... všetko o BMW ...
Moderátor: voMacK
voMacK napísal:tak drziak na SPZ kupis hadam aj na pumpe.
a ano, vacsie drziaky vadia ACC.
boborjelotor napísal:Záleží to od predajcu, alebo je to dané zákonom? Pretože Jag tvrdí presný opak, dňom konca záruky končí i záruka na všetko menené hoci i posledný deň. Pripadalo mi to divné, ale zatiaľ som to neriešil, nebolo treba.na novy diel mas 2 roky zaruku, aj keby ti ho vuymenili v posledny den fabrickej zaruky na auto, tak na ten konkretny diel vymeneny mas este 2 roky zaruku. takze ak sa to ma pojebat znova, nech sa to pojebe skor ako za 2 roky.
undy napísal:Ps bobor, si v poriadku? Ziadne podpichnutie, nič? 🤣
[justify]§ 429[/justify] |
[justify](1) Zárukou za akosť tovaru preberá predávajúci písomne záväzok, že dodaný tovar bude po určitú dobu spôsobilý na použitie na dohodnutý, inak na obvyklý účel alebo že si zachová dohodnuté, inak obvyklé vlastnosti.[/justify] |
[justify](2) Prevzatie záväzku zo záruky môže vyplynúť zo zmluvy alebo z vyhlásenia predávajúceho, najmä vo forme záručného listu. Účinky prevzatia tohto záväzku má aj vyznačenie dĺžky záručnej doby alebo doby trvanlivosti alebo použiteľnosti dodaného tovaru na jeho obale. Ak je v zmluve alebo v záručnom vyhlásení predávajúceho uvedená odlišná záručná doba, platí táto doba.[/justify] |
[justify]§ 430[/justify] |
[justify]Ak z obsahu zmluvy alebo záručného vyhlásenia nevyplýva niečo iné, začína záručná doba plynúť odo dňa dodania tovaru. Ak je predávajúci povinný odoslať tovar, plynie záručná doba odo dňa dôjdenia tovaru do miesta určenia. Záručná doba neplynie po dobu, po ktorú kupujúci nemôže užívať tovar pre jeho vady, za ktoré zodpovedá predávajúci.[/justify] |
bmwatt napísal:Vyriešené. ŠPZ zakrývala radar
mal si taky ramcek ako ja ked nefungoval ???