Pozdravujem, poprosím o radu. Mam 520d xdrive - automat 2014. Doteraz všetko Ok. Na ceste z KE do BA som natankoval plnú nádrž Slovnaft-nafta a nalial VIF aditívum. Cca od Martina som na diaľnici pocítil pri 130-140 km/h (cca po minútových intervaloch) jemne cuknutie/trhnutie - akoby auto na 3 sekundy nieco brzdilo a potom to uvoľnilo / alebo akoby auto preradilo. Doteraz to nikdy nerobilo. Aditívum som nalieval prvý krát. Bola to 33 ml fľaša - dal som polovicu na 70 k nádrž. Môže to mať s tým cuknutím súvis??? ...vopred ďakujem za názory
Prevezme nie...len som bol nútený natankovať na Slovnaft a počul som, ze su predposledný čo sa týka kvality nafty ( oktánového číslo) ... tak som tam nalial to aditívum. Asi to vola chyba. Ale veď uškodiť to motoru predsa nemôže, či?
Preco by mu malo vifko nejak uskodit?? Ja uz 22tis. km jazdim s vifkom a zatial ziaden problem, ale tak moznoze zijem vo velkom omyle a rad si neham poradit
. . počul som, ze su predposledný čo sa týka kvality nafty ( oktánového číslo) ...
v nafte je dolezite cetanove
inak slovnaft nafta je na tom cca rovnako ako hociktora ina ktoru natankujes na slovensku, kedze vacsina berie naftu od slovnaftu :)
R1100S ex E34 525tds calypsorot ex E39 540iA dunkelblau ex F31 330d estorilblau "A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."