... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Phill
Autor témy
Auto: BMW E61 535D
Kraj: Bratislavský

Vytečená nafta

Štvrtok, 10. Marca 2016, 21:59

Zdravím, mám E61 535D a dnes som ostal na dialnici - pod autom mláka nafty... zrejme mi teda vytekala celu cestu, az kym neostala nadrz skoro prazdna... ma niekto skusenost, cim vsetkym to moze byt? Vdaka...

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Vytečená nafta

Piatok, 11. Marca 2016, 07:35

No treba najst unik...treba dole skontrolovat okolie palivoveho filtra.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Piatok, 11. Marca 2016, 07:54

toto uz je zase tema roka, tecie mu nafta a my mame uhadnuť odkial ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
sak lahnem pod auto a vidim odkial tecie ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Naposledy upravil/-a jurkyLE v Piatok, 11. Marca 2016, 08:11, upravené celkom 1 krát.
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Phill
Autor témy

Piatok, 11. Marca 2016, 08:10

No lebo nechal som to v najblizsom servise a tam mi povedali, ze to kludne moze byt aj nejake cerpadlo, tak uz som mal hlavu v smutku, ze ako sa poznam, bude to ta najhorsia (najdrahsia) varianta. No a teda myslel som, ze to moze byt skratka nejaka hadicka alebo co. Lebo nadrz zospodu vyzerala nedotknuta a sucha a mlaka bola skor v strede auta a nie pod nadrzou. Ja som pod auto pozeral, ale nevidel som nic a servis ma cas az dnes to riesit, tak som ako na ihlach a mozno sa teda pytam blbost no. :-#

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Piatok, 11. Marca 2016, 08:12

a to v servise nevedia zistit odkial to tecie? rychlo ber odtial auto prec, bud su to totalni idioti alebo ta chcu pekne obtiahnuť ](*,)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 11. Marca 2016, 08:36

Tak tak....Dvihnem auto a vidim....moj typ sa mozno potvrdi.....

Cerpadlo je v nadrzi a na motore(to ti tiect nebude),takze len hadica....nenechaj sa ojebkat....nech ti presne ukazu kde to je!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Phill
Autor témy

Piatok, 11. Marca 2016, 12:19

No ono nie že by to v servise nevedeli, ale ja som tam auto doniesol (resp. odtiahli ma tam...) až večer o siedmej, kedy už v servise nikto nebol a iba po telefóne som sa pýtal, čo by to tak mohlo byť, keď som s nimi volal, že som im tam nechal auto :| Teraz mi volali, že sa tam odpojila nejaká hadica z čerpadla, čo posúva naftu do nádrže a že to tam celé nejako pretieklo.. no ale riešia to už asi 4 hodiny, tak neviem, či je to taká komplikovaná vec alebo čo...ako aj k takému niečomu mohlo dôjsť, čo to tam bolo zle uchytené či čo :idea: No uvidím, zatiaľ vďaka.

Phill
Autor témy

Piatok, 11. Marca 2016, 20:24

No, auto je už doma... ale nie som zatiaľ veľmi spokojný. Totiž aj mi to v tom servise vysvetlili, že čo sa stalo, ale moc som to asi nepochopil... popíšem situáciu ešte raz. V nádrži bolo asi 30 litrov paliva, keď odrazu auto v strede jazdy zdochlo. Skúsil som ešte poštartovať, aj naskočilo, ale po pár metroch znova zdochlo. Pod autom sa vytvorila pomerne veľká mláka nafty. V servise zistili, že mi neodchádzalo palivo do motora z nádrže (súdim, že z tej, z ktorej sa čerpá nafta do motora). Vraj tam vyskočila nejaká hadička z toho čerpadla plus celé čerpadlo bolo spadnuté niekde dole v nádrži. No a vraj neustále sa to z tej druhej nádrže prečerpávalo do tej "hlavnej" nádrže, z ktorej to už začalo pod tlakom vytekať, keďže to z nej neodchádzalo do motora (blbosť, alebo je to reálne?). Preto tá nafta pod autom pod zadným sedadlom na vodičovej strane. Uvediem, že auto bolo odtiahnuté do prvého servisu, ktorý bol o siedmej večer ochotný ho tam "uschovať" do druhého dňa. Takže nečudoval by som sa, ak by sa BMW veľmi nerozumeli. No a po druhé - chcel by som niekoho poprosiť, keby mi vysvetlil, ako funguje na E61 rv. 2005 to prečerpávanie z nádrže do nádrže (z ktorej strany na ktorú a z ktorej to už ide priamo do motora-iba či to správne chápem). Pobehal som po nete, ale nikde som to nenašiel nejako jednoducho vysvetlené. Súčasne sa chcem spýtať, či je reálne, že došlo k tej závade, čo popísal servis....teda vytiahnutá hadička a "natlakovaná" nádrž... Ďakujem veľmi pekne niekomu ochotnému :)

Ešte som chcel dodať, že nie som spokojný preto, lebo cestou zo servisu som natankoval plnu (resp. po 40 litroch zrazu pišťoľ vypla, hoci nezdalo sa mi, že by bola plná nádrž, ale ok, to je iba môj pocit). Ešte aj na pumpe pri tankovaní som si všimol, že pod autom zasa kvapká nafta... volal som do servisu, vraj bola celá nádrž zatečená a ešte chvíľu to bude kvapkať. Tak som si povedal, že OK a išiel som 80km domov. Celú cestu mi stúpal dojazd... vychádzal som z pumpy, mal som dojazd 780KM, teraz doma mám 980KM (toľko som tam nevidel asi nikdy...). Nemôže zasa byť, že mi znova plní iba tú jednu nádrž? Ale to je asi blbosť, lebo potom by mi to zas skapalo.... ešte dodám, že doma už pod autom žiadna nafta, ale nádrž je stále odspodu mokrá.. ale už nekvapká. vďaka.

Phill
Autor témy

Piatok, 11. Marca 2016, 23:40

...po 3 hodinách státia idem skontrolovať auto - znova zopár kvapiek nafty... tak ja uz neviem :roll:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných