... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

peter12345
Autor témy
Auto: E61
Kraj: Nitriansky

Re: vymena oleja v automate

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 18:30

diely mam urobim si to sam len som chcel poradit ako pretlacit stary olej cez chcladic

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 09:03

K tej poznamke BMW servisu - ked zacne robit prevodovka problémy, vtedy je uz zvacsa neskoro. Olej sa meni preventivne a nie ked sa niečo uz poskodi. Potom uz olej nepomoze a poskodenie neopraví... Spravidla sa potom po oprave musi dat aj tak novy olej a cela predosla vymena nema zmysel, vyhodene peniaze...

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 5. Mája 2012, 16:52

Mne to mechanik robil na 330 XD E91 asi tak že zdvihol auto dal dole plasty, vykrútil skurku a vypustil čo sa dalo.Natlačil pumpou prvú várku oleja a to presne toľko koľko vyšlo.Naštartoval a nechal to trošku na zdviháku v D, a potom v R a tak to párkrát zopakoval.
Potom opäť vypustil olej.Vymenil plastovú vaňu a natlačil nový olej.až kým nevytekalo z výpustného otvoru!

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 5. Mája 2012, 19:51

Patkola1 napísal:
Mne to mechanik robil na 330 XD E91 asi tak že zdvihol auto dal dole plasty, vykrútil skurku a vypustil čo sa dalo.Natlačil pumpou prvú várku oleja a to presne toľko koľko vyšlo.Naštartoval a nechal to trošku na zdviháku v D, a potom v R a tak to párkrát zopakoval.
Potom opäť vypustil olej.Vymenil plastovú vaňu a natlačil nový olej.až kým nevytekalo z výpustného otvoru!

Keď nakoniec natlačil nový olej až kým nevytekalo, naštartoval, preradil D-R-N a ešte dolial kým nevytekalo?

Patkola1

Streda, 9. Mája 2012, 11:55

Nie používal presne len toľko oleja koľko odtiaľ vyšlo.Aby ho tam nebolo veľa.Meral to čo vytieklo na prvýkrát a potom to čo vytieklo druhýkrát a bolo tam presne tak isto.
To čo tam ostane to sa dá vybrať vraj len tak že dáš von prevodovku a a vymyješ ju!Skrátka riadi sa tým koľko vytečie toľko natlačí.vraj okolo litra ostáva v systéme, čo je na to pravdy neviem.

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Mája 2012, 12:37

Ja sa pripojím k tejto téme, aj keď trochu inak - minule som niečo robil odspodu a zhodil som plastový kryt - vtedy som si všimol, že cez šróby, ktoré držia olejovú vaňu pod prevodovkou sa tlačí olej. Niežeby tam tieklo, ale boli od oleja. Skúsil som šróby dotiahnuť, no boli dotiahnuté na doraz. Skúsil som pozrieť aj stav oleja cez výpustný otvor - olej vytekal, takže ho je tam asi dosť.
Olej aj vaňa s fitrom boli menené pred 40 000 km. Vaňa bola použitá orginál BMW.
Je to normálne? Čo s tým? Vymeniť ďalšiu vaňu + olej sa mi ešte nechce.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Streda, 9. Mája 2012, 21:37

dimensionone napísal:
Ja sa pripojím k tejto téme, aj keď trochu inak - minule som niečo robil odspodu a zhodil som plastový kryt - vtedy som si všimol, že cez šróby, ktoré držia olejovú vaňu pod prevodovkou sa tlačí olej. Niežeby tam tieklo, ale boli od oleja. Skúsil som šróby dotiahnuť, no boli dotiahnuté na doraz. Skúsil som pozrieť aj stav oleja cez výpustný otvor - olej vytekal, takže ho je tam asi dosť.
Olej aj vaňa s fitrom boli menené pred 40 000 km. Vaňa bola použitá orginál BMW.
Je to normálne? Čo s tým? Vymeniť ďalšiu vaňu + olej sa mi ešte nechce.

Zdá sa mi že sa to tu niekde riešilo, alebo v E39 časti. Vraj sa tieto automaty "pomočievajú", čo je bežné. Pokiaľ vyslovene nekvapká olej - niesu škvrny na zemi, tak je to ok. Ale môžem sa mýliť.

lubomt

Pondelok, 21. Mája 2012, 10:11

nemali by tiect

Patkola1

Utorok, 22. Mája 2012, 19:38

Ja si tiež myslím že nič by nemalo tiecť.

