... všetko o BMW ...
Moderátor: voMacK
el_fuego333 napísal:Neni to Long life /BMW LL-04/ ale je tam Castrol Edge 5W-30 C3 ale mas asi pravdu tie oleje ak sa na aute nechodi a je v garazi- vydrzia dlho. Bohuzial na nete som narazil v jednom clanku na toto tak preto som to predtym tak napisal:[font=Segoe UI Historic, Segoe UI, Helvetica, Arial, sans-serif]so zdôvodnením typu „do tej starej kraksne už nechcem investovať“. Moderné oleje síce majú stále lepšiu odolnosť voči oxidácii, hranice chémie a fyziky ale nedokážu zrušiť. Starý olej môže začať spôsobovať to, čomu by mal brániť: vnútornú koróziu pohonného agregátu.[/font]Moc to riesis. Olej s ll-04 musi vydrzat 3 roky, najma ked nebol jazdeny.
TT-SIMIK napísal:Masp pravdu nafta je podstatnejsia ako olej. No na naftu a palivovu nadrz som teda nemyslel. No neviem si pomoct na nete som zas nasiel este toto:Skorej riesit naftu v nadrzi ako olej…
TT-SIMIK napísal:Hej s tymi 30 dnami to prehnali. No ked to poriesim cez znameho v garazi tak mozno ze to bude setrnejsie voci agregatu...a ked sa to nebude dat tak to zriesim az v servise a tolko s nim tam pojdem. Ja sa toho nebojim no mas pravdu riesim to zbytocne... Asi som uz paranoidny a to s tym ozivovanim fakt ze prehanam (:Riesis zbytocne….vela krat ludia ozivuju auta aj po 10 a viac rokoch…proste ak mas moznost a bojis sa tak to vypusti v garazi a nalej novy olej,vytankuj staru naftu a uvidis casom….tak ci tak ti viac ineho nikto neporadi si myslim…..
To o tych 30 dnoch je uz prehnane….
starynovy napísal:mall.sk, presne tam by som chodil pre polo-odborne rady.Ten olej je ovela horsi v aute, ktore normalne jazdi na tie 2roky/35k intervaly. Kedy je ku koncu kysly ako citron z prefuku cez kruzky a plny sadzi. Ked ho prevres nic mu nebude.. skor by som vypustil tu nadrz, po vyse 2 rokoch bez stabilizacie v tej bionafte uz rastu huby a vymenil palivovy filter.