... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

kiski
Auto: E61 530d, E87 118d
Kraj: Trenčiansky

Re: Zhasnutie displeja, chyba ABS, chyba senzora RUN FLAT, ukazatel rychlosti pocas jazdy na 0

Sobota, 5. Septembra 2020, 08:49

Ako naznačuje simik, základ je vždy napájanie. Od toho sa treba odraziť ďalej, čiže najprv preveriť alternátor, na rozumnej diagnostike (ISTA D napr.) a ak to bude v poriadku, potom pátrať ďalej.
Retrofity svetiel, interiérov a zástavby CIC pre E60/61

Stevo_Alex19
Autor témy
Kraj: Prešovský

Re: Zhasnutie displeja, chyba ABS, chyba senzora RUN FLAT, ukazatel rychlosti pocas jazdy na 0

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 10:50

TT-SIMIK napísal:
Kamarat ma diag za 3000€+ ale vidiet ze sa rozumie jak z cinskou za 50€.....vela stastia✌️

Cauko, dnes sa mi podarilo rozbehat moju cinsku diagnostiku INPA. Nikdy nefungovala skusil som jeden podrobny navod a ide. Dufam ze sa z toho nieco bude dat vycitat, ten program nevyzera nijak profesionalne ale nieco vycital.

ObrázokObrázokObrázokObrázok

Stevo_Alex19
Autor témy

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 11:02

To su chyby ulozene. Nasiel som podla kodov zoznam chyb. Neviem ci su to vsetky chyby aj z minulosti takze uvediem co mozme vylucit. Ja som si vymenil baterku ale nejak mi blblo auto, prevodovka blbla dosiel som domov LTT. Tak mi to len cez diagnostiku spravili ze zresetovali nejaku jednotku a problem zmizol. Bateria sa dobijala spravne. Palivovy filter nema ani rok. Tohto roku bol meneny starter za novy. MPM modul bol utopeny, aktualne pocas diagnostiky ani nebol zapojeny v aute. Lebo ho mam vybraty, kedze som objednal novy. Airbag - je problem so sedadlom spolujazdca, ked mi ho upratovali v umyvarke do niecoho tam buchli a ked sa sedadlo da uplne dozadu a dopredu, tak sa spusti chyba airbagov a svieti az do zmazania. Ak sa sedadlom nehybe pol roka chyba sa pol roka neobjavi. No a viem ze mi odisla zhaviaca jednotka na vstrekoch. Kedze je leto tak som nemenil ale uz sa blizia chladne rana takze sa to bude coskoro menit. Tolko o chybach o ktorych viem ze boli riesene alebo ma caka ich riesit.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 11:13

Odporucam zmenit mechanika

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 12:12

PeqpeK napísal:
Odporucam zmenit mechanika
A cim prv, tym lepsie

Stevo_Alex19
Autor témy

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 17:14

Abyssko napísal:
A cim prv, tym lepsie
Chalani, trosku konstruktivnejsie. Mechanik je dobry, zatial opravil vsetko vzdy. Mal tesn pred dovolenkou, prisiel som za nim poobede tak len spravil diagnostiku rychlu, a nechal mi auto aby zbytocne nestalo kedze bude mat volno. Problem je ze ja potrebujem jazdit a on ma dovolenku este 2 dni. A za ten cas sa snazim najst ci uz to niekto riesil.
Trochu som sa pohral s diagnostikou, ponachadzal som tam rozne veci. Takze som povytahoval vsetko info co som nasiel. Predpokladam ze vsetky chyby, ktore som poslal predtym vznikli prave kvoli tomu ze to cele auto blbne a vsetky systemy blbnu. Preto ich bolo tak vela. Zapojil som preto naspat MPM modul, vyresetoval chyby a posielam nove chyby.

PREVODOVKA - RESULT: 2 error in error memory !
-------------------------------------------------------------
Prevodovka ulozena chyba 1:
51AD  Message (Wheel Speed) from the DSC is missing

- Predpokladam ze tato chyba je presne pre to, ze tie vsetky systemy mi zasvietili ako chybne na displeji ked nastane to blbnutie elektroniky.
Prevodovka ulozena chyba 2:
5014  U_Batt, Gearbox
P1891 System Voltage High Input
Error counter:    1
Logistic counter: 40
   Mileage                                 286880     km
   Engine speed                              1600.00  rpm    Battery Voltage                             17.36  Volt    supply voltage DR/MV                        17.28  Volt    Turbine speed (rpm)                       1920.00  rpm
   U_Batt bigger than nominal Value
   Test conditions fulfilled
   Error not present now, but already stored

Po vycisteni chyb prevodovka:
Date:      06.09.2020 16:55:59
ECU:       GS19A
JobStatus: OKAY
Variant:   GS19A -------------------------------------------------------------
>>>>>>>>>>>>> No error found <<<<<<<<<<<<<<
=============================================================
MOTOR:
E R R O R M E M O R Y
---------------------------------------
Date: 06.09.2020 17:00:37
ECU: D50M57C0
JobStatus: OKAY
Variant: D50M57C0
-------------------------------------------------------------
RESULT: 7 error in error memory !

4212  4212 Glow plug zylinder 1, Ansteuerung
4212  4212 Glow plug zylinder 2, Ansteuerung
4212  4212 Glow plug zylinder 3, Ansteuerung
4212  4212 Glow plug zylinder 4, Ansteuerung
4212  4212 Glow plug zylinder 5, Ansteuerung
4212  4212 Glow plug zylinder 6, Ansteuerung
4587  4587 Kraftstofffilter
O tych zhavicoch viem ze musime menit jednotku zhavenia.
Pretoze chyba sa nevyskytla pocas kratkeho testu, ale viem ze sa znova vyskytne... Takze nebudem teraz jazdit autom vobec kym to nebude spravene. Tak dufam ze som dal teraz dostatocne info na to aby ste skusili dat tip co to bude. MPM modul zase zacal fungovat ked som ho zalozil, ale uz je neskoro aj tak som uz kupil novy a platil kreditkou takze uz mam smolu.
Tu som to dal do jedneho archivu, vsetky vystupy z diagnostiky aby netrebalo stahovat po jednom: chyby_inpa.rar

Co sa dalo dat vycitat to som dal vycitat a hodil do toho archivu.

Abyssko

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 17:47

Odkial si, ukazeme ti ako vyzera mechanik pre bmw...

Abyssko

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 17:49

Neviem ake mas auto ale kolisa ti tam napatie

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 18:15

Presne ako som pisal,mas v riti regulator na alternatore...17V+ co je moc...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Stevo_Alex19
Autor témy

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 19:00

Abyssko napísal:
Neviem ake mas auto ale kolisa ti tam napatie
BMW E60 530 D 160 kW verzia - akykolvek diel bol kedy meneny vzdy som daval origo. Doteraz som fakt mal auto typu sadnut, natankovat a jazdit. Ale asi som ho prechvalil. Vsetko sa zacalo diat tohto roku. Najprv to zacalo po vymene baterie vypinalo mi prevodovku alebo teda hlasilo chyby, to uz teraz viem ze nemozem len tak menit ze sa to musi resetovat ze je tam nova baterka. Takze to uz do buducna viem. Po tom zresetovani to slo dokonale. Tak z nicoho nic odisiel starter. Len cvakal. Vymenil sa za novy a startuje mega rychlo. Tak som pocas jazdy dostal hlasku nizky level vody, tak si vravim: potom dolejem. Ked som auto odstavil tak som zistil ze mi praskla hore taka suciastka a voda fuc. Tak som musel auto nechat tam, prisli zo servisu vymenili na mieste. Doliali chladiacu zmes. A vsetko jazdilo znova super. A teraz toto s tym blbnutim... Tak roky neriesim nic vsetko ide, len klasicky servis. A toho roku sa vsetko zosypalo.

TT-SIMIK napísal:
Presne ako som pisal,mas v riti regulator na alternatore...17V+ co je moc...
Dakujem, tak sme sa dopracovali teda. Otazka moja teraz posledna. Regulator je nieco co sa da na alternatore menit, alebo je to vymena celeho alterantora ? Aby som vedel cca odhadnut naklady.

Abyssko

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 19:05

Baterka sa neprehadzuje hala bala treba ju vzdy kodovat!

kiski
Auto: E61 530d, E87 118d
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 19:14

Stevo_Alex19 napísal:
Dakujem, tak sme sa dopracovali teda. Otazka moja teraz posledna. Regulator je nieco co sa da na alternatore menit, alebo je to vymena celeho alterantora ? Aby som vedel cca odhadnut naklady.
Ja som alternátor menil za nový, ale lacnejší variant je repas. Pri cene nového VALEO za 390€ nebolo u mňa čo riešiť. U repasu sa cena bude líšiť od toho, kto ti to bude robiť.
Retrofity svetiel, interiérov a zástavby CIC pre E60/61

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 6. Septembra 2020, 19:23

Pri repase nedaju regulator novy,ale da sa kupit v bmw...Zreba rozobrat ako vyzera aj kotva atd
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 7. Septembra 2020, 00:15

ako pise simik, mas zly alternator, ked to mal mechanik pichnute, tak to urcite musel vycitat

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Re: Zhasnutie displeja, chyba ABS, chyba senzora RUN FLAT, ukazatel rychlosti pocas jazdy na 0  Topic is solved

Pondelok, 7. Septembra 2020, 14:06

1./ Mas zly regler ! Kupr VALEO VL2 - je to presne ako OEM od BMW, VL2 chodia zabalene v krabicke.
2./ Nie netreba menit alternator loziska, plosky, vydrzia 400K - ak si pri tomto nabehu tak novy alternator alebo komplet repas
3./ REGLER ide vymenit aj bez vybratia alternatora na 530D
4./ Funkcnost Alternatora sa meria OSCILOSKOPOM nie len multimetrom...aby si v nemal v buducnosti problemy na BSD - hrozi pri "made in sandokan" regleroch
5./ Ked to mechanik nezvladne dat do kopy ozvi sa, poriesim to vsetko na komplet
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných