Streda, 23. Marca 2016, 07:37
ahoj
k volantu - povedia ti v bmw ze si si mal kupit auto s volantom akym si chcel a ze sa to neda (oficialne vyjadrenie aspon v pripade ked sa to riesilo pre zakaznika - vyjadrenie z nemecka, pytalo sa BMW PO). pravda je taka, ze volant je hlupe koleso a to ak ti tam sadne (a ono sadne) tak je uplne jedno ake bude, otazna je elektronika - musis mat volant vo vybave aku mas ty - tj pozeraj ci ma vyhrev, vybracie, ci chces padla, ci ma multifunkciu. pozeraj volant aspon taky ako mas, popripade mozes kludne aj lepsi, vsetko sa da nasledne "dorobit". Dorabal som Mkovy voland do f07 tusim 2012 a aktivovali sa padla. Samotny volant sa nekoduje, riadiacka je par cm pod nim a to su packy, v nich sa drzi kod. hlavne odpoj baterku ked budes menit volant a odpajat airbag :).
na parkovanie ti chalani odpovedali - je nutne mat vpredu 6 parkovacich snimacov - musis dalsie 2 vyvrtat do blatnikov, osadid ich tam (su tam predpripravene dierky, aj klipy) a nasledne dokablovat k riadiacke, samozrejme aj tu. pravdedpodobne coskoro budem robit na f15 tak sa podelim s informaciami co vsetko je nutne.
spetaky zaklapanie - je mozne, ale len pre novsie rady ako su 3er a Xka, na 5er a 7er som nato zatial nedosiel, ale nevravim, ze sa to neda.
film z usb standardne nejde (aspon prve verzie softu), treba ho povolit. co viem tak predok a zadok su oddelene systemy, oskusam na inej f15 a dam ti vediet ci je to kodovanim alebo uplne mimo seba.
garaz - podrz 1 a 3 tlacidlo - tym resetnes, nasledne drz tlacidlo ktore chces mat ako programovane a behaj okolo homelinku s ovladacom od brany, mal by sa rozblikat rychlejsie, niekedy mu to trva aj minutu.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov