... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Gamerik
Autor témy
Auto: E61 525d
Kraj: Trnavský

Vytecena voda

Piatok, 3. Júla 2015, 08:29

Caves, vcera po dlhšej ceste som auto odstavil pred domom, nič sa nedialo...po cca 20 minutách som išiel von a pod autom bola dosť veľká mláka. Keď som otvoril kapotu, zistil som, že okolo expanzky je mokro, dolial som asi 2l vody. Po štarte nikde z hadice netieklo, hadice neboli tvrdé, nikde netieklo. Čo sa mohlo stať? Prečo to vytieklo? Zdá sa mi, že to išlo cez nalievací otvor, okolo zátky. Je možné, že po zahriatí mi to urobí zase? Dikes

Gamerik
Autor témy

Re: Vytecena voda

Piatok, 17. Júla 2015, 16:58

Tak, stalo a to znova...v kopcoch v okolí BS mi zas vytiekla voda. Teraz ale viem trošku viac...pri väčšej námahe, keď ťahám iné auto, alebo v kopcoch mi začína vrieť voda...strácať sa nestráca, takže sa len prehrieva motor. Teraz si všímam, že aj bez námahy si sem tam zabubloce v chladiči. Je možné, že by to mohla robiť horšia značka chladiacej kvapaliny? Keď tak nad tým rozmýšlam, používal som Castrol Radicool NF, ale keď mi tieklo v zime spod kolena, tak po jeho výmene jediné čo som zohnal bola nejaká sračková lacná gebuzína s rovnakou špecifikáciou ako Castrol, dal som to tam, že nachvíľku to môže byť...a nejako som na to zabudol...môže mať horšia chladiaca kvapalina za následok také prehrievanie? Na radu Simika ešte skúsim vyfúkať chladič, ale ak by to nepomohlo...čo by to ešte mohlo byť?

local
Auto: nonBMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 17. Júla 2015, 22:40

Gamerik napísal:
Tak, stalo a to znova...v kopcoch v okolí BS mi zas vytiekla voda. Teraz ale viem trošku viac...pri väčšej námahe, keď ťahám iné auto, alebo v kopcoch mi začína vrieť voda...strácať sa nestráca, takže sa len prehrieva motor. Teraz si všímam, že aj bez námahy si sem tam zabubloce v chladiči. Je možné, že by to mohla robiť horšia značka chladiacej kvapaliny? Keď tak nad tým rozmýšlam, používal som Castrol Radicool NF, ale keď mi tieklo v zime spod kolena, tak po jeho výmene jediné čo som zohnal bola nejaká sračková lacná gebuzína s rovnakou špecifikáciou ako Castrol, dal som to tam, že nachvíľku to môže byť...a nejako som na to zabudol...môže mať horšia chladiaca kvapalina za následok také prehrievanie? Na radu Simika ešte skúsim vyfúkať chladič, ale ak by to nepomohlo...čo by to ešte mohlo byť?

Urcite to nie je horsou znackou chladiacej kvapaliny, vsetky co su na trhu pouzivaju viac menej rovnake zlozenia, dufam ale ze si nenalial kvapalinu, ktora sa ma riedit vodou, inak povedane, treba bud spravne riedit vodou alebo pouzivat kvapalinu ktora je uz nariedena a pripravena na dolievanie do motora. cisty etylenglykol nevedie teplo az tak dobre ako spravne namiesana zmes.

Kludne si mozes vyskusat vypustit chladiacu zmes a nalej si tam na porovnanie cistu destilovanu vodu, ta ma lepsie chladiace vlastnosti ako zmes nemrzky a vody alebo bezne dostupne chladiace kvapaliny (vratane Radicoolu).

Ale povedal by som, ze v dnesnych teplach moze byt problemom bud slaba cirkulacia cez chladic (teda vodna pumpa, ale tie bud idu alebo nejdu) alebo skor moze byt kludne bordel v chladici (nazbiera sa much ktore zapchaju prietok vzduchu), odporucam ak mas moznost, chladic vybrat (pozri aj chladic klimatizacia) a vystriekat wapkou (ale citlivo, nie ze poohybas rebra), stava sa to obcas ze sa auta prehrievaju ked chladic je zapchany bordelom.

Gamerik
Autor témy

Sobota, 18. Júla 2015, 18:34

Kvapalina je nariedená na -30, t.j. asi 1:1 s destilkou...nemám na to moc času,ale asi budem musieť vybrať ten chladič...inak nemôžu obiť problém aj tie žalúzie pred chladičom? Nezvykne sa to zasekávať? Neviem ako to pracuje, ale raz keď som zastavil boli zavreté a nedalo sa s nimi pohnúť, druhý krát boli volné...

Gamerik
Autor témy

Nedeľa, 19. Júla 2015, 20:49

Tak páni kluci, už chybu ďalej hľadať nemusím...ako vravel Simik, stačilo prefúkať chladič...nikdy by som nepovedal, že tam môže byť toľko bordelu. Aj keď zvonku sa chladič zdal čistý, dobrú radu nebolo treba ignorovať a pustil som sa do rozoberania. Keď som zbadal chladič, skoro ma piclo. Vyškraabal som za kyblík bordelu a čo som vyfúkal, o tom ani nevravím...foto prikladám.
Prílohy
P7194665.JPG
P7194663.JPG
P7194662.JPG

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 20. Júla 2015, 09:43

:thumbup: :idea:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Gamerik
Autor témy

Piatok, 7. Augusta 2015, 11:20

No, zdá sa, že ani ucpatý chladič to nieje...stále mi buble voda...nezdá sa, žeby to bolo nejako extra prehriate, len sem tam počuť bublanie, v červenom niesom ani náhodou, ručička ukazuje asi 2mm pod predposledným polom. Mohol to spôsobovať aj zlý olej? Mám asi 5000km pred výmenou, olej som už objednal a v pondelok ho vymením. Predchádzajúca výmena bola robená v servise, ktorý nepoznám a nebol som pri aute, podla toho, čo som už videl a čítal na fórach, nieje isté, či vymenili všetok čo som priniesol, tak si ho teraz vymením sám.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW

Piatok, 7. Augusta 2015, 18:07

Ty mas na E61 rucicku????A co skryte menu??Kolko st ukazuje ked buble???
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Gamerik
Autor témy

Nedeľa, 9. Augusta 2015, 18:39

Jasné že nemám ručičku, ja som myslel ten informačný pásik na otáčkomery...tam mi teplotu ukazuje na asi 4600 otáčkach...v skrytom menu som nepozeral, večne zabúdam ako to vyvolať. Ešte to mrknem na youtube, alebo niekde tu...aj tak je tu najvačší problém moja skleróza, vždy si na to spomeniem,keď idem preč s autom.

Gamerik
Autor témy

Piatok, 14. Augusta 2015, 19:09

No, tak dnes po ceste do olejcentra (asi 20km) som mal otvorené skryté menu, teplota bola pri ležérnej jzde do 100km/h 97C ...po ceste domov pri 80km/h 88C...práve som vymenil olej a resetoval interval, zajtra sa prebehnem, uvidím či to pomohlo. Inak bublať začalo už pri 80C.

Gamerik
Autor témy

Sobota, 15. Augusta 2015, 18:43

Tak po výmene oleja testovacia jazda na rovnakej trase, teplota 85-87C...všetko v pohode, ale po dosiahnutí 84C zase prebubláva...kerna, co to môže byť? Už som z toho na prášky...určite pôjdem na diagnostiku, ale neverím, že niečo ukáže...

eddy159

Nedeľa, 16. Augusta 2015, 08:15

ked ti pri 85 buble pozri sa ci nieje tvrda niektora vodna hadic ak nie tak ti podla mna odisiel uzaver expanznej nadoby. je tam ventil aby to na 1,4 baru prepustilo a asi ti to prepusta furt. uz to tu bolo urcite preberane je tam system parneho hrnca voda pod tlakom nevrie. alebo sa pozri na gumicky na uzavery mozno tam nieco najdes.

Gamerik
Autor témy

Utorok, 18. Augusta 2015, 18:03

hadice su makke, zajtra mi dojde nový uzáver, dúfam že to bude len v tom...ale verím tomu, dík za rady :c)

Gamerik
Autor témy

Piatok, 21. Augusta 2015, 14:51

Uzáver expanznej nádoby som vymenil a je kľud...relatívne...jeden problém zmizol, druhý sa objavil...teraz počuť jemné cvakanie spod prednej nápravy v miestach, kde mi menili spodné rameno...ale to je už iná téma :c)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní