... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

extrem
Kraj: Nitriansky

Re: Pripojenie iPhone k E60 (na hudbu)

Utorok, 14. Februára 2012, 21:42

airbone napísal:
ozivim staru temu. Chcem vediet ci to niekto riesil, chcel by som v podstate prehravat hudbu z iphone cez i-drive (CCC) aby som ho mohol ovladat cez i-drive/volant apd. Teda nejaky cradle pre iphone kde ho supnem a mozem prehravat skladby a ovladat to vsetko cez i-drive/volant.
Ak niekto nieco ma rozbehane tak prosim detaily a aj konkretny produkt. Nemam vela casu sliedit po nete a citat ohladne toho, tak sa spolahnem na tunajsich majitelov a necham si rad poradit.

Mam v E60 2005 plechovu "krabicku", velkost asi ako cd menic, je umiestnena za priehradkou pred spolujazdcom tam kde byva menic, ide do nej optokabel, a z nej dalsi kabel, na jeho konci je dock connector pre ipod, ci ako sa to vola.. Mam tam pripojeny ipod nano 6g, ovladanie cez i-drive, zvuk super, lepsi ako cd ci radio. Je to asi origo od BMW, mam k tomu aj nejaku knihu, bmw ipod interface, ovladanie tiez v pohode, co ma ale sere, vzdy ked sa ipod uspi, tak ho musim zapnut, inak nejde. Znamena to otvorit priehradku, a zapnut ho, inak je ticho. Ked zastavim auto na dobu cca do hodiny, zapnem kluc a hra, po dlhsom stati musim zapinat. Dalsia vec, nedobija bateriu v ipode, tzn priblizne raz za tyzden ho musim vybrat a dobit bat. Nebyt tychto dvoch otravnych veci, tak som absolutne spokojny. Inak som to ani moc neriesil, tak ak by niekto vedel co s tym, bol by som vdacny za radu.

Pravdepodobne sa jedna o retrofit kit, o ktorom sa tu uz pisalo.

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Autor témy
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 4. Septembra 2016, 14:19

Čaute, oživím starú tému :)

Aktuálne riešim podobnú vec pre E60 LCI, mám USB, ale neberie mi iPhone, iba ho nabíja. iDrive ukazuje "not supported". USB kľúč s MP3 ale zoberie.
Mám aj aux, ale cez ten sa nedá iPhone ovládať (hore-dole skladby).

Takže hľadám nejaké rozumné riešenie, možno aj origo? Čo k tomu treba plz? Hudbu mám Logic7 s CD changerom.

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 5. Septembra 2016, 13:42

ahoj, oficialne nic take nemozes pretoze tvoje riesenie sa vola combox, to sa vsak do stareho auta ako je e60 nemontovalo (oficialne)
samotny combox sa da zohnat kolo 250e, potrebujes k tomu mierne editovat kabelaz asi za 30-50 (podla toho aky mas tam teraz bordel) a samozrejme to nakodovat, k momentalnemu setupu ziskas aj moznost streamu hudby z telefonu cez bluetooth, ak by si mal zaujem.

edit - este detail - combox potrebuje cic, s CCC nepojde.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

sasa27
Auto: BMW 535D
Kraj: Trnavský

Sobota, 10. Septembra 2016, 09:42

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 10. Septembra 2016, 22:51

To je len snap-in adapter. Mozes tam dat iphone a bude sa ti nabijat. Ale zidnu rozsirenu funkcnost to neriesi.

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 14. Septembra 2016, 10:02

ak chces, mam to v sufliku, za 50e je to tvoje
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

sasa27
Auto: BMW 535D
Kraj: Trnavský

Piatok, 16. Septembra 2016, 13:06

ked to len nabija telefon a nic ine asi to nema moc cenu

chefino
Autor témy

Streda, 12. Októbra 2016, 13:16

Tak nakoniec som objednal túto krabičku z amazon.de (link je na amazon.com, lebo angličtina :))
Malo by to vedieť prijímať streaming cez AirPlay alebo DLNA z telefónu a posielať do aux-in. Čiže nebude to mať ovládanie na volante (okrem hlasitosti), ale to ani nepotrebujem. AirPlay má o dosť lepšiu kvalitu ako Bluetooth streaming a to je pre mňa podstatné. Dám vedieť, ako to fičí, keď to dorazí a nainštalujem.

https://www.amazon.com/RIVERSONG-Wireless-Airplay-Receiver-iHeartRadio/dp/B01HFYZDNC

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 12. Októbra 2016, 18:45

chefino napísal:
Tak nakoniec som objednal túto krabičku z amazon.de (link je na amazon.com, lebo angličtina :))
Malo by to vedieť prijímať streaming cez AirPlay alebo DLNA z telefónu a posielať do aux-in. Čiže nebude to mať ovládanie na volante (okrem hlasitosti), ale to ani nepotrebujem. AirPlay má o dosť lepšiu kvalitu ako Bluetooth streaming a to je pre mňa podstatné. Dám vedieť, ako to fičí, keď to dorazí a nainštalujem.

https://www.amazon.com/RIVERSONG-Wireless-Airplay-Receiver-iHeartRadio/dp/B01HFYZDNC
Airplay ma sice papierovo lepsiu kvalitu, ale nie je to "o dost". Mozno na na hranici rozoznania.

chefino
Autor témy

Streda, 12. Októbra 2016, 19:16

Podľa toho čo viem, AirPlay streamuje lossless audio, takže by k stratám na zvuku nemalo prichádzať. Pri bluetoothe treba aby zariadenie aj prijímač signálu podporovali niečo lepšie ako SBC, teda AAC alebo AptX streaming, ktoré sú ale stále stratové formáty (i keď už veľmi kvalitné).

https://www.cambridgeaudio.com/blog/difference-between-airplay-bluetooth

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní