... všetko o BMW ...
marc.o napísal:Pani nasiel som jeden nazor konkretne mechanika z Dvorianok, mozno ho niekto pozna...
citujem: "Začínajú sa množiť prípady roztrhnutej rozvodovej reťaze a následne ťažkej devastácie celého motora BMW 3,0d a 3,0sd typ 306d3 a 306d5 tak som pátral po skutočnej príčine prečo? Odpoveď som našiel v zadretých olejových čerpadlách. Zadrie sa olejové čerpadlo a následne začne preskakovať reťaz na ozubenom kolese medzi cerpadlom a kľukovým hriadeľom. Tá sa roztrhne súčasne s reťazou kľuka palivové čerpadlo. Stále som si myslel že reťaze sú zlé alebo nekvalitné až dodnes. Vinník je čerpadlo. "
Ja som cerpadlo nemenil, lebo ze netreba. Ma pravdu a robil som neuplnu vymenu?
marc.o napísal:Napisem vam este perlicku![]()
Zhodou okolnosti pred tym nez som ja menil retaze, bol som sa pytat aj u tohto pana, bolo to v maji minuleho roku tusim, a dodnes nezabudnem ako mi odpovedal ked som sa ho spytal na cenu a co vsetko sa v tej cene meni, citujem: "Cena 1300 bez dph, motor musi ist von, vas nema co zaujimat co tam ja pomenim, ja menim dva retaze."
Vtedy som odtial odisiel a chut sa tam niekedy vratit nemam. Ked citam komentare na jeho fb stranke ze aky super pristup, tak je mi na bliti. Bol som sa tam vtedy informovat ako potencionalny zakaznik, ale toto ma odradilo.
Keby som ja tak komunikoval so svojimi klientmi tak uz som na podpore![]()
Ale este mam otazku, kebyze chcem vymenit to olejove cerpadlo, da sa dodatocne? ci zase musi ist polka predku dole? A kolko stoji take cerpadlo, nenasiel som ho na internete, po pripade ma priznaky ze ide do pecka? Vela sa vypytujem ale ked som uz tam hodil nemale peniaze tak by som sa nato chcel aj spolahnut, momentalne moja istota pokryvkava...
airbone napísal:
AK mas na mysli Kamila z Dvorianok, tak mozem ta uistit ze ak by si to nechal robit u neho, mal by si to spravene poriadne. Niekolko desiatok takychto motorov uz porobil, nemaj obavy. Nie je mojim zamyslom robit mu reklamu ani sa ho zastavat. No mozes si byt isty ze vo svojom odbore je fachman, nie ako spusta inych suplikantov tu po okoli, lebo vela takychto veci po nich nakoniec skoncilo tak ci tak v dvoriankach. No dobry mechanik nemusi byt zasa dobry psycholog. Kazdy ma nejaku svoju naturu a nestudoval pracu s ludmi. Hovorim to len preto, lebo niektori zakaznici maju naozaj prapodivne spravanie a je tazko s nimi niekedy jednat a na druhej strane Kamila poznam dobre. Je fajn, ale je alergicky na urcite druhy pristupu a urcite maniere. Takze za tym tvojim sklamanim a zlym zazitkom, myslim si, ze moze byt aj nieco ine nez len priatelska otazka o tom co bude na tvojom aute potencialne menit.
Ono pristup je nazoaj siroky pojem. Zavisi to v ktorej sfere pracujes. V niektorych odvetviach priemyslu je potrebne sa zakaznikom podlizovat a ziskat si ich takymto sposobom. V inych je ten pristup trochu odlisny. Autopravovna nie je relax centrum. Niekto oceni podlizavy pristup, kavicku, vypravanie - aj napriek tomu ze praca je odflaknuta, niekto zasa radsej ak je spravena poriadne, aj na ukor podlizovania a inych prijemych zazitkov. Poznam to sam - mam zakaznikov ktorych by som najradsej zbil a nechcel nikdy viac aby za mnou prisli..... O tom by urcite vedel rozpravat hociaky mechanik ktory robi svoju pracu poctivo a dobre. Takze niekde sa reputacia ziskava hlavne dlhodobymi vysledkami a nie to ci zakaznika oslovis "velavazeny pane" alebo "hej ty poc tu".
S tymi cerpadlami oleja mas pravdu - mozu sa zadriet a vsetko sa roztrhne znovu.... Ale nie je to urcite jedina pricina. Nastane to len tak bez toho aby si mohol nieco predtym pozorovat. Prave taky motor som videl rozobraty nedavno u spominaneho Kamila - zadrelo sa olejove cerpadlo a vsetko ruplo. Vymena motora za iny....
Mozes to cerpadlo vymenit - stoji okolo 350eur co sa pamatam. Vsetko znovu dolu samozrejme....
ViktorDDD napísal:realita je taka, ze pomaly kazdy druhy zakaznik je spekulant, a spekuluje s mechanikom ze toto a toto vymen ale toto nechaj nech to nie je drahe atd., samozrejme ked sa nieco pokazi tak na vine bude jasne ze mechanik, keby si si otvoril dielnu na slovensku (idealne na vychode, ale to je jedno, kkti su vsade rovnaki), tak by si to po roku-dvoch pochopil, preto potom mechanici reaguju stylom "opravim, zaplat, nestaraj sa do mojej roboty, alebo chod inam", na druhej strane, ak je to seriozny dobry mechanik, tak si za svojou robotou stoji
marc.o napísal:
Sam ponukam sluzby, na vychode konkretne, otec je mechanik, casto vidim ake individua k nemu chodia, ale vidim aj ako reaguje. Uplne vas chapem, aj ja mam mechanika s ktorym som spokojny, len je ako umelec, je pravidelne ze sa mu nedovolam tyzden, lebo robi nejake auto. Ale stale k nemu chodim lebo je velmi dobry, tiez by som sa ho zastaval keby niekto zacal nadavat.
Velmi velmi lutujem ze som to tu napisal, ale nabuduce budem vediet. Neberte to ako hate, len som si neuvedomil ze kazda minca ma dve strany a ja som si neuvedomil tu druhu.
airbone napísal:
Dnes som bol zhodou okolnost u Kamila, len tak zo srandy som sa ho na to opytal. Cuduj sa svete, pamatal sa. No podla neho je to tak, ze ty si sa prisiel pytat na tu vymenu rozvodov a aj co tam chce menit, lebo udajne si si chcel tie diely nakupit sam a potom ich na vymenu priniest.
Nie kazdy mechanik to oblubuje, ze niekto chce robit nieco odbornejsieho a kritickejsieho charakteru (rozvody), no diely si prinesie v kufri bovhie odkial a od akych vyrobcov. Kto ma potom niest zodpovednost za pracu a za zaruku ? Takze preto ta takto poriesil. Rozhodne bez nejakeho dovodu na nikoho nevybehuje, preto mi to bolo aj divne.