... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Pilifo
Autor témy
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Repas automatickej prevodovky

Piatok, 12. Februára 2016, 17:54

Čaute,

vyskytol sa mi problém s kolísaním otáčok a "Transmission fault" chybou na palubáku na mojej 530d, r.v. 2004, takže som ju zaviezol do ZF Pakra v Jihlave, aby sa na to chalani v servise pozreli.

Dnes mi volali a povedali, že tam bolo strašne málo (len 4,5l oproti 9l) kvôli únikom pravdepodobne z toho dôvodu, že tam nebola originálna filtračná vaňa pri predchádzajúcej výmene oleja, ktorú dával spraviť ešte predchádzajúci majiteľ. Technik mi spomínal, že po doliatí oleja to kolísanie už nebolo také strašné, ale hydromenič by silne odporúčal vymeniť. Avšak spomínal aj to, že pri testovacej jazde tam bolo počuť aj nejaké škrípanie, takže sa obáva, že sa kvôli vyššie spomínanému problému mohla zadrieť.

Preto mám teraz dilemu, či sa mi oplatí dávať 90-100k Kč za kompletný repas prevodovky aj s prácou, keďže je to polovičná hodnota toho auta, alebo to radšej streliť niekde v Áčkach a kúpiť niečo novšie za cca. 300k Kč (nie zase nutne päťku). Prekvapila ma aj dosť cena repasovanej prevodovky, ktorú mi spomínal ten technik - cca. 65k Kč bez dane, pričom na bazoši sa pohybujú už samozrejme ojazdené prevodovky okolo 20-25k Kč, čo je pomerne dosť veľký rozdiel. Predpokladám však, že keďže mi ponúkali repasovanú prevodovku za takú cenu, ani tá už nebude úplne nová.

Proste mi nepríde úplne rozumné pchať do auta polovičnú cenu jeho trhovej ceny za opravu prevodovky. Čo by ste radili vy, ak by sa potvrdil najhorší možný scenár? :smile:

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Repas automatickej prevodovky

Piatok, 12. Februára 2016, 19:33

Dat to riadne spravit profesionálom a nevymyslat... auto s vadnym automatom len tak nepredas... a ked tak na tom riadne prerobis... ak sa chces vozit investuj...

a repas na bazosi ??? to nie je repas ale srot. Od ZF dostanes AT diel, tj vsetko nove, okrem obalu... tak sa dodava aj cez BMW...

Pilifo
Autor témy

Nedeľa, 14. Februára 2016, 12:55

Po zvážení do toho nakoniec pravdepodobne pôjdem.

Akurát sa toho technika ešte zajtra popýtam na detaily a hlavne na to, čo teda presne znamená repasovaná prevodovka, ktorú mi ponúkali, keďže pokiaľ viem, väčšinou sa repasovanými označujú diely, ktoré boli K.O. a vymieňali sa v nich len chybné súčiastky, t.j. nie je to komplet nový diel.

PetoK, ak ťa chápem správne, myslel si tým to, že tá repasovaná prevodovka je úplna nová, len rozbalená? :-k

P.S.: Tým bazošom som samozrejme nemyslel repasy ponúkané "garážmajstrami" tam, ale prevodovky na predaj z búračiek a podobne.

upir156
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 14. Februára 2016, 13:49

Myslel tým to, že celé vnútro prevodovky je nové, len obal je pôvodný.

Pilifo
Autor témy

Nedeľa, 14. Februára 2016, 19:44

Díky za info, upir. Tak to dúfam, že pri novej prevodovke to auto vydrží aspoň ďalších 250k km. Snáď majú tie dízlové trojlitre väčšiu rezervu ako prevodovky :lol:

TomiT
Auto: Bmw 530d E60
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 15. Februára 2016, 09:15

motora by som sa nebal,ak tam dodrzis olej,servis a neprepališ piest koli zlemu vstreku;).....aj prevodovky vydrzia pri riadnej urdzbe kludne aj 400 000km ba aj viac,sam poznam viacero aut s 6hp26 prevodovkou ktore maju natocene poctivých 3xx000-400 000 km a prevodovka este nebola rozoberana....
Bmw 530D A/T E60 Orientalblau metalic M-Packet
Audi A3 8P 2.0TDI PD S-Line Lamborghini gelb
Seat Alhambra 1.9 TDI PD Tiptronic
Alfa Romeo 156 SW 2.4 m-jtd 210PS,470Nm-EX
Alfa Romeo 156 2.4 JTD-EX
Peugeot 206 Roland Garros-EX
Škoda Favorit Silver Line Ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných