... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Vymena v interieri za kvalitnejsi material.pls help.

Utorok, 11. Októbra 2011, 21:21

petuloo1984 napísal:
teraz niejako nechapem rozdiel medzi automatickou a tou co mam ja.Pokial viem,tak mam tam tlacidlo auto, ktore ked zapnem ,tak klima funguje "automaticky".
Inak sa mi zda,ze aj cez idrive sa to da nastavit u mna...no nie som si isty.Klimu pouzivam iba vo fakt nevyhnutnych pripadoch.Tam kde zijem,az take teplo v lete nie je.:)

podla mna mas automaticku klimu...prave preto, ze tam mas to otacatko, kde mas ciselne vyjadrenu teplotu...
totiz staci ti nastavit teplotu tym sporakovym otacavym onym..a auto si uz same reguluje intenzitu a teplotu vzduchu ktoru vpusta cez fukare...
to co mame mi je v podstate to iste, akurat su tam "2 zony" a to na co mas ty tie dva dalsie otacatka, to si mi nastavujeme cez idrive... :)

"manualne klimy" nemaju volic konrektnej teploty, ale len volic kde chces aby ti fukal studeny alebo teply vzduch..neda sa nastavit konstatna teplota, ktoru auto nasledne udrzuje...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Utorok, 11. Októbra 2011, 22:46

petuloo1984 napísal:

aha no dakuje teda za rozsiahle vysvetlenie..a teda ja nemam automaticku,aj ked tam mam auto tlacidlo?

Som ignorant nevšímavý. Áno, predsa máš automatickú klímu. Väčšinou som sa stretol s digitálnym nastavením teploty s automatom. Takže som poriadne prehliadol. SORRY

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 12. Októbra 2011, 06:39

MateX3 napísal:

Automatická klíma umožňuje udržiavať interiér pri určitej teplote. To znamená, že keď si nastavíš 24 stupňov a v aute je v lete 30 stupňov, po naštartovaní auta sa zapne kompresor klimatizácie, pokým nedosiahne nastavenú teplotu a potom sa vypne. Znova keď sa teplota zvýši o pár stupňov, znova sa klíma zapne. Výhoda: nemusíš sa zaoberať klímou. Myslím si že mnoho z nás už z klímy ochorelo. Ja 2x. A to je z toho dôvodu, že ju zabudneme vypnúť včas.
Ďalšia vec je že klíma v podstate vysúša vzduch v interiéri. Určite to viete, keď sú zarosené sklá, zapnete klímu a behom pár sekúnd sú odrosené.

Stále hovoríme o vetracom zariadení s ventilátorom, ktorý má v obehu aj klimatizáciu. Dvojzónová klíma je mätúci názov, pretože tu ide len o oddelenie vetracích okruhov do dvoch častí, kde je možné nastaviť 2 nezávislé teploty.

Záver: automatická klíma nesie výhodu v tom, že môže neuškodiť zdraviu, spotrebe paliva a chladiva klímy bez opakovaných zásahov vodiča.

Si si istý že automatická klíma aj zapína a vypína kompresor? Podľa skúseností z áut, ktoré som mal doteraz, žiadna automatická klíma také niečo nerobila. Kompresor sa zapínal/vypínal s tým tlačítkom, na ktorom je snehová vločka. Automatika sa stará akurát o zmiešavanie studeného a teplého vzduchu tak, aby bola v interiéri docielená nastavená teplota. Takisto automatika reguluje rýchlosť otáčania ventilátorov a nasmerovanie vzduchu. Ja napr. väčšinu času mám kompresor vypnutý a len keď je vonku teplo, že už nie je možné namiešať potrebnú teplotu vzduchu, si kompresor ručne pustím. A zase vždy pár minút pred dojazdom do cieľa ho vypnem, jednak aby som nezažil tepelný šok po vystúpení z auta a druhak pre to, aby sa stihli vysušiť kondenzáty na výmenníku tepla a klíma potom nesmrdela.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

petuloo1984
Autor témy
Auto: bmw 525d xdrive
Kraj: Nitriansky

Streda, 12. Októbra 2011, 18:44

Tak troska som to poupravil(chromove kruzky),síce tie čudle zostali ale aspon som troska dodal tomu šmrnc,teda dufam...tu je foto...
Prílohy
IMG_0256.JPG

MateX3

Streda, 12. Októbra 2011, 21:48

mexican napísal:

Si si istý že automatická klíma aj zapína a vypína kompresor? Podľa skúseností z áut, ktoré som mal doteraz, žiadna automatická klíma také niečo nerobila. Kompresor sa zapínal/vypínal s tým tlačítkom, na ktorom je snehová vločka. Automatika sa stará akurát o zmiešavanie studeného a teplého vzduchu tak, aby bola v interiéri docielená nastavená teplota. Takisto automatika reguluje rýchlosť otáčania ventilátorov a nasmerovanie vzduchu. Ja napr. väčšinu času mám kompresor vypnutý a len keď je vonku teplo, že už nie je možné namiešať potrebnú teplotu vzduchu, si kompresor ručne pustím. A zase vždy pár minút pred dojazdom do cieľa ho vypnem, jednak aby som nezažil tepelný šok po vystúpení z auta a druhak pre to, aby sa stihli vysušiť kondenzáty na výmenníku tepla a klíma potom nesmrdela.

Totiž, áno, neviem povedať ako je to u všetkých áut. V civicu a lexuse som tak mal, počul a videl som na otáčkach (na voľnobehu), že mi zapína a vypína kompresor. Ďalej som sa tým nezaoberal a možno to robili len tieto autá. 2kW zníženia je cítiť.
Ospravedlňujem sa ak táram. Klimatizácii je snáď niekoľko typov.
Dobrý článok: http://www.autorubik.sk/technika/klimatizacia/

MateX3

Streda, 12. Októbra 2011, 21:50

petuloo1984 napísal:
Tak troska som to poupravil(chromove kruzky),síce tie čudle zostali ale aspon som troska dodal tomu šmrnc,teda dufam...tu je foto...

Veď máš v pohode interiér, prečo chceš riešiť nejaké dolepšováky?
Snívam o takom volante jak máš ty.

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 06:56

MateX3 napísal:

aj ja chcem taky volant :( mam ten nechutak a aj ine interierove listy by bodli
Prílohy
fotka.JPG
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

petuloo1984
Autor témy

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 16:49

MateX3 napísal:

Ved netvrdim,ze je zly.Len tie čudle sa mi tam nepacia.
No a aky mas volant ty?Myslel som ,ze vsetky 5ky maju rovnaky volant(plus minus).Je to niejaky priplatkovy co mam ja?

Inak tu mas dobry volant ak chces
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-M5-E60-M6 ... 081wt_1163

petuloo1984
Autor témy

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 16:58

Vladdo01 napísal:

aj ja chcem taky volant :( mam ten nechutak a aj ine interierove listy by bodli

daju sa doobjednat fakt pekne volanty,pozeram dost ebay..
Tie interierove listy mas podla mna super,celkom to ladi spolu.Ake by si chcel?
Kukal som original carbon oblozenie a to ide okolo 1000 euro.Podla mna dost.

MateX3

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 20:19

petuloo1984 napísal:

Mám taký istý ako kolega s tou hnedou kožou.
Snívam preto, lebo tvoj volant s airbagom stojí 500éčiek a vyššie. :)

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 20:58

petuloo1984 napísal:

chcel by som nieco tmave a leskle, napriklad nieco ako origo karbon ale pekne nalesteny... nieco podobne ako je ten dekel na oooo http://www.europeancarweb.com/features/ ... to_03.html
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

James

Piatok, 14. Októbra 2011, 06:48

Ak vam ide cisto o ten karbonovy look tak preco tie diely nepokarbonovat?
Material sa na to pouziva ten isty ako na vyrobu celokarbonovych dielov a vysledok je pohladovo identicky.

Tuto je to pekne vysvetlene, pre svadleny idealna zabavka na dva vecery, alebo si niekoho najdete kto vam to spravi za baksis.

petuloo1984
Autor témy

Piatok, 14. Októbra 2011, 15:37

James napísal:
Ak vam ide cisto o ten karbonovy look tak preco tie diely nepokarbonovat?
Material sa na to pouziva ten isty ako na vyrobu celokarbonovych dielov a vysledok je pohladovo identicky.

Tuto je to pekne vysvetlene, pre svadleny idealna zabavka na dva vecery, alebo si niekoho najdete kto vam to spravi za baksis.

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E60-Carbo ... 074wt_1396
alebo kupit rovno toto a je vystarane.Na tom videu to vyzera ako zlozita praca cekom..

James

Sobota, 15. Októbra 2011, 00:31

Sak jasne, da sa kupit aj ready made set, co si dal stoji asi 330€ vratane posty.

Ak si niekto rad robi take veci sam tak si to spravi za zlomok ( 50 - 60€ ).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný