... všetko o BMW ...
petuloo1984 napísal:teraz niejako nechapem rozdiel medzi automatickou a tou co mam ja.Pokial viem,tak mam tam tlacidlo auto, ktore ked zapnem ,tak klima funguje "automaticky".
Inak sa mi zda,ze aj cez idrive sa to da nastavit u mna...no nie som si isty.Klimu pouzivam iba vo fakt nevyhnutnych pripadoch.Tam kde zijem,az take teplo v lete nie je.:)
petuloo1984 napísal:
aha no dakuje teda za rozsiahle vysvetlenie..a teda ja nemam automaticku,aj ked tam mam auto tlacidlo?
MateX3 napísal:
Automatická klíma umožňuje udržiavať interiér pri určitej teplote. To znamená, že keď si nastavíš 24 stupňov a v aute je v lete 30 stupňov, po naštartovaní auta sa zapne kompresor klimatizácie, pokým nedosiahne nastavenú teplotu a potom sa vypne. Znova keď sa teplota zvýši o pár stupňov, znova sa klíma zapne. Výhoda: nemusíš sa zaoberať klímou. Myslím si že mnoho z nás už z klímy ochorelo. Ja 2x. A to je z toho dôvodu, že ju zabudneme vypnúť včas.
Ďalšia vec je že klíma v podstate vysúša vzduch v interiéri. Určite to viete, keď sú zarosené sklá, zapnete klímu a behom pár sekúnd sú odrosené.
Stále hovoríme o vetracom zariadení s ventilátorom, ktorý má v obehu aj klimatizáciu. Dvojzónová klíma je mätúci názov, pretože tu ide len o oddelenie vetracích okruhov do dvoch častí, kde je možné nastaviť 2 nezávislé teploty.
Záver: automatická klíma nesie výhodu v tom, že môže neuškodiť zdraviu, spotrebe paliva a chladiva klímy bez opakovaných zásahov vodiča.
mexican napísal:
Si si istý že automatická klíma aj zapína a vypína kompresor? Podľa skúseností z áut, ktoré som mal doteraz, žiadna automatická klíma také niečo nerobila. Kompresor sa zapínal/vypínal s tým tlačítkom, na ktorom je snehová vločka. Automatika sa stará akurát o zmiešavanie studeného a teplého vzduchu tak, aby bola v interiéri docielená nastavená teplota. Takisto automatika reguluje rýchlosť otáčania ventilátorov a nasmerovanie vzduchu. Ja napr. väčšinu času mám kompresor vypnutý a len keď je vonku teplo, že už nie je možné namiešať potrebnú teplotu vzduchu, si kompresor ručne pustím. A zase vždy pár minút pred dojazdom do cieľa ho vypnem, jednak aby som nezažil tepelný šok po vystúpení z auta a druhak pre to, aby sa stihli vysušiť kondenzáty na výmenníku tepla a klíma potom nesmrdela.
petuloo1984 napísal:Tak troska som to poupravil(chromove kruzky),síce tie čudle zostali ale aspon som troska dodal tomu šmrnc,teda dufam...tu je foto...
MateX3 napísal:
Veď máš v pohode interiér, prečo chceš riešiť nejaké dolepšováky?
Snívam o takom volante jak máš ty.
MateX3 napísal:
Veď máš v pohode interiér, prečo chceš riešiť nejaké dolepšováky?
Snívam o takom volante jak máš ty.
Vladdo01 napísal:
aj ja chcem taky volantmam ten nechutak a aj ine interierove listy by bodli
petuloo1984 napísal:daju sa doobjednat fakt pekne volanty,pozeram dost ebay..
Tie interierove listy mas podla mna super,celkom to ladi spolu.Ake by si chcel?
Kukal som original carbon oblozenie a to ide okolo 1000 euro.Podla mna dost.
petuloo1984 napísal:daju sa doobjednat fakt pekne volanty,pozeram dost ebay..
Tie interierove listy mas podla mna super,celkom to ladi spolu.Ake by si chcel?
Kukal som original carbon oblozenie a to ide okolo 1000 euro.Podla mna dost.
James napísal:Ak vam ide cisto o ten karbonovy look tak preco tie diely nepokarbonovat?
Material sa na to pouziva ten isty ako na vyrobu celokarbonovych dielov a vysledok je pohladovo identicky.
Tuto je to pekne vysvetlene, pre svadleny idealna zabavka na dva vecery, alebo si niekoho najdete kto vam to spravi za baksis.