... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

530dE60
Auto: e60 530d
Kraj: Bratislavský

Re: Prosím poraďte - trhanie prevodovky E60 530xd

Piatok, 24. Októbra 2014, 00:42

Caute tak pridavam moju skusenost. Hydromenic uspesne vymeneny v ZF pakra Jihlava, musim povedat ze to co sa tu o nich pise je naozaj pravda, perfektny pristup k zakaznikovi, profesionalita, ochota a super cena. Pisal som tu odhad ceny na cca 1400e no v skutocnosti to stalo 27 338kc aj s DPH co je skoro presne 1000e cize som spokojny, myslim ze tu na Slovensku vam to za taku cenu nikto neurobi a ak aj hej tak urcite nie v autorizovanom zf servise ktory ma najlepsie referencie v cz/sk.
Auto som tam doniesol v stredu o 7:00 rano s mechanikom sme sa isli previezt aby zistil ako sa to sprava hned spozoroval ze otacky az moc vyletia ked sa tomu prida bez toho aby to podradilo (ja som myslel ze to tak ma byt :D ), potom ked dal podlahu auto tocilo do 4000 v pohode no tam sa ako keby zastavilo a do 4200 islo uz pomalsie chvylku pockalo a az potom preradilo povedal ze to je dalsi dokaz preklzu menica :) inak povedal mi ze bmw odporuca menit menic kazdych 200 000km pocas testovacej jazdy ma aj hodil na autobusovu stanicu cize som mohol ist pekne rovno na bus bez bludenia po Jihlave :) auto tam bolo do druheho dna (stvrtku) o 12:30 uz bolo hotove prisiel som poukazoval mi co pomenil a co som tam mal dokonca zistil ze som tam nemal original olej ( ja som o tom vedel ale jemu som o tom nehovoril ) ze farbu mal ok ale podla vone to nebol on :D (mal som tam ravenol) aj preto som volil Jihlavu lebo robia preplach a toho oleja som sa chcel zbavit kedze mi to kazdy odporucal dalej mi ukazal moju vanu ktora tiez nebola original ked som menil olej 3 roky dozadu som sa vytesoval ze som zohnal vanu za 130e a v bmw stoji 210 no polozil ju vedla originalnej a ukazal mi ako bola zdeformovana proste moja sa na rovnej podlozke hojdala a original bola krasne rovna dokonca v jihlave stoji origo vana cca80e cize super cena, potom prechodka ktora bola povodna zevraj tiekla jak pi... dalej skrutky na zotrvacniku ci co to je (ta zelezna platna co je priskrutkovana na menici :D ) je tam 5 skrutiek ktore maju lepidlo na zavite tak ich vzdy preventivne menia kedze to lepidlo je jednorazove a dalej nove torx skrutky olejovej vane (21kusov) davaju uz niake modernejsie co maju vacsiu hviezdicu lebo povodne maju taku malinku a radi sa strhaju :) a este nova zatka na vypustanie oleja.
Auto ide po vymene uplne inak krasne drzi otacky ziadne kolisanie dokonca mi klesla spotreba :) cize ak ma niekto podobny problem odporucam budete spokojny :)
PS platit sa da v hovotvosti ceskymi a dokonca aj eurami a samozrejme kartou

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Piatok, 24. Októbra 2014, 01:37

Vsetko co pises, Je standardny postup, ktory ale nikto nedodrzuje. Ludia by tam natrepali lacne oleje, lacne vane, neda si skoro nikto povedat, ze tieto veci su najlepsie od prvovyrobcu. S tym menicom to pravda nie je, to bmw neodporuca, oni neodporucaju pomaly menit ani olej. Ten mechanik si zo vymyslel. Menic niekomu vydrzi 200.000 a inemu 400.000

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Piatok, 24. Októbra 2014, 07:01

530dE60 napísal:
... potom ked dal podlahu auto tocilo do 4000 v pohode no tam sa ako keby zastavilo a do 4200 islo uz pomalsie chvylku pockalo a az potom preradilo povedal ze to je dalsi dokaz preklzu menica :)...

To si robil srandu dufam.

530dE60

Piatok, 24. Októbra 2014, 10:16

lubomt napísal:
Vsetko co pises, Je standardny postup, ktory ale nikto nedodrzuje. Ludia by tam natrepali lacne oleje, lacne vane, neda si skoro nikto povedat, ze tieto veci su najlepsie od prvovyrobcu. S tym menicom to pravda nie je, to bmw neodporuca, oni neodporucaju pomaly menit ani olej. Ten mechanik si zo vymyslel. Menic niekomu vydrzi 200.000 a inemu 400.000

tak hej viem ze to zalezi hlavne od stylu jazdy kolko to vydrzi uz si presne nempamatam ci povedal ze bmw odporuca alebo oni odporucaju proste to myslel tak ze ak sa chces vyhnut problemom s menicom tak by sa mal preventivne vymenit kazdych 200 000km :)

lubomt

Piatok, 24. Októbra 2014, 10:54

Je to kravina, pretoze ak sa chces vyhnut problemom pri 200.000km, vymen pol auta :-) pretoze vselico sa moze pokazit

530dE60

Piatok, 24. Októbra 2014, 11:28

lubomt napísal:
Je to kravina, pretoze ak sa chces vyhnut problemom pri 200.000km, vymen pol auta :-) pretoze vselico sa moze pokazit

tak to je druhe riesenie :D

lubomt

Piatok, 24. Októbra 2014, 11:30

:mrgreen:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 24. Októbra 2014, 21:39

Je pravda ze po 200.000km sa pomali zacinaju menice ozivat....Ale je to auto od auta.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

lubomt

Piatok, 24. Októbra 2014, 21:45

Potom by si musel rovno menit aj chladic, klapky atd. Lebo co ked nahodou. Menia sa pokszene a poskodene veci, nie funkcne.

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 11:41

hydromenic plus novy olej a mas pokoj. menit samotny olej na 90% nepomoze.kolisanie otacok a trhanie uz znamena ze hydromenic potrebuje repas. zaciatok jeho problemov sa prejavuje jemnym kolisanim a presmykom obcasnym, ktore sa znasobuje casom az to kolisanie prejde k trhaniu auta.

Rottwa

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 12:46

Opravim ta. Zacina sa to prejavovat jemnymi vibraciami pri 1300 az 1700 otackach/min.. Toto je jav, ktory sposobuje neschopnost uplne rozpojit hydromenic. Hydromenic je normalne zamknuty pri jazde od 4-teho rychlostneho stupna vyssie aby sa setrilo na stratach. Ked je rozopnuty, je tam rozdiel v otackach medzi turbinou a pumpou v hydromenici. Prud oleja je samozrejme iny a prave neschopnostou uplne rozpojit hydromenic sposobuje jemne vibrovanie. Citit to hlavne na volante pri konstantnej jazde v nizsich rychlostiach, ale aj na volnobehu pri stati a jemnom pridani plynu. Moze to byt sposobene ale aj vylamanymi lopatkami.

Prave tento symptom je casto prehliadany, kedze malokto to pripisuje prave hydromenicu. Vina sa dava vibracii motora (dizle) alebo zle ulozenia, popripade kolesa, atd.. V tomto stadiu je hydromenic zrely na vymenu. Kedze sa to vsak casto ignoruje a jazdi sa s tym dalej, dochadza k pomalej destrukcii, ktora sa uz prejavuje kolisanim otacok pri ustalenej jazde. Tu uz trpia kose (citit hlavne pri radeni z 3 do 4, teda ked sa zopina hydromenic), vstupne a vystupne hriadele ale najviac samotne loziska.

A potom pocuvame o kauzach, kde vymenili hydromenic ale po par tisic dalsich km sa pokazilo nieco ine a za vinu to davaju vzdy opravarovi, ktory to cele doje8al a nevie poriadne ani hydromenic vymenit. [-(

lubomt

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 12:59

Aj ja si dovolim svojou neodbornosťou opraviť Ťa :-) . Menič sa na E60 uzamyka pri zaradeni 4-teho prevodoveho stupna len ciastocne, zopne sa prva lock-up spojka a pri 6-tom prev.stupni sa uzamkne druhy stupen, druha lock-up spojka. Vtedy je skoro natvrdo. Niektore novšie meniče maju dokonca až 3 lock-up spojky, starsie 1. Inak ok

Rottwa

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 13:01

Pravda. Neplati to plosne. To co som ja pisal je pre starsie Steptronicy jak ja mam napr.. A to uz nehovorim o 8HP od ZF, tam je to este inaksie. Dik

Najlepsie to maju stare vrazdy bez uzavierky. Napriklad stare ameriky, tam prezije automat aj motor pomaly. Hlavne tie heavy duty.

EDIT: Akurat sa na jednu pozeram. Tusim to islo do F150 serie. Rucne zvarane lopatky v menici je iny styl :mrgreen: Ale to uz je offtopic.

Mozte do nazvu temy dopisat - vyriesene vymenou menica.
Prílohy
20141027_144755.jpg
20141027_144750.jpg
20141027_144740.jpg

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 13:18

lubomt napísal:
Aj ja si dovolim svojou neodbornosťou opraviť Ťa :-) . Menič sa na E60 uzamyka pri zaradeni 4-teho prevodoveho stupna len ciastocne, zopne sa prva lock-up spojka a pri 6-tom prev.stupni sa uzamkne druhy stupen, druha lock-up spojka. Vtedy je skoro natvrdo. Niektore novšie meniče maju dokonca až 3 lock-up spojky, starsie 1. Inak ok

ja by som dal ruku do ohna za to, ze mne uzamyka uz na dvojke...FL model

Rottwa

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 13:23

JJ, citam ze v 6HP26 sa dokaze uzamknut pri vsetkych 6-tich rychlostiach. Hned leti spotreba dole 8)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných