ....nvm preco som si myslel ze ta membrana bude stat strasne prachy.....ani ten olej do prevodovky nevyzera draho a musi tam ist len ten olej napr Castrol nema taky olej aky tam ma ist??...no ako vymienat olej v autorizovanom sevise to neee zas tolko penez zato nevyhodim :D....ked si to vim spravit sam len keby uz nebolo ine vychodisko...

porter

Utorok, 12. Mája 2009, 16:46

Juroo napísal:
dik :smile: ....nvm preco som si myslel ze ta membrana bude stat strasne prachy.....ani ten olej do prevodovky nevyzera draho a musi tam ist len ten olej napr Castrol nema taky olej aky tam ma ist??...no ako vymienat olej v autorizovanom sevise to neee zas tolko penez zato nevyhodim :D....ked si to vim spravit sam len keby uz nebolo ine vychodisko...

hej do toho steptronicu co tam mam je predpisany len olej Esso ATF 71141. Priamo v ZF manule sa docitas, ze iny by tam nemal ist, drahsi nebol, takze naco riskovat. U nas som ho nikde nezohnal, vsetci obchodnici sa tvarili ako dementi alebo ked bol, tak len v 20 litrovych baleniach. Nakoniec som ho objednal z CR a bolo. V BMW inak stoji liter toho oleja cca 3x viac co som sa tak docital, takze tych som ani neskusal. Kupil som len origo filter a tesnenie na vanu.
Olej v nom si vymenis aj sam, ked si zrucny. Nie je to nejaka zlozita vec. Problem je len trosku v kontrolovani hladiny oleja, na tychto prevodovkach uz nie je ako napriklad pri e32 ten kontrolny cicik priamo v motorovom priestore. Auto musis pripojit na diagnostiku a kontrolovat teplotu oleja a udrziavat v urcitom rozmedzi a potom ked preteka cez naplnaci otvor, tak jeho dost :smile: cize jeden musi byt pod autom a dolievat a druhy hore cumet do PC

Juroo
Autor témy

Utorok, 12. Mája 2009, 21:15

hej do toho steptronicu co tam mam je predpisany len olej Esso ATF 71141. Priamo v ZF manule sa docitas, ze iny by tam nemal ist, drahsi nebol, takze naco riskovat. U nas som ho nikde nezohnal, vsetci obchodnici sa tvarili ako dementi alebo ked bol, tak len v 20 litrovych baleniach. Nakoniec som ho objednal z CR a bolo. V BMW inak stoji liter toho oleja cca 3x viac co som sa tak docital, takze tych som ani neskusal. Kupil som len origo filter a tesnenie na vanu.
Olej v nom si vymenis aj sam, ked si zrucny. Nie je to nejaka zlozita vec. Problem je len trosku v kontrolovani hladiny oleja, na tychto prevodovkach uz nie je ako napriklad pri e32 ten kontrolny cicik priamo v motorovom priestore. Auto musis pripojit na diagnostiku a kontrolovat teplotu oleja a udrziavat v urcitom rozmedzi a potom ked preteka cez naplnaci otvor, tak jeho dost :smile: cize jeden musi byt pod autom a dolievat a druhy hore cumet do PC[/quote]

jj pri automate netreba riskovat to by sa nemuselo vyplatit a radsej kupit najdrahsi olej aj ked najdrahsi nemusi byt najlepsi ako kupovat potom novu prevodovku :D.....no ved radsej obiednat z ceska tolko kolko potrebujes a zaplatit postovne ako kupit zbytocne 20 litrov....v BMW stoji vsetko viac...no nieco by som vedel spravit aj sam ale nechal by som to ujovy ten je zrucny mechanik....

bayern
Auto: BMW 730D 99
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Mája 2009, 20:41

vstrek cerpadlo 680 repas bosch
podavacie cerpadlo 260
zhavice cca 15 kus

Juroo
Autor témy

Piatok, 15. Mája 2009, 22:36

bayern napísal:
vstrek cerpadlo 680 repas bosch
podavacie cerpadlo 260
zhavice cca 15 kus

prave koli tymto veciam by som nechcel diesla ale tak spotreba je niekde inde mozno to vykompenzuje nasledne opravy ....ale myslim ze len vtedy ked mas auto fakt dlho a nekupis ho ked ma nabehane 200 tisic

