... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

kafe
Autor témy
Auto: E90 , F10
Kraj: Bratislavský

Kúpa pneu sady cez BMW

Utorok, 11. Júna 2019, 09:57

Neviem kde to umiestniť, ale dám to tu keďže táto nemilá storka súvisí s nákupom zimného pneu kompletu cez BMW predajcu a určite to nebude iné pri nákupe letných pneu. Stalo sa to síce v roku 2015 ale na aktuálnosti to asi nestráca . Objednal som sadu zimných pneumatík aj s diskami cez Auto motív a tiež som si tam aj dohodlo výmenu. Všetko prebehlo v poriadku, auto som prevzal prezuté, naštartoval som a odfrčal preč. Asi na druhý deň som len tak zo zaujímavosti pozrel na DOT a zistil že plášte sú 3 roky staré. Kontaktoval som predajcu s požiadavkou o vysvetlenie keďže sa mi ešte nestalo aby som kúpil plášte staršie ako pol roka a to nakupujem len cez internetový predaj, ktorý väčšina pneuservisov pokladá za podradný predajný kanál s tým že "nikdy nevieš čo ti doručia". Na základe mojej reklamácie Auto motív požiadal o vyjadrenie výrobcu pneumatík, kde asi po týždni mi bolo zaslané vyjadrenie od spoločnosti Pirelly, z ktorého vyplýva, že " nimi dodávané plášte do 5 rokov nestrácajú žiadne zo svojich vlastnosti a kvalít" a že "neexistuje žiadne nariadenie EU vr. Rakúska ohľadom veku pneumatík". Takže výsledok je taký, že som zaplatil 2200 E za sady s 3 ročnými pneumatikami, ja som ich jazdil 4 sezóny a ktoré majú aktuálne 7 rokov, nie sú zjazdené ale požadované vlastnosti už podľa Pirelly nespĺňajú. Takto si ja teda "prémiové" služby od "prémiovej" automobilky nepredstavujem.

List od Pirellu tu:
https://uloz.to/!o6fsO0zeKaO6/dopis-pirelli-sk-page-001-jpg

eld
Auto: F07, F25
Kraj: Trenčiansky

Re: Kúpa pneu sady cez BMW

Utorok, 11. Júna 2019, 10:29

toto stare DOT je bezna vec hlavne u premiovych vyrobcov pneu a rozmerov, ktore nie su tak masovo pouzivane. Pirelli ma pravdu, ak tie pneumatiky boli skladovane podla pravidiel tak im naozaj nic v tom case nebolo. Mozes mat pneu, ktore maju napriklad rok a ak boli skladovane nespravne (napr. na slnku) tak dalsi rok ich mozes vyhodit, budu vysusene popraskane.

Raz som vedome kupoval 7 rocne zimne pneu Pirelli zo zasob pre Mercedes, ktore boli skladovane ako sa patri a tym gumam vobec nic nebolo a drzali na ceste (sneh, mokro) omoc lepsie nez akakolvek nova cina pripadne matador (obzvlast). Ale ano je pravda kupoval som to vedome a za cenu 1 pneu.

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Júna 2019, 10:31

A kde pochybil BMW servis? Vyrobca potvrdil, ze pneumatiky su podla zákonov OK, a bodka. Zmier sa s tym.

kafe
Autor témy
Auto: E90 , F10

Utorok, 11. Júna 2019, 11:20

PetoK napísal:
A kde pochybil BMW servis? Vyrobca potvrdil, ze pneumatiky su podla zákonov OK, a bodka. Zmier sa s tym.

Neviem kde si vyčítal že obviňujem BMW servis alebo Pirelly. Skôr mám ťažké srdce na "automobilku" , ktorá predá 3 ročné plášte s tým že požadované vlastnosti bude mať ďalšie 2 roky.

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Júna 2019, 11:22

Automobilka iba posuva tovar od subdodavatelov. Zarucna doba je 2r, vsetko splnili, co chces viac ?

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 11. Júna 2019, 11:58

PetoK napísal:
Automobilka iba posuva tovar od subdodavatelov. Zarucna doba je 2r, vsetko splnili, co chces viac ?
Napriklad aby sa nespravali ako kokoti a ked sa biju do hrude, ze ponukaju premiove sluzby a maju premiove ceny, tak nech ich aj realne ponukaju a nepredavaju vybehovy tovar...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 11. Júna 2019, 12:36

kafe napísal:
Neviem kde si vyčítal že obviňujem BMW servis alebo Pirelly. Skôr mám ťažké srdce na "automobilku" , ktorá predá 3 ročné plášte s tým že požadované vlastnosti bude mať ďalšie 2 roky.
guma zacne starnut ked na nej zacnes jazdit, ked je spravne skladovana tak na 3rocnych novych gumach mozes jazdit dalsie 4 zimy
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

boborjelotor

Utorok, 11. Júna 2019, 12:44

chlapci chodte si osahat tlacitka do showroomu a osahajte si dot kody na kolesach, je uplne bezne, ze dostanes rok stare pneu na nove auto.
v prvom rade to, ze pneu, ktora bola odlezana niekde roky, v zle krytom sklade malo efekt na pneumatiku ked sa este robili z prirodneho kaucuku.
Dnes mas v pneumatike bud 0% alebo tak max 20% prirodneho kaucuku. Tej gume nic nie je ak bola skladovana a ulozena ako treba.
Zakaznik si objednal disk a pneumatiku a taku aj dostal. Pneumatika nie je iphone, po 3 rokoch nie je vybehovy tovar. Ked chces zarucene novu pneu, kupuj si produkty predstavene na danu sezonu.

voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 11. Júna 2019, 13:14

Ok, tak odvolavam co jsem odvolal a slibuji, co jsem slibil...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní