... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

mmracing.sk

TweetyRS
Autor témy
Auto: BMW 330xd e90
Kraj: Prešovský

Výmena tlmičov g31

Utorok, 5. Augusta 2025, 20:36

Ahojte, kto máte aké skúsenosti s výmenou adapt. tlmičov na g-ečkach (g31) za adapt/obyč s vypnutím snimacov, kde pri nájazde 145xxx sú vykoncene, auto sa hojdá ako koč, zadna náprava je + vzduch.
Snažím sa zorientovať v probléme a nájsť racio riešenie.
Ďakujem

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: Výmena tlmičov g31

Streda, 6. Augusta 2025, 08:30

racio riesenie je dat tam to co tam ma byt, to co hladas ty sa nazyva najlacnejsie riesenie, co v celkovom vysledku vobec nemusi byt lacnejsie ako racio riesenie :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

eld
Auto: F07, F25
Kraj: Trenčiansky

Streda, 6. Augusta 2025, 09:33

urcite je mozne dat klasicke tlmice a vykodovat to z vybavy, vacsinou tento ukon stoji tolko co jeden-dva adaptivne tlmice, ale ci je to rozumne riesenie pri cenach G30/G31.. to by som asi nepovedal.

TweetyRS
Autor témy

Streda, 6. Augusta 2025, 19:40

Aby bolo jasne, nešpekulujem ale zistujem reálne skúsenosti. Pretože mame 3 možnosti výmeny a to nové, repas, vyhodiť ad a dať obyč trúbky. Zaujíma ma aké sú skúsenosti s napr repasom, keďže zatiaľ čo som počul, tak cca 50t km a sú v čudu, kdezto orig ad vychádza na cca 600€. Či ten rozdiel 50% sumy ma zmysel alebo to fakt vydrží na pár nádrží a čau.
Nad obyč veľmi nepremýšľam, keďže to ad podvozok určite nenahradí a človečina je už jeho genialitou rozmaznaná 🤗

TweetyRS
Autor témy

Streda, 6. Augusta 2025, 19:43

eld napísal:
urcite je mozne dat klasicke tlmice a vykodovat to z vybavy, vacsinou tento ukon stoji tolko co jeden-dva adaptivne tlmice, ale ci je to rozumne riesenie pri cenach G30/G31.. to by som asi nepovedal.
Neviem ako by sa dala dať klasika na zad, keďže tlmič prechádza stredom mechu. V F-kach to bolo pekne vedľa seba a tu to napratali do jednej rúry

eld
Auto: F07, F25
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 7. Augusta 2025, 05:04

O strunach sa samozrejme nebavime, ale o tlmici s mechom bez elektroniky.

xener

Štvrtok, 7. Augusta 2025, 07:33

TweetyRS napísal:
Aby bolo jasne, nešpekulujem ale zistujem reálne skúsenosti. Pretože mame 3 možnosti výmeny a to nové, repas, vyhodiť ad a dať obyč trúbky. Zaujíma ma aké sú skúsenosti s napr repasom, keďže zatiaľ čo som počul, tak cca 50t km a sú v čudu, kdezto orig ad vychádza na cca 600€. Či ten rozdiel 50% sumy ma zmysel alebo to fakt vydrží na pár nádrží a čau.
Nad obyč veľmi nepremýšľam, keďže to ad podvozok určite nenahradí a človečina je už jeho genialitou rozmaznaná 🤗
ides menit len predne? kde si videl taku cenu ?

TweetyRS
Autor témy

Štvrtok, 7. Augusta 2025, 12:57

xener napísal:
ides menit len predne? kde si videl taku cenu ?
Autodoc, ale neviem nakoľko je to relevantne, samozrejme predný. Zad je tiež tak, ale verzia s elektro( asi zdvih podvozku, to ja nemam) je tam za cca 12xx€/ks
Bol som na meraní tlmičov, predok 41%, zad 69%. Zatiaľ som sa ani nedopátral k info, ci je tlmič komplet s elektronikou, alebo ostáva stará a mení sa len hydraulika.

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 7. Augusta 2025, 14:01

Kde ti to merali ?

TweetyRS
Autor témy

Štvrtok, 7. Augusta 2025, 14:09

PetoK napísal:
Kde ti to merali ?
Autorizak <> u nas v meste

xener

Štvrtok, 7. Augusta 2025, 20:26

TweetyRS napísal:
Autodoc, ale neviem nakoľko je to relevantne, samozrejme predný. Zad je tiež tak, ale verzia s elektro( asi zdvih podvozku, to ja nemam) je tam za cca 12xx€/ks
Bol som na meraní tlmičov, predok 41%, zad 69%. Zatiaľ som sa ani nedopátral k info, ci je tlmič komplet s elektronikou, alebo ostáva stará a mení sa len hydraulika.
ta cena sa mi zda pre original BMW trochu nizka, urcite si dobry pozeral? myslim ze by ti tam mal ist tieto: 37106866533,37106866534
pozrel si sa vobec na vlastne oci na ten tlmic? ako by si tam chcel prekladat elektroniku?
co sa tyka zadku, leveling tam nerobi elektrika ale vzduch a kedze mas kombi, tak to tam mas.

TweetyRS
Autor témy

Včera, 12:17

xener napísal:
ta cena sa mi zda pre original BMW trochu nizka, urcite si dobry pozeral? myslim ze by ti tam mal ist tieto: 37106866533,37106866534
pozrel si sa vobec na vlastne oci na ten tlmic? ako by si tam chcel prekladat elektroniku?
co sa tyka zadku, leveling tam nerobi elektrika ale vzduch a kedze mas kombi, tak to tam mas.
Nie, nerozoberal som sa. Mojim chlebom je starosť o zdravie ľudí, nie o auta. I keď jazdím cely život bmw, Avšak je to pomerne nová skúsenosť, tak som sa rozhodol poinformovat aj tu, že ako na tom ste vy, kam ma navediete.
App, oridžo tlmič v bmw v cz 22t + dph. Objednané, bud týždeň to prehodím a som zvedavý o koľko sa moj pocit zníženia kvality prace tlmičov zmenil.

xener

Včera, 13:03

TweetyRS napísal:
Nie, nerozoberal som sa. Mojim chlebom je starosť o zdravie ľudí, nie o auta. I keď jazdím cely život bmw, Avšak je to pomerne nová skúsenosť, tak som sa rozhodol poinformovat aj tu, že ako na tom ste vy, kam ma navediete.
App, oridžo tlmič v bmw v cz 22t + dph. Objednané, bud týždeň to prehodím a som zvedavý o koľko sa moj pocit zníženia kvality prace tlmičov zmenil.

pisal si ze originalny mas za 600E z autodocu, preco si kupil tak draho v cechach ? :)

hlavne si k tomu nezabudni objednat aj sroby ked to chces sam prehadzovat.

TweetyRS
Autor témy

Včera, 13:40

xener napísal:
pisal si ze originalny mas za 600E z autodocu, preco si kupil tak draho v cechach ? :)

hlavne si k tomu nezabudni objednat aj sroby ked to chces sam prehadzovat.
Orig bolo myslené verzia edc, nie že bmw.
Ale aj tak to nebolo to.

xener

Včera, 16:04

originaly sa tu myslia BMW a to ostatne sa vola aftermarket.
kazdopadne si to trosku preplatil za tie VDC. a ak jazdis disky 19+ tak si priprav este lepsiu palku za zadne.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný