... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

upozornenie pre upgraduchtivych

Pondelok, 2. Marca 2015, 21:13

Mozno bezvyznamna info pre tych co maju nove auto, maju nejaky problem a jedine jeho riesenie je upgrade firmwaru tej ktorej jednotky, avsak pre starsie bezdusaky - Bavaria nam troska klepla po prstoch. Od verzie softu 54.2 su data kryptovane a nieje mozne ziadne dalsie kodovanie. Aktualne dostupna verzia 55.0 vyzera tak, ze od vrchu po spodok su to len ciste bodky a tym padom clovek nevie ake hodnoty prepisuje.

koniec tohto bezvyznamneho oznamu.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

matisek
Auto: F10, F48
Kraj: Trenčiansky

Re: upozornenie pre upgraduchtivych

Pondelok, 2. Marca 2015, 21:32

jararak napísal:
Mozno bezvyznamna info pre tych co maju nove auto, maju nejaky problem a jedine jeho riesenie je upgrade firmwaru tej ktorej jednotky, avsak pre starsie bezdusaky - Bavaria nam troska klepla po prstoch. Od verzie softu 54.2 su data kryptovane a nieje mozne ziadne dalsie kodovanie. Aktualne dostupna verzia 55.0 vyzera tak, ze od vrchu po spodok su to len ciste bodky a tym padom clovek nevie ake hodnoty prepisuje.

Starsimi myslis co? Ako zistim aku mam verziu v aute?

cptObvious

Pondelok, 2. Marca 2015, 22:35

matisek napísal:
Starsimi myslis co? Ako zistim aku mam verziu v aute?

Pozri sa do idrivu ty velka hlava usata :-P

matisek
Auto: F10, F48
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 2. Marca 2015, 22:59

cptObvious napísal:
Pozri sa do idrivu ty velka hlava usata :-P

A kde by to asi tam malo byt?
Zas si chcel byt mudry jak Dogg.... :mrgreen:

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 3. Marca 2015, 00:39

jararak napísal:

Co konkretne je kryptovane??? Nerozumiem tomu velmi...
Inac pre rarohy sa uz davno neaktualizuje sw. Pre vozy e39/e53/e46 uz asi sto rokov a pre napr e60/e90 apd. to uz tiez bude nejaky cas..... Takze nerozumiem velmi tomu o com pises :)

jararak
Autor témy

Utorok, 3. Marca 2015, 12:53

Konkretne sa jedna o Esys - nastupca ncsexperta. Najprv som myslel, ze mam nejaky virus - updatoval som 3.54.2 na 54.3 a nasledne som nemal pomenovane niektore funkcie. Jednoducho namiesto popisu je tam len ".". Skusil som preinstalovat cely diag komp a nainstaloval som najnovsiu verziu 3.55.0 a nieze som mal obcasne bodku, ale od vrchu po spodok. Vyjadrenie podla brainstormovych stranok je take, ze bavaria vypusta tieto info koli kodovacom. Samozrejme downgrade nieje mozny, workaround zatial neznamy.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 3. Marca 2015, 13:20

hm to neni dobre... Tyka sa to vsak len F-verzii. VSetky co boli po novembri 2014 .
Dufam ze coskoro niekto vyhuta moznost ako jednoducho tie data dekryptovat :) Podla mna to je len otazka kratkeho casu ......

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Utorok, 28. Apríla 2015, 16:29

Ono tie data tam nie su zakryptované, oni tam vobec nie sú. Špekuluje sa, že asi bude treba existovať nejaký prekladač (asi uz nie esys), cez ktorý sa budú môcť dať nahrať šablóny so štruktúrou. Bez nej to nejde ako kodovať, lebo nie je známe čo má byť kde a hlavne aké to môže mať hodnoty. Nemyslím, že pre vývojárov by urobili niečo v čom by sa nevedeli ľahko orientovať. Len to asi nebude ľahko dostupné.
Ono by s tým asi v bmw ani nič nerobili, keby sa esys nedal stiahnuť aj s presnými návodmi na každom druhom serveri, to isté platí aj pre rheingold aj istap. Predtým sa k tomu dostala len hrstka ľudí, teraz to sťahuje každý a skúša v tom hneď robiť. Takisto viď navigaciu, pre auta po roku vyroby 2015, asi leto s novym nbt už nebude bmw predávať navigaciu na usb ale táto sa bude sťahovať cez ich servre, čo bude znamenať koniec piratskych navigácií. Rovnako ako je to teraz v pripade NBT a internetu/bmw live alebo dokodovania funkcionalit, kde sa vyzaduje FSC. Bez neho to nejde, a smitec. Podľa mňa do niekoľkých mesiacov príde aj stop pre nové verzie rheingold a istap.

Nuž budúcnosť bmw znamená, keď chceš niečo extra zaplať....

dimensionone

Utorok, 28. Apríla 2015, 19:15

Teraz pozerám, že vývoj sa posuva ďalej, chalan s prezývkou Tokenmaster prišiel s chodivou verziou programu pre doplnenie popisov. https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=749668. Takže sa dá ďalej kodovať aj s novšími verziami ako je 54.2. Osobne som to zatiaľ neskúšal, som na poslednej netrimovanej verzii. :D

jararak
Autor témy

Streda, 29. Apríla 2015, 19:10

54.2 to je nie? mne sa vidi ze som uz pri 54.3 mal nejake drobne vypadky, 55.0 bolo uz puste jak rano po mejdane.
bmwcoding.sk

dimensionone

Streda, 29. Apríla 2015, 21:11

Skúšal si už tú aplikáciu od Tokenmastera?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Mi00wa a 2 neregistrovaní