... všetko o BMW ...
TT-SIMIK napísal:Taktak....je to shell
Miso neboj sa toho.....dobre si napisal.....
Mishroom napísal:Na druhej strane, preco by ho aj odporucali? Srali by do vlastneho hniezda, nie?
local napísal:
No ked sa informujes, moj nazor je ze by som si dal olej vymenit v Jihlave. Neviem kolko mas kilometrov, ale malo to asi nebude, ja osobne by som si radsej isiel dat zhodnotit stav prevodovky od firmy co to robi profesionalne. Ked si ho budes menit sam, tak tiez to nedas za 5 minut a menit ho niekde u kamosa bez preplachu a adaptacie mi pride take ako umyt a navoskovat si iba soferovu stranu auta - nezmysel.
jaro napísal:ja by som dal Ravenol http://autodielyds.sk/code/RAV|RAV%5Bsp ... 12-4701241 kvalitný olej
kompre napísal:No myslim si ze BMW to tvrdit nebude nikdy, aj keby taka nahrada existovala. Isiel by sam proti sebe (svojim ziskom), rovnako tak ZF.
airbone napísal:
Ano presne tak. Tak isto ako nejaky ravenoil moze tvrdit ze je kompatibilny zo vsetkymi prevodovkami, aby zvysil svoj predaj a zisky, hlavne ak sa sam ponuka za 2x nizsiu cenu. Len aby to nebol genialny vyrobok z nedavno objavenej ilegalnej tovarne na pancovane oleje z ruska.
Trosku sa v tych veciach vyznam z dovodu ze s tym sa stretavam vo svojej praci. V inej sfere ako je automobilovy priemysel ale v pribuznom vyzname. Ak by si aj dal zrepasovat alebo opravit prevodovku v zf alebo autorizovanom servise a nasledne tam nalial iny olej ako tam ma byt, zaruka ti pada (keby nato prisli). Pretoze mas pouzit vyrobcom predpisany olej a nie olej ktory sa samozvane vydava za nahradu a ujovia co ho predavaju cez internet ti povedia ze je to kvalitka a pritom vedia o oleji hovno - su to obchodnici.
Je to proste presne to, ako keby pepsi-cola alebo sofokola tvrdila, ze je priamou nahrada za coca-colu.