Sorry, podmienky nedovolili tak som to musel nahrat nejakou kalkulackou a aj zvuk som musel nahradit.
Na tomto videu je vidiet kovovu usadeninu na solenoidoch:
tu vidiet pridrety ventil, tocim jednou a rozoberam druhou rukou, do 24 sekundy mozte vidiet, ako sa tazko hybe kvoli mikrocasticam v jeho zarezoch, od 24 sekundy je uz vycisteny a ide lahucko az tak, ze sam vypadne.
Kecal som o tomto probleme dnes s kolegom, ktory sa zaobera konvencnymi automatmi ako mame my a on vidi problem inde:
Jedna z moznosti:
1. Nalomeny bubon, ktory pomaly ale isto odide a cez prasklinu straca olej
2. Stare a tvrde tesnenie na pieste pre zopnutie lamiel v bubne - straca po dlhom stati olej
3. Odchadzajuci hydromenic, odteka z neho olej, neostava dnu
Symptom opisal presne tak, ze ked auto dlho stoji, studene sa nastartuje a zaradi sa R, alebo D, prevodovka zaradi az po par sekundach (1- 3) a to dost razantne. Cize steceny olej tam chyba a ked po zaradeni ho ide natlakovat, musi prekonat istu vzdialenost (tych par sekund) a narazi na piest/hydromenic/bubon velkou silou.
Dalej co sa tyka opravy, pred chvilou som hovoril s mojim mechanikom, ktory v KE automaty opravuje niekolko rokov. On to nerobi tak, ze najprv nieco vymeni a potom dalej skusa a hlada co by to mohlo byt, ak chyba nie je odstranena ale snazi sa vymenit preventivne vsetko potrebne. Samozrejme casto ho zakaznik obmedzi tym, ze to nechce zaplatit a vymeni len to, co vidi ze je poskodene. To je vsak riziko, s ktorym sa aj lubomt urcite vela x stretol.
V tomto pripade by urcite isiel novy hydromenic, vycistenie mechatroniky, nove piestiky, lamely, bubon, tesnenia...ved bola by hlupost to vsetko nevymenit za nove, ked je to uz raz rozobrate.