... všetko o BMW ...
voMacK napísal:RJ zhavenia? Velmi sa zvyknu jebat na tychto autach...
eEDOo napísal:skus pozriet v tejto teme:
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e60-e61-f10-f11-f07-gt/poistky-bmw-e61-t40153.html
tam mas cisla poistiek aj s popisom, ale v nemcine
skus pozriet poistku cislo dva, tam sa spomina nieco s ohrevom paliva, inak nic ine.
ale inak na 100% to bude tou RJ. Skoc na diagnostiku a podla toho ake tam budes mat chyby budes vediet ktorym smerom sa mas ubrat.
Cena novej RJ okolo 100Euro. Vymena sa da zvladnut aj doma, cca 2hodiny pozvolneho tempa s radiatorom(caj s rumom)
Vid navod co som spravil:
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/vymena-glow-plug-unit-jednotka-zhavenia-e60-61-atd-t43720.html
eEDOo napísal:radsej este skoc na diagnostiku predtym, aby si si bol isty na 100%.
eEDOo napísal:ani nie, ja som mal komplet nove zhavice a RJ stale vyhadzovala ze 3 su KO, a pritom ona sama bola KO ale motor nastartoval vzdy. Sice s nim troska triaslo zozaciatku ale potom sa to ustalilo.
A isto mas baterku OK? Mas ju novu? Ci si ju nabijal?
Problem moze byt aj v RJ baterky (boha znova som zabudol ako sa ta RJ vola....asi mam alzhaimera)..no ale k veci. Aj tato RJ zvykne odchadzat a potom si auto mysli rozne blbosti, napr. nedobija poriadne, tvari sa, ze baterka je nabita a pritom je prazdna atd. Alebo ludia zvyknu vymenit baterku a nezapisu potrebne info cez diagnostiku do RJ. Tiez to potom blbne vseliako.
V tvojom pripade jednoznacne diagnostika musi byt a potom by sa malo ukzat, ktorym smerom sa vybrat.
eEDOo napísal:ja som tu RJ zhavenie kompletne rozobral zo zvedavosti a poviem ti, ze to su len reci ,ze tomu moze vadit olej zo sania. Ta RJ je zalizovana/ zatavena a vnutri je plosak este zaliaty takou zelatinou. Proste tam sa ani zrnko spiny nedostane.
V sebe ma ta RJ nakasu suciastok, integrace, procesor, atd....neni divu ze nieco z toho oddide.
(v tom linku co som ti pisal, kde je navod na jej vymenu, tak tam som dal aj zopar foto tej RJ v rozobranom stave. Bola KO ale vo vnutry bolo absolutne cisto.)
Pories tu baterku najprv spolu s tou diagnostikou.
mexican napísal:eEDOo: Treba si zobrať na pomoc nejakého gynekológa