... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

reklamne predmety bmwklub.sk

littleB
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Cena - BMW e38 730d

Streda, 22. Augusta 2012, 21:56

Zdravím!
Som tu nový, tak dúfam, že týmto príspevkom neporuším žiadne pravidlá... :smile:
Uvažujem o kúpe BMW e38 730d r.v.2000/01, a chcel by som sa vás skúsenejších opýtať: čo sa v súčanosti považuje za primeranú cenu za takéto vozítko? V bazároch som totiž videl tento model od 5000 do 10000 €. Dostal som však radu, že najlacnejšie kusy (pod 5000€) majú na 100% skrytú závadu, a že o takom lacnom kuse ani nemám uvažovať... Je to však pravda? Akú hodnotu (od-do) môže mať zachovalý 11-ročný sedmičkový bavorák, a aká najnižšia suma je reálna za bezvadový kus?
Ďakujem vám za rady... :wink:

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Re: Cena - BMW e38 730d

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 15:31

ak ti niekto tvrdi, ze nieco ma 100% zavadu, tak to urcite dokaze dolozit relevantnym setrenim, skumanim, zoznamom otestovanych aut a vysledkami ;-) Inak nech si take kecy strci do prdele ... Aj auto za 4000 moze byt super a aj auto za 10000 moze mat skrytu vadu o ktorej nevie ani majitel. Najistejsie je zobrat so sebou cloveka co sa rozumie a tym aspon trochu minimalizovat riziko. Riziko samozrejme vzdy nejake bude, ojazdene auto bez rizika neexistuje ( to nakoniec ani nove)

littleB
Autor témy

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 22:49

Neviem, či sa správne chápeme... :smile: Ja nehovorím o konkrétnom vozidle, ale rád by som vedel, či sa to nedá nejak vymedziť cenovo, pod ktorú hranicu už netreba radšej ísť. Už som sa totiž raz ofajčil pri kúpe predošlého auta - navonok skvelo vyzerajúce, servisman ho pri obhliadke ohodnotil ako bezzávadové a nebúrané, no cena bola vysoko podhodnotená, a až po čase vyšli najavo vážne skryté závady, vďaka ktorým som preplatil priemernú cenu auta o 30%... Preto sa pýtam, pod akú cenovú hranicu možno povedať u e38 730d, že by už mohlo ísť o podfuk. Napríklad: 1000€ za 300k km? :wink: A zase ho nechcem ani zbytočne preplatiť - jednoducho, aby nebolo nadhodnotené (napr. 8000€ za 250k km...?) Ak sa to samozrejme dá nejak vymedziť... Vďaka! :(

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 24. Augusta 2012, 09:56

ale skryta zavada sa vola preto skryta, lebo je skryta :) ci uz o nej majitel vie alebo nevie, tym ze je skryta tak ju vobec nemusi odrazit v cene cize finance ohranicenie ti nijak nepomoze a vklude aj auto za 10 tis ju moze mat
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 24. Augusta 2012, 10:57

vstupuje tam vela premennych ako vybava... za social edition nemoze zapytat viac ako 5000, to mu nikto nekupi.

littleB
Autor témy

Piatok, 24. Augusta 2012, 16:42

Lopo napísal:
ale skryta zavada sa vola preto skryta, lebo je skryta :) ci uz o nej majitel vie alebo nevie, tym ze je skryta tak ju vobec nemusi odrazit v cene cize finance ohranicenie ti nijak nepomoze a vklude aj auto za 10 tis ju moze mat

Myslel som takú skrytú závadu, ktorá je špeciálne "skrytá" len pre kupujúceho... :D A najviac ma desí prípad, že kúpim niečo v perfektnom stave za výbornú cenu a údajne "nikdy nebúrané", no pritom po čiastočnom rozobratí sa preukáže opak... :( Preto tajne dúfam, že seriózneho majiteľa poodhalí aj seriózne stanovená cena. (aká je to však seriózne stanovená cena, to zatiaľ netuším a preto som vás tu oslovil)

Jannci napísal:
vstupuje tam vela premennych ako vybava... za social edition nemoze zapytat viac ako 5000, to mu nikto nekupi.

Uhm, takže môžeme povedať, že od 5000€ sa treba odraziť a podľa výbavy/km/závad ísť už len vyššie? :wink: A pokiaľ je cena ešte rozumná - povedzme za plnú výbavu/max.200k km/bez vážnych závad? Dá sa to nejak približne určiť, prosím? :shock:

Lopo

Sobota, 25. Augusta 2012, 08:43

tych 10-11k by bolo podla mna za top model tak akurat, ale naozaj cukrik...
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Sobota, 25. Augusta 2012, 12:12

littleB napísal:
Uhm, takže môžeme povedať, že od 5000€ sa treba odraziť a podľa výbavy/km/závad ísť už len vyššie? :wink: A pokiaľ je cena ešte rozumná - povedzme za plnú výbavu/max.200k km/bez vážnych závad? Dá sa to nejak približne určiť, prosím? :shock:

nebavme sa tu o kilometroch, lebo najst 12 rocnu sedmu s original najazdom do 200k je ako dat na golfe birdie...

Ono ja neviem co od toho auta cakas. To auto sa ti bude kazit, nie v tom zmysle ze ta niekde necha (i ked aj to sa stava) ale proste poviem ti takto, ked som doviezol sedmu, tak prvych par mesiacov nic, a potom sa to zacalo sypat... zacala tiect nadrz, strelila hadica od serva, na chladici, vytiekol mi tlmic a o elektronike ani nehovorim... behom par mesiacov som do toho nalial 3000 euri a zasa je pokoj. rok jazdim a nic sa nepokazilo, nic nebucha, auto ide ako zehlicka.

Chcem tym povedat, ked najdes nejake auto, sadni do neho, nepozeraj kilometre, to ti moze bt aj tak jedno (k original stavu sa aj tak nedopatras) prevez sa na tom, ci tam nieco nebucha, ci sa nehupes ako low rider, ci automat nekope, pootvaraj okna, ci neskripu (lubi na sedma odchdzat mechnizmus, tie plastove kolecka vmysleli uplne genialne) odskusaj si elektronku, ci ide toho najviac, ale necakaj ze to auto bude bez dalsich investicii.

littleB
Autor témy

Sobota, 25. Augusta 2012, 14:57

Lopo napísal:
tych 10-11k by bolo podla mna za top model tak akurat, ale naozaj cukrik...

Tých 10k som aj ja považoval za maximum, vďaka za potvrdenie mojej domnienky! :wink: Zdalo sa mi totiž priveľa, keď mi jeden známy ponúkal pred cca rokom 740d (335k km) za 9500€ s tým, že mám počítať s ďalšími okamžitými opravami za min. 1500-2000€... :(

Jannci napísal:
nebavme sa tu o kilometroch, lebo najst 12 rocnu sedmu s original najazdom do 200k je ako dat na golfe birdie...

Ono ja neviem co od toho auta cakas. To auto sa ti bude kazit, nie v tom zmysle ze ta niekde necha (i ked aj to sa stava) ale proste poviem ti takto, ked som doviezol sedmu, tak prvych par mesiacov nic, a potom sa to zacalo sypat... zacala tiect nadrz, strelila hadica od serva, na chladici, vytiekol mi tlmic a o elektronike ani nehovorim... behom par mesiacov som do toho nalial 3000 euri a zasa je pokoj. rok jazdim a nic sa nepokazilo, nic nebucha, auto ide ako zehlicka.

Chcem tym povedat, ked najdes nejake auto, sadni do neho, nepozeraj kilometre, to ti moze bt aj tak jedno (k original stavu sa aj tak nedopatras) prevez sa na tom, ci tam nieco nebucha, ci sa nehupes ako low rider, ci automat nekope, pootvaraj okna, ci neskripu (lubi na sedma odchdzat mechnizmus, tie plastove kolecka vmysleli uplne genialne) odskusaj si elektronku, ci ide toho najviac, ale necakaj ze to auto bude bez dalsich investicii.

Veľmi pekne ďakujem za rady! Som realista, a viem, že staršie vozítko vyžaduje určité opravy, no bol by som rád, keby ich bolo čo najmenej, a preto chcem získať čo možno najviac informácií o najvhodnejšom pomere cena vs. kvalita. :wink:
Naposledy upravil/-a littleB v Utorok, 21. Januára 2014, 13:49, upravené celkom 1 krát.

voMacK
Auto: G31 540i

Sobota, 25. Augusta 2012, 16:29

nikdo ti nikdy nezaruci, ze sa ti na aute s vyssou nadobudacou cenou nieco drahe nevyjebe o par dni
s tym sa zmier a nie, ze kupim nieco draho a huraaa som na par rokov za vodou. Tak to nefunguje a uz vobec nie u sedmic za par tis eur. Aj ked bude auto v dobrom stave, uvedom si, ze najlepsie roky bude mat davno za sebou a preto sa tam moze posrat cokolvek kedykolvek.
Ak chces mat sedmu bez velkych investicii na par rokov, tak chod do BMW kup fungel za 100 tacov a mozes mat kludny spanok :wink:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

littleB
Autor témy

Sobota, 25. Augusta 2012, 16:45

voMacK napísal:
nikdo ti nikdy nezaruci, ze sa ti na aute s vyssou nadobudacou cenou nieco drahe nevyjebe o par dni
s tym sa zmier a nie, ze kupim nieco draho a huraaa som na par rokov za vodou. Tak to nefunguje a uz vobec nie u sedmic za par tis eur. Aj ked bude auto v dobrom stave, uvedom si, ze najlepsie roky bude mat davno za sebou a preto sa tam moze posrat cokolvek kedykolvek.
Ak chces mat sedmu bez velkych investicii na par rokov, tak chod do BMW kup fungel za 100 tacov a mozes mat kludny spanok :wink:

Nič nie je stopercentné, tomu rozumiem. A samozrejme, nemám ani 100 tácov, a ani sa mi to nové monštrum nepáči. Vďaka za názor! :wink:

Blondak
Auto: 725tds

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 09:01

Ak je to dovoz kukni originalitu. Tam si mozes overit ci nebolo uz striekane, gitovane. Osobne by som kupil lacnejsie auto ktore uroby na mna dobry dojem a zvysne peniaze nechal na servis napr. automatu atd. Ak chces kupovat teda auto do desat klackov.

littleB
Autor témy

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 10:09

Blondak napísal:
Ak je to dovoz kukni originalitu. Tam si mozes overit ci nebolo uz striekane, gitovane. Osobne by som kupil lacnejsie auto ktore uroby na mna dobry dojem a zvysne peniaze nechal na servis napr. automatu atd. Ak chces kupovat teda auto do desat klackov.

Ďakujem za radu! Do 10k sa určite musím zmestiť, ale čím menej to nakoniec bude, tým viac ostane na servis/tuning, takže sa budem snažiť vohnať cenu ešte nižšie. :smile:

korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 10:14

tuning? E38? #-o
INSTAGRAM: korado_korado

Blondak
Auto: 725tds

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 16:18

korado napísal:
tuning? E38? #-o

boha normalne som sa musel posadit.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní