... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Preprogramovanie Head-up display na E60

Štvrtok, 8. Decembra 2011, 23:02

JTK545 napísal:
Ahoj, tak m-hud jde aktivovat na LCI modelech, funguje i na pre-LCI ale po 30s se prepne do normalniho rezimu, takze k nicemu... Vyzkouseno na me E60 rv 2004. Jen to chce nekoho s vybavenim a kdo vi, co dela... Ne pana pokus-omyl... :-)

Nieco pravdy na tom je. pocul som o tom ze na predface je problem. Ale existuje jeden fakt na ktory sa da vymysliet riesenie, aj ked asi trosku nerentabilne.
Na pre-LCI modeloch to funguje vraj bezproblemovo ak sa pouziju original budiky z M5.
Riesenie je, ze budiky M5 maju trosku iny SW ako klasicke, ale moj predpoklad je ze je mozne modifikovat sw na klasickych budikoch do takeho stavu aby HUD fungoval.
Netvrdim ze to viem spravit momentalne, ale akurat riesim akurat SW v klasickych budikoch a jeho modifikaciu, napriklad pre zobrazovanie teploty oleja namiesto spotreby apd.... takze aj k tomu sa mozno dostanem....

JTK545
Auto: BMW 545 E60
Kraj: Zahraničie

Sobota, 10. Decembra 2011, 18:35

airbone napísal:

Nieco pravdy na tom je. pocul som o tom ze na predface je problem. Ale existuje jeden fakt na ktory sa da vymysliet riesenie, aj ked asi trosku nerentabilne.
Na pre-LCI modeloch to funguje vraj bezproblemovo ak sa pouziju original budiky z M5.
Riesenie je, ze budiky M5 maju trosku iny SW ako klasicke, ale moj predpoklad je ze je mozne modifikovat sw na klasickych budikoch do takeho stavu aby HUD fungoval.
Netvrdim ze to viem spravit momentalne, ale akurat riesim akurat SW v klasickych budikoch a jeho modifikaciu, napriklad pre zobrazovanie teploty oleja namiesto spotreby apd.... takze aj k tomu sa mozno dostanem....

Mas updatovany komplet soft na svem aute nebo puvodni???

airbone

Sobota, 10. Decembra 2011, 23:27

JTK545 napísal:
Mas updatovany komplet soft na svem aute nebo puvodni???

Na 545i mam pravdepodobne povodny, nepozeral som verziu I_STUFFE, na druhej E60 530d mam P2.39 co bol aktualny asi tak pred rokom a pol, teraz je tusim 43 posledny.
Ale co to ma s tym spolocne? TO o com hovorim nema nic spolocne s verziou software. Iba to ze ak by sa to nastavilo a potom by sa nasledne updatoval soft v budikoch, mohli by nastavenia zmiznut. ALe to neviem potvrdit a ani vyvratit. Ked vyskusam, budem mudrejsi.....

JTK545
Auto: BMW 545 E60
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 12:04

Jde mi o to, ze LCI verze maji logicky novejsi verzi softu, tak jestli to neni jen o tom udelat update a pak by to mohlo fungovat... Ale to by asi bylo prilis jednoduche... :-)

airbone

Nedeľa, 11. Decembra 2011, 15:43

JTK545 napísal:
Jde mi o to, ze LCI verze maji logicky novejsi verzi softu, tak jestli to neni jen o tom udelat update a pak by to mohlo fungovat... Ale to by asi bylo prilis jednoduche... :-)

LCI ma viac zmien, aj napriklad ine budiky a elektroniku v nich, iny layout pre eprom pamat a tak.. No vzdy plati ze updatovat novsim softom mozes len ten diel, na ktory presne je novsi soft spraveny, priklad Do pre LCI budikov mozes nahrat novsi soft ktory je urceny pre nich ako konkretny diel, ale nie soft ktory je novsi urceny pre LCI budiky, nebodaj M5... Ale manualne sa s tym pohrat da, hlavne s obsahom eprom pamati a tam nakodovat urcite hodnoty ako maju M5 budiky, trebarz, aby zobrazovali teplotu oleja namiesto spotreby apd....

MateX3
Auto: firemné :-)

Piatok, 20. Januára 2012, 22:59

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných