... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Re: Rozmer volantu E60 calunenie maria cavallo

Sobota, 9. Februára 2013, 23:09

voloda napísal:
Nazdar, pocuj, ako si menil ten znak v strede volantu?? Mam ho zatlaceny a este kde si ho zohnal, vdaka... :bmwball:

Ten znak je uplne rovnaky ako na mojom starom airbagu tak som ich medzi sebou vymenil. Neda sa to urobit bez rozobratia airbagu, na foto vidno preco.
Na ebay sa da kupit za cca 7 USD 45mm nalepka na airbag. Mam ju, tvarom presne sadne na logo a vyzera celkom solidne no predsa len lepsie vyzera original - s nalepkou je znak hrubsi a vidno okraj nalepky.

ObrázokObrázok

Laco19

Nedeľa, 10. Februára 2013, 19:11

Volant je namontovany, kabelaz urobena, padla zapojene cez odpory a nakodovane - vsetko funguje ako ma :D .

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 10. Februára 2013, 19:33

mareko258 napísal:
len treba zajst do Spisskeho Podhradia a pani ti ho spravi za hodku

mal si na mysli hadam Povazske Podhradie ( Povazska Bystrica ) hmm ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [-( [-(
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

inak pre zadavatela temy, nasiel som to asi za cca 20 sekund: http://www.youtube.com/watch?v=eZ8JvjOtM-E
](*,) ](*,) ](*,) ](*,) :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=
Prílohy
rozmery volantu Maria Cavallo.jpg
odpoved na otazku zadavatela , zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=eZ8JvjOtM-E
rozmery volantu Maria Cavallo.jpg (46.38 KiB) 1893 zobrazení
Sp.Podhradie vs. Povaz.Podhradie.jpg
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Užívateľov profilový obrázok
voloda
Auto: 635csi ´87

Nedeľa, 10. Februára 2013, 20:06

Vdaka za odpoved laco, asi to necham tak, do airbagu sa radsej nepustam. Teda este som to rozobrate nevidel, mozno to nebude zlozite, ale aj tak... Inac je to trosku blbe od bmw, ze tam dali taky "makky" znak. Na e39ine je ako keby skleneny, ten buchanim (trubenim) len tak hocikto neznici... :bmwball:

Laco19

Nedeľa, 10. Februára 2013, 20:19

voloda napísal:
Vdaka za odpoved laco, asi to necham tak, do airbagu sa radsej nepustam. Teda este som to rozobrate nevidel, mozno to nebude zlozite, ale aj tak... Inac je to trosku blbe od bmw, ze tam dali taky "makky" znak. Na e39ine je ako keby skleneny, ten buchanim (trubenim) len tak hocikto neznici... :bmwball:

Mozes kupit nalepku z ebay, vyzera solidne lebo znak je zaliaty epoxidom. Bude to vyzerat urcite lepsie ako preliaceny znak.
No treba si uvedomit ze ten znak tam nie zbytocne pripevneny takto komplikovane, nalepka moze pri vystreleni airbagu ublizit a nie je to iba tenky pliesok ale aj kus epoxidu.

AlienZV
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 11. Februára 2013, 09:50

O tých pádlach by si sa mohol rozpísať viac.
ČO to obnášalo a tak :mrgreen: Celkom by ma to zaujímalo, také vylepšenie \:D/

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 11. Februára 2013, 10:44

Mozno tu budem za hlupaka, ale aj tak sa opytam: Ak vymenim volant na mojom aute (E60 530xd LCI 2007, 6-st. automat, radiaca paka elektronicka - "lizatko") za M-volant s padlami, tak to pojde pripojit tak, aby som padlami preradoval manual mode...? :shock:

Laco19

Pondelok, 11. Februára 2013, 10:59

bruno75 napísal:
Mozno tu budem za hlupaka, ale aj tak sa opytam: Ak vymenim volant na mojom aute (E60 530xd LCI 2007, 6-st. automat, radiaca paka elektronicka - "lizatko") za M-volant s padlami, tak to pojde pripojit tak, aby som padlami preradoval manual mode...? :shock:

Myslim ze pojdu iba so sportovou prevodovkou, tzn s inou radiacou pakou.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 11. Februára 2013, 11:11

Laco19 napísal:
Myslim ze pojdu iba so sportovou prevodovkou, tzn s inou radiacou pakou.

No ved prave to som si myslel... a ty mas sportovu prevodovku, ked pises, ze si zapojil padla a funguju?

Laco19

Pondelok, 11. Februára 2013, 14:13

AlienZV napísal:
O tých pádlach by si sa mohol rozpísať viac.
ČO to obnášalo a tak :mrgreen: Celkom by ma to zaujímalo, také vylepšenie \:D/

Volant s padlami nebol drahy, cca 180€ ale okruhly airbag stal cca 220€.
Padla na LCI maju byt ine (nepodsvietene, obojsmerne, s ciernymi ploskami) ale daju sa zapojit aj tieto M5 padla. Stacia k tomu 3 odpory a treba upravit kabelaz. V podstate by sa dali zapojit akekolvek padla so spinacmi ktore sa daju pripevnit na volant, aj z ineho auta (napr. z A6).
Treba to potom nakodovat, mne s defaultnym kodovanim nesiel otackomer, musel som zmenit 1 parameter. No a tiez mi zmizlo z VO webasto po zapisani SAT a neviem ho tam opat zapisat, takze ho mam teraz iba dokodovane (mozno je ale problem vo verzii ediabasu, skusim ked bude viac casu). No aspon som zistil aky je to rozdiel iba s elektrickym ohrevom bez webasta a teraz uz nebudem lutovat tych par deci nafty navyse :wink: .

Laco19

Pondelok, 11. Februára 2013, 14:19

bruno75 napísal:

No ved prave to som si myslel... a ty mas sportovu prevodovku, ked pises, ze si zapojil padla a funguju?

Mam, sportovu paku som namontoval ako prvu. No nemam este nahraty iny soft v prevodovke, podla toho co viem ma byt iny (no prevodovka je rovnaka). Pozriem este aku verziu softveru ponukne Progman, ci inu ako pred retrofitom a ci nebude hlasit problemy s dielmi.

zollo
Auto: E60 535d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 11. Februára 2013, 15:30

vidim, ze kazdy je zrucny viac alebo menej... niekto si len-tak prehodi volant a padluje si :shock: ... cakam, ze tu niekto vyjde z dakym retrofitom (netusim co to znamena :oops: ) a laktovu opierku prekoduje na presso_stroj, atd..
a ja dokazem napr. dokonale doliat vodu do ostrekovacov :mrgreen:
cize klobuk dole pred sikovnostou niektorych ludi =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných