... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
upir156
Kraj: Trnavský

Re: nepravidelný chod motora na volnobeh N57D

Piatok, 22. Januára 2016, 23:40

mexican napísal:
prípadne keď sa problém vyrieši na fóre, tak požiadajú o zmazanie témy

Asi narážaš na niekoho konkrétneho? B....? :-&

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 22. Januára 2016, 23:59

upir156 napísal:
Asi narážaš na niekoho konkrétneho? B....? :-&

Hlavne jeho, ale naprieč najrôznejšími fórami na nete sa požiadavka zmazania témy po vyriešení problému neustále opakuje.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

bruno75

Sobota, 23. Januára 2016, 08:25

Akoze, viem ze to sem nepatri, ale ked uz s tym Jorge zacal, tak mi dovolte strucne reagovat....
Ano, navrhol som zmazat temu, ktoru som zalozil a to z jedineho prosteho dovodu: ani jediny prispevok (okrem mojich) sa absolutne netykal otazky, ktoru som polozil... takmer vsetky reakcie boli uplne od veci, pretoze zopar jedincov s trochu pribrzdenym vyvojom si potrebovalo dokazovat, aki su vtipni, doleziti a pre forum nepostradatelni.... ](*,) :roll:
kedze tema sa uplne minula zamyslanym ucinkom, navrhol som jej zmazanie

zakladatelovi tohto vlakna a ostatnym slusnym clenom fora sa ospravedlnujem za OT, ale povazoval som za potrebne to uviest...

A este jedna OT drobnost: Ak ma niekto v Fku digitalne budiky (ukazatele so specifickym vyobrazenim jazdnych rezimov) a skusal sa hrat so skrytym menu budikov (pripadne by ho to zaujimalo), nech mi napise PM. Nechcem zakladat samostatne vlakno, pretoze okrem mna to zjavne nikoho ineho nezaujima a miestna "honoracia" by sa opat citila dotknuta, ze zakladam zbytocne vlakna.... :? :evil: ](*,)

Este raz prepacte za zasieranie tohto vlakna.

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 23. Januára 2016, 11:34

Honorácia nie je chyba, tá je v tvojej hlave holubej....
bruno75 napísal:
Akoze, viem ze to sem nepatri, ale ked uz s tym Jorge zacal, tak mi dovolte strucne reagovat....
Ano, navrhol som zmazat temu, ktoru som zalozil a to z jedineho prosteho dovodu: ani jediny prispevok (okrem mojich) sa absolutne netykal otazky, ktoru som polozil... takmer vsetky reakcie boli uplne od veci, pretoze zopar jedincov s trochu pribrzdenym vyvojom si potrebovalo dokazovat, aki su vtipni, doleziti a pre forum nepostradatelni.... ](*,) :roll:
kedze tema sa uplne minula zamyslanym ucinkom, navrhol som jej zmazanie

zakladatelovi tohto vlakna a ostatnym slusnym clenom fora sa ospravedlnujem za OT, ale povazoval som za potrebne to uviest...

A este jedna OT drobnost: Ak ma niekto v Fku digitalne budiky (ukazatele so specifickym vyobrazenim jazdnych rezimov) a skusal sa hrat so skrytym menu budikov (pripadne by ho to zaujimalo), nech mi napise PM. Nechcem zakladat samostatne vlakno, pretoze okrem mna to zjavne nikoho ineho nezaujima a miestna "honoracia" by sa opat citila dotknuta, ze zakladam zbytocne vlakna.... :? :evil: ](*,)

Este raz prepacte za zasieranie tohto vlakna.
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

PrevlecenejVlk
Auto: BMW 530d GT F07
Kraj: Zahraničie

Sobota, 23. Januára 2016, 12:41

maupassant napísal:
hmm, vlastne mate pravdu, aj ja neznasam ked niekto niekde ukonci debatu stylom viac v PM :smile:.
Dalsi tyzden idem do BMW tak sa ich aj na Update SW spytam.
@PrevlecenejVlk: prezradis kolko si zapytali za update SW v GTcku a kedy asi ti to robili ? V com sa ten update prejavil ? Mal si pred nim nejake problemy ? Updatli ti len SW v hlavnej RJ alebo vo vsetkych riadiacich jednotkach na aute ?

