Asistencne systemy povazujem za velmi dobre a pouzivam ich.
Na E60 som ziadne nemal, ale po prechode na F10 som si velmi rychlo zvykol
kedze je na fore popisane o tychto systemoch dost, len strucne zhrniem moje postrehyACC:+ prispieva k ovela uvolnenejsej jazde, idem v mensom strese, najma v zapchach...+ reaguje dotatocne vcas (niekedy az moc)+ az na vynimky (vid nizsie) reaguje vcelku citlivo (nebrzdi prudko) a "plane poplachy" su skor ojedinele+ umoznuje mi sa zavesit na "pacienta", ktory mi na dialnici preraza cestu a nemusim sa tolko bat cajtov...
- nechava niekedy prilis velku medzeru medzi autami, do ktorej sa mi vzdy niekto strci...- na kruhaci obcas "nevidi" auto predo mnou (asi kvoli tomu, ze je voci mne zosikma) a ide na moj vkus az prilis blizko
- ojedinele zaregistruje aj parkujuce auto, ktore trci do cesty
- par krat sa mi stalo, ze neskoro zareaguje / spomali za autom pred kruhacom alebo pred krizovatkou (najma ak auto predo mnou spomali trochu prudsie), vtedy do toho zasiahne protikolizny asistent, ale to uz brzdim aj ja...
- nesuvisi priamo s ACC, ale nechapem, preco sa v BMW vylucuje xDrive a asistenta jazdy v zapchach, ktory podporuje aj aktivne zasahy do riadenia...
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
asistent mrtveho uhla
+ dobra vec, ale aj tak sa radsej pozeram do spatnych...
- obcas pinda, aj ked sa po predbiehani tesnejsie zaradim pred ine auto (aj ked idem vyrazne rychlejsie ako on)
- ojedinele v noci blika aj na zvodidla popri dilanici... :)
protikolizny system
+ dobre ako skutocne system poslednej zachrany, takmer nikdy nezacne brzdit skor ako ja...
- niekedy mi blika cervena ikonka aj vtedy, ked sa este nic nedeje a ACC ma situaciu pod kontrolou
+/- ked sa na niekoho moc natlacim varuje ma bud na oranzovo alebo na cerveno...
protipreklz
vzhladom na to ze mam xDrive, u mna sa dostane k slovu len ojedinele...
doplnim otazku: Co si myslite o systemoch autonomnej jazdy? Vraj BMW chysta plne autonemne auto...