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Pondelok, 4. Júna 2012, 22:34

Chystam sa na vymenu oleja v automatickej prevodovke (asi prvu, po 200t. km), no neviem ci to bude stacit alebo rovno dat pred vymenou aj zrepasovat menic alebo pre istotu aj prevodovku - netusim aku moze mat taka prevodovka (myslim ze 6HP26) bez vymeny oleja zivotnost ale rad by som mal prevodovku v dobrom stave.
Nemam vela skusenosti s automatom ale podla mojich pozorovani v podstate radi OK - chce to citlivu nohu ale aj tak niekedy pri preradeni trhne. Nasiel som zapisane iba chyby parkovacej brzdy, nezda sa mi zeby spojky preklzavali ale mam niekolko vyhrad: hore kopcom ide motor podla mojho nazoru do neumerne vysokych otacok (myslim ze je to citelnejsie pri nezohriatej prevodovke) ale po rovine aj pri sportovej jazde sa to zda OK - to je mozno sposobene mojou necitlivou nohou, cca 2x sa mi stalo, ze sa pri parkovani necakane auto trhlo dopredu. Hladinu oleja som nekontroloval. Spotrebu mam zatial extremne vysoku - 9,5l/100km, korekcie vstrekovacov su OK, no turbo uz asi tiez caka na vymenu.
Takze otazka: ako moze vyzerat taky menic po 200t. km - treba repasovat alebo moze byt ako novy? A prevodovka, co zvykne byt opotrebovane pri takomto najazde? Dat zrepasovat alebo pockat kym sa pokazi?

lubomt

Utorok, 5. Júna 2012, 00:16

Bolo by dobre napisat o ake bmw sa jedna, rok. Naco chces davat nieco opravovat, ak to este nie je zle? Menic moze vyzerat ako novy ale aj byt uz poskodeny. Trhnutia a radenie vo vysokych otackach moze byt sposobene starym olejom, malo oleja, ale i poskodenim prevodovky. Kazdopadne olejovu vanu dole a bude vidno magnety...

Patkola1

Utorok, 5. Júna 2012, 16:24

Podľa pilín na magnete sa celkom dosť dozvieš.Ja som menil po 160 tisícoch prvýkrát a na prekvapenie som tam nemal žiadny závažný bordel na tých magnetoch.Každopádne to daj do rúk užívateľa lubomt.Najlepšie podľa mňa repas.

Laco19

Štvrtok, 28. Júna 2012, 21:16

Dakujem za odpovede - nejako mi nefunguje sledovanie temy - sprava mailom ze pribudol prispevok, tak som si odpovede vsimol az teraz :wink: .
Auto je vyrobene v 06/2007.
Preco chcem opravovat nieco co funguje? Mam rad ked nieco funguje ako ma, nechcem cakat kedy sa to vysype niekde daleko od domova. Snad na tom aute este aspon 100t km najazdim a podla toho co som zatial cital ma asi aj tak skor alebo neskor repas prevodovky neminie.
Trha to stale pri radeni z 2 na 3 ale pri nizsich aj vysokych otackach, skor by som povedal ze pri kludnej jazde je trhnutie ovela vyraznejsie - no nie je to nic strasne, da sa s tym zit.
Kazdopadne, minimalne vymenu oleja do konca roka urobim, takze olejovu vanu pozriem.

lubomt

Štvrtok, 28. Júna 2012, 21:31

Tak vymen cim skorej a necakaj

Laco19

Štvrtok, 28. Júna 2012, 22:03

lubomt napísal:
Tak vymen cim skorej a necakaj

Mam toho vela naplanovane na najblizsie mesiace. Co sa tyka BMW tak stihnem iba beznu udrzbu + viriace klapky, repas turba, gufero na diferenciali a dalsie drobnosti. A ako relax mam naplanovany retrofit Webasta + telestart (ked sa mi podari zistit ako ma byt v E6x zapojeny do CAS :wink: ).
Prevodovka uz ma najazdene 205t. km, tak dufam este par tisic pocka - s vymenou nie je sice vela prace ale este stale nie som pevne rozhodnuty ci to bude len vymena oleja. Nie je to lacna zalezitost (s Ravenolom by to bolo sice o dost lacnejsie ale neviem ci sa oplati riskovat) a nerad by som o par mesiacov menil olej opat pri oprave.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní