... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

G_POWER_M5
Autor témy
Auto: E90 330d
Kraj: Banskobystrický

Tyre pressure loss HELP !

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 13:44

Zdravim BMW driveri.Prosim pomozte mi v aute mi zacalo vyhadzovat Tyre pressure loss.A mam to ako Message a neda sa toho zbavit.Viem je to nieco o tom ako by som mal mat defekt ale ked som dofukvoal gumy tak tlak neklesol.a ani ked som dofukol tak ta pripomienka nezmyzla.Volal som aj do BMW ci to nezvykne hadzat chyby.Povedali mi ajprv ze mozem mat v plneumatike klinec alebo ked sa menia gumy treba daco v pocitaci nastavit,neviem co. Mate s tym skusenosti ? Mozem jazdit? za kazdu odpoved predom dakujem

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Tyre pressure loss HELP !

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 14:08

treba odnznova skalibrovat, v i-drive najdi v car settings RPA alebo RDC alebo nieco podobne, robi sa to pri stojacom vozidle, zapamata si nastavenie a hlaska o tlaku zmizne.

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 14:50

A hlavne je, ze tato kontrola sa pouziva pre run flat pneumatiky. Ked mas normalne, mozes si to zapnut no mozes mat kopu falosnych poplachov. No urcite je lepsi falosny poplach ako ziadny, ked je niekde defekt.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 15:08

No pravda pri letnych mi to hlási každu chvílu defekt...... ](*,) ](*,)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

G_POWER_M5
Autor témy
Auto: E90 330d

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 21:20

Hm neviem,lebo ma to prekvapilo ze to zacalo pisat,cital som potom na internete ze po dofukani to treba tam dako resetnut Vehicle/tyres a a potom skusit ci to pise,isiel som po nejakej dobe asi 10 km a nic nepisalo tak som zvedav.Dufam ze tam nebudem mat daky klinec....

dimensionone

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 23:38

S tym resetom mas pravdu, robi sa to cez iDrive

airbone

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 11:23

dimensionone napísal:
A hlavne je, ze tato kontrola sa pouziva pre run flat pneumatiky. Ked mas normalne, mozes si to zapnut no mozes mat kopu falosnych poplachov. No urcite je lepsi falosny poplach ako ziadny, ked je niekde defekt.

Nejazdim na runflatoch a nikdy som nemal falosny poplach od RPA....

ptz
Auto: E60 540i man

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 11:33

neni pravda, ze je to urcene len pre run flaty.. jazdim normalne letne a teraz normalne zimne pneu a ziadne defekty nehlasi

ako bolo spomenute vyssie, vyresetovat pri stojacom vozdile v i-drive nastavenia, rdc, atd...

dimensionone

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 11:49

Netvrdím, že je to určené len pre run-flat pneumatiky. Samozrejme to funguje aj pri normálnych pneumatikách, no tu sa z času na čas môžu vyskytnúť falošné poplachy. Zažil som to na vlastnej koži už niekoľko krát.

A ešte jedna dôležitá vec o ktorej som sa dočítal na bwm stránkach - tieto senzory registrujú únik vzduchu tým, že porovnávajú rýchlosť jednotlivých kolies - v prípade zvýšenia rýchlosti jedného z nich vyhlásia poplach. Systém nefunguje keď k úniku dôjde na 2 a viacerých kolesách.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 15:02

ja som na non-rft nemal ani jeden falosny poplach a to som na nich na E91 najazdil asi 20tis km
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

steve
Auto: exE60, exF10, F26
Kraj: Žilinský

Piatok, 28. Decembra 2012, 12:10

Návod doporučuje skalibrovať vždy pri každej výmene pneumatiky, zmene tlaku v pneu ( výraznejšie dofúkanie, napr.vyššie zaťaženia vozidla). Je to dobré, keď chytíte klinec do pneu a tlak Vám klesá pomaly, voľným okom to nezbadáte. Mám skúsenosť z dovolenky, po prejdení 900 km a odstavení auta. Po dvoch dňoch státia a opätovnom rozbehu hlásil alarm pokles. Nič som nenašiel, stačilo dofúkať pneu , resetovať alarm. Na ďalší deň opäť, to už kolesá samozrejme boli pretočené, vodel som malý klinček. Nechal som to tak, len som do konca dovolenky dofukoval ( našťastie len 0,2 - 0,3 denne ), v pohode som došiel domov. Ušetril som za drahý pneu servis v IT.

airbone

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 00:28

ano je system RPA a RDC a to je rozdiel. Jeden meria obvodovu rychlost kolies prostrednictvom ABS/DSC systemu a dalsi meria priamo tlak v pneumatikach.
U RPA som nezazil este ani jeden falosny poplach, vsetky co boli suviseli s defektom, alebo sa objavili po vymene kolies/pneu za ine, co je pochopitelne a vzdy sa to musi skalibrovat. Este nikdy sa mi nestalo aby mi to hlasilo falosny poplach prenic zanic. Odjazdene 70tkm na dvoch roznych autach s RPA.

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI

Pondelok, 31. Decembra 2012, 01:13

Tyre pressure loss vyhadzuje pri dofukovaní na vyššie hodnoty, alebo ak si aj nastavil nižšie tlaky v pneu, alebo boli prehodené povedzme z letných na zimné a v tých kolesách sú iné hodnoty tlakov, proste určite tam nejaká zmena nastala...mne sa ešte tiež nestalo, že by to bol falošný poplach :) Treba iba potvrdiť nové hodnoty, aby soft vedel, aká je normálna - správna hodnota tlaku v kolesách....tuším že postup potvrdzovania píše v tom hlásení "tyre pressure loss", ak sa nemýlim...nedávno som to tiež potvrdzoval....bude tam ak si dobre pamätám voľba "confirm tyre pressure". Potom ak napríklad máš 2 sety elektrónov, jeden s letnými pneu a druhý so zimnými a v letných je napr. 2,7 normal a v zimných 2,5...tak treba potvrdiť hodnotu 2,5, aby počítač vedel, že tá hodnota je normálna a nie nízka, ako by to bolo u letných pneu a bude vychádzať z toho, že 2,5 je ok a ak tlak padne pod 2,5 až vtedy začne hlásiť :)

unknown
Auto: BMW e91 320d
Kraj: Trnavský

Piatok, 9. Októbra 2015, 13:44

caute, za posledny tyzden som uz dva krat chytil falosny alarm, ale tlak v pneu neklesol vobec. stale tam mam 2.5, mam non-runflaty kupovane tento rok. Pro prezuti to resetujem vzdy.

za 90 tisic, co som na aute doteraz najazdil som nemal ani jeden falosny alarm, az teraz 2 krat po sebe.

myslite, ze by obvodova rychlost na jednom kolese mohla byt nizsia, v dosledku zleho lozisko a vyhodnoti to ako defekt? (viem, ze jedno lozisko mam asi v cudu lebo mi huci)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní