... všetko o BMW ...
DesertFox napísal:Ešte sa spýtam ohľadom toho DTC. Verím že dokáže predĺžiť životnosť pneu ale, ak zapnem DTC tak je v tom momente odstavené ESP (systém síce beží na "pozadí" ale zasahuje až je vážne zle) a tým sa auto dostáva podstatne ľahšie do šmiku (odskúšané na vrstve mokrého lístia cestou do Ľubietovej).
Na druhú stranu DTC redukuje krútiaci moment prenesený na zadné kolesá pri potrebe sa pohnúť "živšie" v pred. Ale má to tento jeden zádrhel no. Ja osobne od tej situácie nezapínam DTC pokiaľ nieje sneh (na to je vlastne aj tento systém určený).
Na letných pneu som od kúpi auta (17.9.2012) až do začiatku zimy najazdil cca 15 000km, a žiadne vážnejšie opotrebenie pri meraní som nespozoroval.
Letné pneu mám "17 R40 Minerva 255, doma ale pozriem presnejšie.
PeqpeK napísal:
podla mna tym, ze ti DTC umoznuje aky-taky preklz praveze zivotnost pneu znizuje...aspon pri rozjazde
DesertFox napísal:
DTC ti (aspoň ja som to spozoroval) pri rozbehu nedovolí živší rozbeh / odpich. Akceleruje to absolútne kľudne a plynulo (dokonca som zbadal že mám nižšiu spotrebu s DTC). Čiže pneu sa tu šetria.
PeqpeK napísal:DTC ti nedovoli zivsi rozbeh? ja ho teda pouzivam iba na snehu a rozbehnem sa s nim o dost rychlejsie ako bez neho (aktivovany DSC). Rozdiel je v tom, ze kym s DSC ti znizuje vykon motoru a snazi sa zamedzit prekzu, DTC nie je az take restriktivne a povoluje presmyk kolies.
Uvazujem, ze pneu sa derie viac prave pri presmyku, to da logiku...
Skusim dnes na suchu rozbeh z miesta, ale mam taky blby pocit, ze budem presmykovat :) rovnako prudke zakruty ti dovoli aby ti usiel zadok, lez DSC nie.
DesertFox napísal:
Tak teraz si ma dostal kvalitne do pomykovaPletú sa mi DSC a DTC, pozrel by som aj do auta ale je v servise
PeqpeK napísal:DTC je vlastne take opite DSC :) dovoluje ciastocny preklz a aj nedotacavy/pretacavy smyk, ale iba ciastocne, zasahuje neskor...
DTC aktivujes jednoduchym stlacenim tlacitka DTC
DSC mas aktivne stale...
DTC a DSC vypnes niekolkosekundovym drzanim tlacitka DTC
snad je to teraz jasnejsie
Ado80 napísal:Až potom začína Zábava![]()
PeqpeK napísal:ak viete anglicky, vygooglite si co znamena TIM YOYO
Patkola1 napísal:DTC je trakčná aby šlo auto do rozbehu bez šmyku a DSC je stabilizačný systém a to je označenie pre ESP používané napríklad pri koncerne