... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

sluggish
Autor témy
Auto: G30 530d
Kraj: Nitriansky

Odpájanie Asistenčných systémov vodiča G3x

Štvrtok, 17. Októbra 2024, 14:19

Ahojte, pred pár týždňami mi začali blbnúť asistenčné systémi. asi po 5 minútach jazdy vyhodilo upozornenie na nefunkčnú výstrahu pred vybočením, asistent riadenia, výstrahu pred vybočením a neviem čo všetko, Takže auto nedržalo v pruhoch, vibrácie volantu pri opúšťaní pruhu tiež nefungovali, takže z toho bola Škoda 120 v koži :D

poštudoval som zahraničné fóra a táto chyba sa objavuje relatívne často naprieč "G" modelmi.

S autom som momentálne v dlhodobo v Grécku, takže prvá cesta bola to riešiť cez ofiko BMW servis, tam mi dali termín až takmer o mesiac, samozrejme tolko sa mi čakať nechcelo. Na aute sa dalo jazdiť len to bolo otravné a úprimne som si na tie fičúrky zvykol, tak som skúsil chlapíka u ktorého si dávam robiť bežný servis, špecializuje sa na BMW a Mini ako niektorí chalani u nás.

Napichol mi to na diag a potvrdil to, čo som sa dozvedel na fórach, problém spôsobuje vibračný motorček vo volante.
V DE objednal diel, spolu s nejakým káblovaním ku nemu, ten po týždni dorazil, priniesol som mu auto a o ešte v ten istý deň som ho mal naspať s odstránenou chybou.

takže ak sa to niekomu objaví, alebo sa s tým už trápi, u mňa bolo riešenie celkom jednoduché :)

PS. Už sa sem nedajú vložiť fotky ako príloha ???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní