... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

jares666
Autor témy
Auto: BMW 540i xdrive G30
Kraj: Bratislavský

Preheating

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 09:58

chalani potrebujem poradit, rano som sadol do auta 530 xd E 61 r.v.2006 a nenastartovalo.Zobrazilo ikonku zhavicov a na display napisal "preheating" waiting - asi na sekundu.
Nebolo ani velmi zima okolo 3 stupnov, zhavice boli menene pred rokom, vsetky.co by to mohlo byt? dakujem za kazdu radu

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Preheating

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 10:12

RJ zhavenia? Velmi sa zvyknu jebat na tychto autach...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

jares666
Autor témy

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 13:54

tiez ma to napadlo, podla mna to bude asi RJ zhavicov alebo poistka, vie niekto poradit kde sa nachadza ta poistka aspon?
diky
voMacK napísal:
RJ zhavenia? Velmi sa zvyknu jebat na tychto autach...

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 21:23

skus pozriet v tejto teme:
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e60-e61-f10-f11-f07-gt/poistky-bmw-e61-t40153.html

tam mas cisla poistiek aj s popisom, ale v nemcine
skus pozriet poistku cislo dva, tam sa spomina nieco s ohrevom paliva, inak nic ine.

ale inak na 100% to bude tou RJ. Skoc na diagnostiku a podla toho ake tam budes mat chyby budes vediet ktorym smerom sa mas ubrat.

Cena novej RJ okolo 100Euro. Vymena sa da zvladnut aj doma, cca 2hodiny pozvolneho tempa s radiatorom(caj s rumom) 8)

Vid navod co som spravil:
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/vymena-glow-plug-unit-jednotka-zhavenia-e60-61-atd-t43720.html
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

jares666
Autor témy

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 22:01

dakujem, zajtra to objednam a vymenim, predtym pozriem tu poistku pre istotu.

dam vediet ako som dopadol.

eEDOo napísal:
skus pozriet v tejto teme:
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e60-e61-f10-f11-f07-gt/poistky-bmw-e61-t40153.html

tam mas cisla poistiek aj s popisom, ale v nemcine
skus pozriet poistku cislo dva, tam sa spomina nieco s ohrevom paliva, inak nic ine.

ale inak na 100% to bude tou RJ. Skoc na diagnostiku a podla toho ake tam budes mat chyby budes vediet ktorym smerom sa mas ubrat.

Cena novej RJ okolo 100Euro. Vymena sa da zvladnut aj doma, cca 2hodiny pozvolneho tempa s radiatorom(caj s rumom) 8)

Vid navod co som spravil:
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/vymena-glow-plug-unit-jednotka-zhavenia-e60-61-atd-t43720.html

eEDOo

Utorok, 22. Novembra 2011, 23:20

radsej este skoc na diagnostiku predtym, aby si si bol isty na 100%.

jares666
Autor témy

Streda, 23. Novembra 2011, 11:28

Diel uz mam len to predsa len este hodim na tu diagnostiku, mam take tusenie aby to nebol aj starter.alebo myslis ze ked je zla RJ zhavenia tak ani nepretoci motor? podla mojho nazoru by malo tocit motor (bateria je OK) a nenaskocit.ale len tak "tukne". mozno RJ ak nefunguje tak sa da auto do rezimu ked radsej netoci motor kvoli baterie alebo niecomu...
eEDOo napísal:
radsej este skoc na diagnostiku predtym, aby si si bol isty na 100%.

eEDOo

Streda, 23. Novembra 2011, 21:29

ani nie, ja som mal komplet nove zhavice a RJ stale vyhadzovala ze 3 su KO, a pritom ona sama bola KO ale motor nastartoval vzdy. Sice s nim troska triaslo zozaciatku ale potom sa to ustalilo.
A isto mas baterku OK? Mas ju novu? Ci si ju nabijal?
Problem moze byt aj v RJ baterky (boha znova som zabudol ako sa ta RJ vola....asi mam alzhaimera)..no ale k veci. Aj tato RJ zvykne odchadzat a potom si auto mysli rozne blbosti, napr. nedobija poriadne, tvari sa, ze baterka je nabita a pritom je prazdna atd. Alebo ludia zvyknu vymenit baterku a nezapisu potrebne info cez diagnostiku do RJ. Tiez to potom blbne vseliako.

V tvojom pripade jednoznacne diagnostika musi byt a potom by sa malo ukzat, ktorym smerom sa vybrat.

jares666
Autor témy

Streda, 23. Novembra 2011, 22:00

eEDOo napísal:
ani nie, ja som mal komplet nove zhavice a RJ stale vyhadzovala ze 3 su KO, a pritom ona sama bola KO ale motor nastartoval vzdy. Sice s nim troska triaslo zozaciatku ale potom sa to ustalilo.
A isto mas baterku OK? Mas ju novu? Ci si ju nabijal?
Problem moze byt aj v RJ baterky (boha znova som zabudol ako sa ta RJ vola....asi mam alzhaimera)..no ale k veci. Aj tato RJ zvykne odchadzat a potom si auto mysli rozne blbosti, napr. nedobija poriadne, tvari sa, ze baterka je nabita a pritom je prazdna atd. Alebo ludia zvyknu vymenit baterku a nezapisu potrebne info cez diagnostiku do RJ. Tiez to potom blbne vseliako.

V tvojom pripade jednoznacne diagnostika musi byt a potom by sa malo ukzat, ktorym smerom sa vybrat.

No to je to že som ju menil v lete a nezapisal som ju.ale je pravda že mi aj uniká olej zo sania ktory podľa českého fóra môže tiež tiect na tu rj.dam na odtahovku,diagnostiku ale rj vymenim ked ju uz mám kupenu.je to dobre aj do budúcnosti,dik dám vedieť

eEDOo

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 15:06

ja som tu RJ zhavenie kompletne rozobral zo zvedavosti a poviem ti, ze to su len reci ,ze tomu moze vadit olej zo sania. Ta RJ je zalizovana/ zatavena a vnutri je plosak este zaliaty takou zelatinou. Proste tam sa ani zrnko spiny nedostane.
V sebe ma ta RJ nakasu suciastok, integrace, procesor, atd....neni divu ze nieco z toho oddide.
(v tom linku co som ti pisal, kde je navod na jej vymenu, tak tam som dal aj zopar foto tej RJ v rozobranom stave. Bola KO ale vo vnutry bolo absolutne cisto.)

Pories tu baterku najprv spolu s tou diagnostikou.

jares666
Autor témy

Pondelok, 28. Novembra 2011, 21:10

Takze auto startuje :) kamarat ma odtiahol k nemu do servisu a vymenil mi tu RJ zhavenia.dal akurat vrchny kryt - 6 imbusov a vymenil to ja bez demontovania dalsich dielov. musel som vsak este nabit bateriu a brnkol na prvy krat.Dakujem za radu velmi si mi pomohol.
eEDOo napísal:
ja som tu RJ zhavenie kompletne rozobral zo zvedavosti a poviem ti, ze to su len reci ,ze tomu moze vadit olej zo sania. Ta RJ je zalizovana/ zatavena a vnutri je plosak este zaliaty takou zelatinou. Proste tam sa ani zrnko spiny nedostane.
V sebe ma ta RJ nakasu suciastok, integrace, procesor, atd....neni divu ze nieco z toho oddide.
(v tom linku co som ti pisal, kde je navod na jej vymenu, tak tam som dal aj zopar foto tej RJ v rozobranom stave. Bola KO ale vo vnutry bolo absolutne cisto.)

Pories tu baterku najprv spolu s tou diagnostikou.

eEDOo

Utorok, 29. Novembra 2011, 09:41

neni zac, od toho sem vsetci chodime ;) aby sme si pomohli ako vieme.

PS: kamos musi mat ruky asi z gumy. Ja mam ruky takmer ako moj avatar :mrgreen: a prsty ako polodietne parky, takze som musel dat dole aj to sanie a aj tak som tam ledva ruku strcil.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 29. Novembra 2011, 10:23

eEDOo: Treba si zobrať na pomoc nejakého gynekológa :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

eEDOo

Utorok, 29. Novembra 2011, 12:11

mexican napísal:
eEDOo: Treba si zobrať na pomoc nejakého gynekológa :mrgreen:

:thumbup: ja ho zoberem na prax do dielne a on ma potom zobere na prax do ordinacie :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných