Tak už mám jasno čo je vo veci. Posledné dva týždne som sa previezol na dlhších trasách sám a bez batožiny. Predtým sa nás vozilo 5. Teraz spotreba BB-BA s tempomatom na 110 viacmenej vkuse 6.4, cestou späť 6.7 asi z dôvodu stúpania. A podstatné - vibrácie takmer žiadne aj v nízkych otáčkach.
Keď porovnám svoje auto s pohotovostnou hmotnosťou cca 1800kg + 350kg nákladu spolu 2150kg a povedzme 328i ktoré aj so šoférom váži menej ako 1600kg tak je to jasné. Príliš vysoká hmotnosť na udržanie 4 hrncov bez otáčok. Včera som sa po dlhej dobe previezol na 525d 2009 (3.0) a musím konštatovať, že to nastudeno vibruje ešte viac
A čo sa týka zvuku n20... keď si pustím nejaké video kde je počuť starý dobrý n52 tak ten zvuk poznám. Ale keď si pustím video kde mám počuť n20, ktorý mám teraz tak ho nespoznávam. Je iný, omnoho viac hrncový ako naozaj. To bolo až dodnes, kedy som náhodou narazil na video, kde bolo počuť rovnaký motor v 428i a zvuk je celkom iný, viac podobný môjmu:
pre porovnanie rapot mojich aut, natáčal som to v jeden letný večer keď som mal ešte obidve, najprv E90 a potom F10:
a ešte pre mňa neznámy zvuk n20: