Utorok, 30. Júla 2013, 16:45
S tými mobility pack-mi je to veľmi diskutabilné.
Jednak existuje služba Mobile Care, ktorá sa vzťahuje na autá zaregistrované po 1.1.2011. Druhak existuje ešte záruka mobility, ale na to sa tiež nedá spoľahnúť.
Mne konkrétne sa stala vo februári takáto vec. Bol som vo februári s autom v servise v DE, kvôli problému s HPFP. Celé sa to síce vyriešilo cez záruku, len problém nastal s poskytnutím náhradného vozidla. V DE majú síce 5 rokov záruku mobility, ale týka sa to iba áut zaregistrovaných v DE. A vôbec nebolo nič platné ani to, že auto bolo ako nové predané v DE. Skrátka odkázali ma, nech si to riešim cez slovenské BMW, keďže auto je registrované na Slovensku. Tak som zavolal na zákaznícku linku do BA, kde som sa dozvedel, že na Slovensku je záruka mobility v kompetencii predajcov a BMW Group s tým nič nemá spoločné, čiže to závisí od ich dobrej vôle - t.j. kto si nekúpil auto u ofiko predajcu na Slovensku, môže si s celou zárukou mobility riť vytrieť.
Ďalej mám takú informáciu, že keď si zavoláš Mobile Care v prípade defektu a zistia, že nemáš obuté runflaty, tak sa na teba vyjebú resp. dajú ti preplatiť servisný zásah. A vôbec ich netrápi, že môžeš mať na minďár piču rozjebaný disk, kde by ti žiaden runflat nepomohol.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11
Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.