... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

mmracing.sk

baran1444
Autor témy
Auto: BMW F10 525d N57
Kraj: Prešovský

Vŕzganie/šuchotanie pri nízkej rýchlosti

Dnes, 18:04

Ahojte, možno mi niekto poradíte. ´Mám 525d 150kw N57 zadokolka, pri rozbiehaní, resp. pri nízkej rýchlosti do 30km/h počujem od podvozku taký zvláštny šuchot, najprv to bolo počuť, ako taký gumový vŕzgot, ako keď sa drie guma a teraz skôr taký šuchot a mám pocit, že je to hlučnejšie pri pomalej jazde smerom doľava, na kruháči to počujem najviac. Pri letných pneu mi to začalo robiť a keď som vymenil za zimáky bol kľud dve sezóny, teraz na konci druhej zimy mi to začalo robiť aj na zimných pneu. Počuť to skôr z pravej strany a je to zvuk takou pravidelnou frekvenciou závislou od otáčok kolesa. Myslel som si pri letných, že kvôli tomu, že boli staré, ale ako vravím po dvoch zimách mi to začalo robiť aj na zimných. Geometriu som urobil tiež novú, ale nijako to neovplyvnilo. Diky za každú radu.

MarioDupont
Kraj: Bratislavský

Re: Vŕzganie/šuchotanie pri nízkej rýchlosti

Dnes, 18:53

jedina rada tu moze byt ta, ze to treba nechat skontrolovat v servise. Moze to byt x pricin, mozes mat geometriu zelenu ako Danko na kazdom semafore ale ak je vymlateny silentblok alebo tlmic tak moze pri zatazeni v zakrute guma suchat o podbeh, mozu to byt celuste rucnej brzdy ak to ide zozadu, moze to byt brzdovy strmen alebo capy, plech za brzdovym kotucom moze byt ohnuty, docasne problem mohol zmiznut ked sa pri prezuvani kolies do neho drglo a chvilu bolo ticho, moze to byt lozisko..
Od klavesnice to nikto nevyriesi, zbytocne hadat, to treba vsetko skontrolovat, a ak to niekto kontroloval a nic nenasiel tak to treba skontrolovat niekde inde. Alebo si pustit hlasnejsie radio.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 48 neregistrovaných