... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

faceman
Autor témy
Auto: BMW E92 330d
Kraj: Prešovský

problem s funkciou ovladanie hlasom v BMW E60

Streda, 7. Októbra 2015, 21:10

Zdravim mam otazku chcel by som spojazdniť ovladanie hlasom v mojej E60 r.v 2004 kedže tuto funkciu mam vo vybave ,ale nefunguje z dôvodu , že prebehol update softu na najnovši čital som niekde , že je problem že treba nejaky FSC cod priamo od BMW, chcem sa opytať neda sa to nejako obysť pripadne znova aktivovať cez NCS pripadne nejak resetnuť modul ktory to ovlada na pôvodne default nastavenie dik vopred za odpoved
Aktual
BMW E92 330d
BMW R1200GS Adventure

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3

Re: problem s funkciou ovladanie hlasom v BMW E60

Piatok, 9. Októbra 2015, 09:51

faceman napísal:
Zdravim mam otazku chcel by som spojazdniť ovladanie hlasom v mojej E60 r.v 2004 kedže tuto funkciu mam vo vybave ,ale nefunguje z dôvodu , že prebehol update softu na najnovši čital som niekde , že je problem že treba nejaky FSC cod priamo od BMW, chcem sa opytať neda sa to nejako obysť pripadne znova aktivovať cez NCS pripadne nejak resetnuť modul ktory to ovlada na pôvodne default nastavenie dik vopred za odpoved

Je to tak, musi sa spravit update softu cez ista-p a pouzit dvd s opravnymi fsc kodmi. Za vela to hlasove ovladanie nestoji. Je totiz v nemcine vacsinou.... Myslim ze to vyuziva len absolutne minimum ludi...

local
Auto: nonBMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 9. Októbra 2015, 10:23

airbone napísal:
Je to tak, musi sa spravit update softu cez ista-p a pouzit dvd s opravnymi fsc kodmi. Za vela to hlasove ovladanie nestoji. Je totiz v nemcine vacsinou.... Myslim ze to vyuziva len absolutne minimum ludi...

offtopic, ja na mojom CIC mam voice control v anglictine, pouzivam, prudko navykove.

faceman
Autor témy

Piatok, 9. Októbra 2015, 14:22

Škoda no ked treba zase update softu + to CD s FSC kodmi od BMW tak to sa mi neoplati kedže treba zaplatiť v BMW za kody a zas update čo sa mi nechce davať robiť, možno to pojde v dalšom BMW čo kupim :D , Inak Airbone mal si pravdu aj s profesional telefonom 638 a bluetooth v BMW E60 sparuje sa mi s mojou nokiou , ale akonahle mi niekto vola za jazdy a chcem prijať hovor nechce to fungovať stiskam tlačidlo na volante a nič sa nedeje :lol:, Aj mne sa to hlasove ovladanie pači v BMW a že je v Nemčine mi nevadi kedže ten jazyk ovladam :D, ale ani s angličtinou nemam problem,len škoda , že to neide
Aktual
BMW E92 330d
BMW R1200GS Adventure

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3

Piatok, 9. Októbra 2015, 14:32

faceman napísal:
Škoda no ked treba zase update softu + to CD s FSC kodmi od BMW tak to sa mi neoplati kedže treba zaplatiť v BMW za kody a zas update čo sa mi nechce davať robiť, možno to pojde v dalšom BMW čo kupim :D , Inak Airbone mal si pravdu aj s profesional telefonom 638 a bluetooth v BMW E60 sparuje sa mi s mojou nokiou , ale akonahle mi niekto vola za jazdy a chcem prijať hovor nechce to fungovať stiskam tlačidlo na volante a nič sa nedeje :lol:, Aj mne sa to hlasove ovladanie pači v BMW a že je v Nemčine mi nevadi kedže ten jazyk ovladam :D, ale ani s angličtinou nemam problem,len škoda , že to neide

Je to tak ako hovoris, 638 telefon nefunguje s nicim, len s tym sluchadlom na simku co je v opierke. no staci vymenit TCU za novsie a funguje bez problemov, no treba spravit nejaku kodovacku.... Mne bezi bez problemov vratane nahratia zoznamu, s iPhone6
To hlasove ovladanie nevyuzivam, nie preto zeby som neovladal nemcinu, ale jednoducho mi tato "ficurka" nechyba, aj keby bola vychodniarskym narecim.
Do anglictiny by sa to malo dat preprogramovat.
CIC to ma asi o dost lepsie. O 5 rokov novsia technologia, takze bude to o niecom trosku inom.

Ja ked som updatoval ccc tak sa fsc kod zachoval. Najprv ho diagnostika vycita z jednotky BO (ak ccc nie je v <> a funguje ako ma) a nasledne ho ulozi po programovani znovu. Nie vzdy to spravi, vtedy treba pouzit opravny FSC. Kdesi na nete koluje take dvd. Maju to aj v BMW.

faceman
Autor témy

Piatok, 9. Októbra 2015, 22:41

Možno vymenim ten TCU modul časom ked sa mi dostane do ruky nejaky za dobru cenu lebo bluetooth by som velmi rad spojazdnil v aute, to hlasove ovladanie keby stačilo len vložit DVD do mechaniky a samo by si načitalo kod bolo by ešte dobre len najprv by som ho musel vyludiť v bavarii platit by som im zaneho nechcel kedže to je ich chyba s tym nahratim softu, že treba dodatočne FSC kod a ešte som počul že špecificky podla VIN auta ale kedže to nebolo robene v bawarii mam smolu, ale ked treba zase robiť update nechce sa mi do toho, kedže som čital že to obnaša 7 hodin a viac a treba update všetkych jednotiek a zdroj staleho napätia tak sa bojim hlavne aby neodišiel CCC computer, update som nerobil ja , ale byvalemu majitelovy spravili , tiež ma dosť štve že M HUD naskoči na HEAD UPE pri štarte a jak sa pohnem hned zhasne nechapem kvôli čomu #-o čital som , že je problem s tim , fakt treba airbone vymeniť budiky za Mkove inak sa to neda spojazdniť na predfacelifte aby to svietilo stale, pripadne na LCI modely to už ide v pohode ????,ešte skusim dorobiť aj ten SPORT mode pre automat , uvidim či to za niečo bude stať možno ,že ked mam aktivne riadenie a dynamic drive tak to bude mať nejaku odozvu :mrgreen:
Aktual
BMW E92 330d
BMW R1200GS Adventure

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných