... všetko o BMW ...
palci540 napísal:Dakujem palci za odpoved, takze nevyhnem sa davat tapacir dole- zlozenie nevyzera az tak zlozito len si musim zaobstarat to pacidlo na demontaz tapaciru. Zvladnem demontaz tapaciru aj sam alebo treba niekoho na pridrziavanie? Tam sa odpaja aj airbag, treba predtym vypojit aspon negativny kontakt na baterke? bude po zapojeny vyzadovat radio nejaky kod a podobne? este som baterku neodpajal....Podľa toho, ako ti to tečie, ti povolilo lepidlo z pod tapacíra, ono to nie je úplne parozábrana, ale penová stena, ktorá slúži na utesnenie dverí, aby ti voda netiekla cez tapacír dnu. To, že pri liatí vody vedrom neprejde voda z pod tapacíra, neznamená, že to tesnenie nie je odlepené. Stačí malá medzera a postupne to nateká. Nehľadaj za týmto chyby obvodových tesnení, ale zlož tapacír a nalep to tesnenie dverí nanovo. Použi kľudne normálne strešné bitumenové lepidlo, originál je to myslím lepené niečím takým, ak nie aj tým istým, lenže po tých rokoch sa môže odlepiť, alebo to niekto pri rozoberaní nenalepil späť. Bitumenové lepidlo ostáva pružné a je vodeodolné. Penovú stenu z pod tapacíra po obvode vieš pekne poorezávať odlamovacím nožíkom, resp. orezávaj len lepidlový spoj. Pokiaľ to už niekto rozoboeral a je natrhnutá, tak trhliny prelep tiež tým bitumenovým lepidlom a nemalo by ti tadiaľ už nič pretakať. Na mojej bývalej E46ke som mal rovnaký problém, keďže dvere boli už rozoberané a dotyčný neutesnil poriadne tieto penové tesnenia pod tapacírmi, tak som si našiel peknú potopu v aute po jednej silnej búrke. Vtedy som mal ale toľko vody v aute, že išli všetky sedačky z auta von a koberce tiež, lebo tie molitány v podlahe by inač nevyschli a schlo to asi dva dni, len na noc som auto zamkol.
PS: ešte som si všimol, že máš gumové rohože.Ak máš teraz mokré koberce, tak odporúčam načas tieto rohože buď vymeniť za velúrové, ak ich máš, alebo na šoférovej strane ho dať prečo a jazdi zo zapnutou klímou, rýchlejšie ti to vyschne. Tá gumová rohož bude brániť vyschnutiu koberca, tak aby ti to nezačalo plesnieť. Lebo ono sa zdá, že koberec je suchý ale voda môže byť aj pod ním, a obávam sa toho. Pod kobercom by mal byť igeliť, ktorý to zadrží, ale na tvojom mieste by som koberec aspoň poodchýlil na vodičovej strane a pozrel sa, či tam nie je jazierko.
PeqpeK napísal:butylku a nahriat, robota na pol hod, max hod ked sa s tym budes hrat
PeqpeK napísal:butylku a nahriat, robota na pol hod, max hod ked sa s tym budes hrat
PetoK napísal:Kúp si novú a máš kľud