Vdaka. M :-)

Update jsem chtel protoze jsem mel v GT jeste puvodni soft z vyroby, prinesl mi krom pocitu, ze jdu s doubou :D treba to, ze mi pak uz sly dokodovat dalsi veci v aute, hlavne polozky do HUD. Soft mi aktualizovali komplexne vsechen, ani nevim, ktera jednotka by se dala oznacit jako hlavni, kazda jednotka dela proste neco...
Tady ceny co mi nabizeli. Na ten update softu mi dali velkoryse slevu, ale to uz nevim kolik. Nezapomen, ze pri updatu resetuji nasatveni, takze prijdes i o kodovani.

Dostavba nezávislého topení : 73 500 Kč s DPH.
Přetěsnit zadní diferenciál: 8 000 Kč s DPH.
Vyměnit olej v převodovce: 21 100Kč s DPH.
Update softwaru, jestliže byste ho chtěl zaktualizovat je to za 3 500 Kč s DPH.
Gumové koberečky pro zimní období vyjdou všechny čtyři na 3 100 Kč s DPH.
LTE Hotspot stojí 22 000 Kč.

maupassant
Auto: 525d F10 6cyl
Kraj: Trnavský

Sobota, 23. Januára 2016, 17:10

PrevlecenejVlk napísal:
Update jsem chtel protoze jsem mel v GT jeste puvodni soft z vyroby, prinesl mi krom pocitu, ze jdu s doubou :D treba to, ze mi pak uz sly dokodovat dalsi veci v aute, hlavne polozky do HUD. Soft mi aktualizovali komplexne vsechen, ani nevim, ktera jednotka by se dala oznacit jako hlavni, kazda jednotka dela proste neco...
Tady ceny co mi nabizeli. Na ten update softu mi dali velkoryse slevu, ale to uz nevim kolik. Nezapomen, ze pri updatu resetuji nasatveni, takze prijdes i o kodovani.

Dostavba nezávislého topení : 73 500 Kč s DPH.
Přetěsnit zadní diferenciál: 8 000 Kč s DPH.
Vyměnit olej v převodovce: 21 100Kč s DPH.
Update softwaru, jestliže byste ho chtěl zaktualizovat je to za 3 500 Kč s DPH.
Gumové koberečky pro zimní období vyjdou všechny čtyři na 3 100 Kč s DPH.
LTE Hotspot stojí 22 000 Kč.

Super, vdaka. Doplnim potom ceny ktore vyrubia v autorizovanom mne. Ono update SW pri aute prepchatom softom dava zmysel.
Ceny su teda riadne pozeram, ale co cakat pri luxusnej triede. Clovek nemusi ani robit v IT aby vedel ze pytat za nahranie par MB updatu do auta, zresetovanie 3500Kč == 130eur, je trosku zlodejina :x. Avsak co uz ked clovek nechce riskovat a pre svoje auto chce najnovsie updaty, OEM diagnostiky a zaroven nejaku zaruku za odvedene opravy.
Ja osobne nemam nic dokodovane, nikdy nikto na softe nic nemenil, cize reset a update mi dufam neuskodi.
Nezavisle kurenie si si dal teda tiez domontovat ? Riadne drahe :?, pritom v DE pomaly kazde auto na inzerate ho uz malo vo vybave, sranda. Pocas tejto chvilkovej zimy co ku nam dosla to musi byt fasa vec!
Vymenit olej v prevodovke zrejme dam v ZFku v Jihlave ci ako sa vola ten origo servis. Okrem nizsej ceny tam asi maju aj lepsie vybavenie a viac skusenosti.
BMW F10 525d AT 150kW
Honda Accord Tourer 2.2 i-DTEC 110kW ex
Seat Leon 1.9 TDI 77kW ex

bruno75

Sobota, 23. Januára 2016, 17:42

Neviem ako je to u F10 (tam mam nezavisle kurenie uz z vyroby), ale ked som pred casom mal E39 530d, ta mala (ako vsetky 6-valce) prihrievanie motora cez Webasto, stacilo dorobit jednotku s dialkovym ovladanim s nakodovat to a tvarilo sa to ako nezavisle kurenie z vyroby a hlavne to nestalo ani polovicu z toho, co pisal kolega, ak si spravne pamatam, okolo 25.000 SK (t.j. cca 800-900 €). Robili mi to u Novosedlika v Bratislave, tak sa skus opytat tam...

PrevlecenejVlk

Nedeľa, 24. Januára 2016, 00:29

To nezavisle topeni sem si samozrejme dodělat nenechal, nejsem padlej na hlavu, za ty prachy, at si to povesi doma na zed :D Chtel jsme ho protože ve všech předchozích autech jsme ho mel, at uz VW, MB, tak pak i v BMW. Je to totiž naopak, nezavisle topeni ma strasne malo aut a když jsem vybiral svoje GT, musel jsem se rozhodnout a něco nakonec oželet...

bruno75

Nedeľa, 24. Januára 2016, 09:11

Ja zase mam taku skisenost, ze ked najdem auto s nezavislym kurenim, ma uz potom aj vsetky ostatne prvky vybavy, ktore chcem... :mrgreen: Ale to uz kolegovi asi trochu odbocujeme od temy... :oops:

DARKEN26
Auto: F07 35d 400ps
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 24. Januára 2016, 09:56

vlku ake veci sa dali dokodovat do Hud??
Mne by islo hlavne o bluetooth audio,zobrazovanie fotky interpreta a u nocneho videnia
rozpoznanie vysokej zvery.riesil by update aj to?

voMacK
Auto: G31 540i

Nedeľa, 24. Januára 2016, 11:15

Do HUDu chces fotku interpreta?? :shock: :shock: :mrgreen:
Daju sa tam dat veci co ti zorbazuje ten maly display medzi budikmi. A smerofky.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PrevlecenejVlk

Nedeľa, 24. Januára 2016, 12:13

Když už jsme tu uhnuli do OT kodovani, coz by se mozna vyplatilo pro to udelat jeden soo nekonecnej thread.... ....tak jak pise VoMack, do HUDU jdou jen jednoduchy věci, fotky urcite ne :D Smerovky (ty nejdou vždy, u mne zrovna nejdou), muzes tam mit telefonni seznam a seznam stanic, pisnicek atd podle toho co mas preple v entertaimentu, rolujes v tom koleckem na volantu, zrovna ty seznamy mi nesly před updatem a po updatu jo, na směrovky mi ani update nepomohl, ikdyz je fakt, ze jsem se tim moc nezabejval, nijak extra je v HUDu nepotrebuju. Ještě tam jde myslim hlasovy ovladani nebo tak neco, ale to mne aky absolutne netankuje, tak jsem to ani asi nikldy nevyzkousel. Mne stvou uplne jiny věci co nejdou ani kodovanim zrejme zmenit, nejvic mi pije krev nemoznost nastavit si ruznou hlasitost pro ruzny zdroje, DVDcka, jako filmy, mam moc potichu, ostatní je hlasity, vcetne gongu a ruznjch upozorneni, sileny, to samy i TV, musim ji mit hodne nahlas aby byla slyset a pak když mi cinkne třeba nadrz nebo nizka teplota, pasy, parkovaci cidla, tak nevim jestli mi praskne kebule nebo jen usi a nebo vyskoci repraky a nebo to leknutim narvu nekam :D Moznosti kodovani se lisi rokem, resp výbavou, pouzityma jednotkama a prave verzi softu. Pak je taky zlom tusim v pulce 2013, kdy je novejsi iDrive.

voMacK
Auto: G31 540i

Nedeľa, 24. Januára 2016, 12:44

Vsak hlasitost gongu sa da samostatne regulovat. Pohladaj v menu.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PrevlecenejVlk

Nedeľa, 24. Januára 2016, 13:31

voMacK napísal:
Vsak hlasitost gongu sa da samostatne regulovat. Pohladaj v menu.

Jasné, ale to nestačí, i na nejnižší hlasitost je to šílený :(

bruno75

Nedeľa, 24. Januára 2016, 18:51

Vlku, ked sme uz pri tom kodovani, je pravda, ze digi-budiky (digital instrument cluster) vylucuje, aby sa do HUD dali naprogramovat smerovky? Vsetko ostatne, co si popisal v HUD uz mam, len tie smerovky nie, ale samozrejme budem aj bez nich... :mrgreen: Len tak pre zaujimavost a zo zvedavosti sa pytam...

A este, ci a co je mozne doprogramovat do tych digi budikov? Niekde na youtube som videl, ze na rychlomere mal zobrazenu digitalne rychlost aj v comfort rezime (u ma sa zobrazuje len v Sport rezime) a ze medzi budikmi sa zobrazovali sipky navigacie... kedze mam HUD, ani jedno z tohoto nepotrebujem a nechcem, ale ak by sa tam dalo zobrazit aj nieco ine... :-" ten plac medzi otackomerom a rychlomerom mi pripada az hriesne nevyuzity... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Mi00wa a 1 neregistrovaný