porter

Nedeľa, 17. Mája 2009, 00:18

Juroo napísal:
prave koli tymto veciam by som nechcel diesla ale tak spotreba je niekde inde mozno to vykompenzuje nasledne opravy ....ale myslim ze len vtedy ked mas auto fakt dlho a nekupis ho ked ma nabehane 200 tisic

tak to su vecne debaty vyhodnost diesla... sam som to zvazoval, ale po tom, ked zvazis prave to, ze ten motor ma uz nieco za sebou a zacnu sa srat prave take veci ako turbo a cerpadlo, tak to na tej spotrebe nemas podla mna sancu usetrit. mozno pri fakt vela km rocne,ale po kolkych rokoch usetris cenu tych oprav a nervov? a este 7er je tazke auto a aj na tom diesli ta spotreba nie je taka ruzova, V8 sa s tym autom pekne pohrava, na spotrebu sa s nim sice jazdit neda ani ked to vela neosolujes, ale zasa ani to neni vyslovene nic strasne co si vsetcia myslia, pokial to samozrejme nechces ako mestske auto, to ide potom hodne do sraciek :mrgreen: to uz ked by si chcel 7er ako "ekonomicke" auto, tak radsej tu V8 so sekvencnym LPG, ale to tiez nie je najlacnejsie a prides o kufor atd...
7er je luxus vozba a ked chces nieco extra, tak si musis skratka priplatit, bez toho to nejde

Juroo
Autor témy

Nedeľa, 17. Mája 2009, 06:32

porter napísal:
tak to su vecne debaty vyhodnost diesla... sam som to zvazoval, ale po tom, ked zvazis prave to, ze ten motor ma uz nieco za sebou a zacnu sa srat prave take veci ako turbo a cerpadlo, tak to na tej spotrebe nemas podla mna sancu usetrit. mozno pri fakt vela km rocne,ale po kolkych rokoch usetris cenu tych oprav a nervov? a este 7er je tazke auto a aj na tom diesli ta spotreba nie je taka ruzova, V8 sa s tym autom pekne pohrava, na spotrebu sa s nim sice jazdit neda ani ked to vela neosolujes, ale zasa ani to neni vyslovene nic strasne co si vsetcia myslia, pokial to samozrejme nechces ako mestske auto, to ide potom hodne do sraciek :mrgreen: to uz ked by si chcel 7er ako "ekonomicke" auto, tak radsej tu V8 so sekvencnym LPG, ale to tiez nie je najlacnejsie a prides o kufor atd...
7er je luxus vozba a ked chces nieco extra, tak si musis skratka priplatit, bez toho to nejde

podla mna taketo auto s dieslom sa oplati asi len nove :D ked nad tym tak rozmyslam lebo take diely ako cerpadlo na BMW sedmickovej rady bude ina suma ....z tychto troch moznosti je podla mna najlepsi benzin ....nemusis sa on tak bat ako o diesel ....no ked pridas tomu osemvalcu ten si spapa to sa neda oklamat :D....ale ja nvm mne to LPG nikdy nebolo nejako po chuti

bayern
Auto: BMW 730D 99

Utorok, 19. Mája 2009, 21:09

Juroo napísal:

tie veci ani neboli treba lebo tam bol poskodeny jeden kabel,

Juroo
Autor témy

Utorok, 19. Mája 2009, 21:48

bayern napísal:

tie veci ani neboli treba lebo tam bol poskodeny jeden kabel,

no niekedy vyhodis kopec penazi a az potom zistis ze to bola nejaka takato kravina :|

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 20. Mája 2009, 09:54

Juroo napísal:
....ale ja nvm mne to LPG nikdy nebolo nejako po chuti

sekvenčné LPG je už trochu o inom, so splynovačom to má málo spoločného, akurát cena na 8valec okolo 2000€
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

100RM
Auto: e61 550i

Streda, 20. Mája 2009, 11:08

Ja sa na LPG nemozem stazovat, rozdiel v jazde neni poznat a zere to o skoro polovicu menej, tak preco nie ? Ze plyn patri do zapalovaca ? To je hlaska tych, co na to nemaju :-D

Zajo
Auto: E38 740iA

Streda, 20. Mája 2009, 12:57

Plyn kazdy odsudzuje, pritom kazdy by privital vozit sa o polovicu lacnejsie. Ja by som do toho siel.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný