Piatok, 25. Apríla 2025, 17:44
Myslim, ze je to taka stavka na istotu. Ale vsetko za nejaku cenu - ci po stranke vlastnosti, alebo ceny. Viac dolezitosti (stavky na istotu) by som tomu prikladal u aut ako je Porsche alebo M3, s ktorymi niektori hladaju "hranu" resp. nechcu o nu prist. U cestovnejsich modelov je to stavka na istotu pre niekoho, kto sa nevyzna, alebo nechce skusat. U BMW je este nevyhoda, ze OEM gumy su povacsinou RFT, sice silnejsia konstrukcia, ale pre vela ludi su nepohodlne.Su aj tazsie aj drahsie. Napr. ja nie som vyzuvac gum a ocenujem pohodlie non RFT gum. Za cenu jednej sady OEM gum su aj dve sady premioviek nonRFT. A vobec neplati, ze by boli v niecom horsie. Mam aj skusenost, ze gumy Bridgestone s hviezdickou (BMW schvalene) dvojrozmer mali prilis rozdielny obvod - presne to, co by nemali OEM mat. Naopak ine, Vredestein, rovnaky model, tiez dvojrozmer, zadne generic a predne s oznacenim MO (!) rozmerovo uplne presne - aj rozvodovka potvrdila. Riadny extrem. Niekto by si tukal na celo, ze kombinacia a este Mercedes gumy predsa nemoze byt. O rozdieloch v obvodoch gum na fore niekolkokrat pisal Zdeno (TT-SIMIK) aj s fotkami.
Ina situacia je napr. u brzd, kedy sa pravidelne ukazuje, ze OEM brzdy su jasna stavka na istotu aj ked za vyssiu cenu. Ja preferujem predovsetkym OEM diely. U pneumatik to vsak neplati.
Naposledy upravil/-a
mitocross v Piatok, 25. Apríla 2025, 17:49, upravené celkom 1 krát.