... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: neustale menenie prevodov pri konstatnej rychlosti

Štvrtok, 16. Februára 2012, 09:54

Ano , da sa to zistit. Ked sa menic vymeni :-) . Ale vazne. Na co cakas? Ten termostat sposobuje , ze auto viac zere, filter by som dal vycistit cim skorej, aby Ta to kdesi neprekvapilo. Moze to zanasat aj kvoli tomu, ked je motor studeny, dava riadiaca bohatsiu zmes. To kolisanie otacok bud olej, aj ked sa mi to nevidi ale skorej menic. Pri vymene menica sa meni aj olrj, vtedy sa da vymenit aspon komplet

jajo
Auto: BMW X5 E70

Sobota, 18. Februára 2012, 22:51

Blbosť. Nikdy sa nam to nestalo a automatov sme urobili už spústa. Stane sa to iba u neznaleho servisaka a nespravnym postupom.
K prvemu dotazu - nenapisal si, ci Ti aj pri poskakovani otačok prevodovka radi,toto treba napisat. Pri manualnom rezime by mala rychlost držat a otacky skakat. Vtedy je to menic a ten postupne odkragluje celu prevodovku.[/quote]
pri poskakovani ta prevodovka nepodradi.jednoducho to poskakovanie je sposobene, ze auto ide neprimeranom stupni. najcastejsie je to trojka.auto ide na trojke a potom pride kopec a prevodovka nepodradi, pokial idem na rovnakom plyne.az ked pridam, alebo otacky klesnu naozaj velmi nizko, tak potom podradi.a este som spozoroval pri ubrati plynu rezonanciu pod spolujazdcovou sedackou. neviem, ci to ma nieco spolocne s tym.
diky.
BMW e70
BMW e61 ex
MB C-klasse ex
Passat B4 ex

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 18. Februára 2012, 22:59

jajo napísal:
Blbosť. Nikdy sa nam to nestalo a automatov sme urobili už spústa. Stane sa to iba u neznaleho servisaka a nespravnym postupom.
K prvemu dotazu - nenapisal si, ci Ti aj pri poskakovani otačok prevodovka radi,toto treba napisat. Pri manualnom rezime by mala rychlost držat a otacky skakat. Vtedy je to menic a ten postupne odkragluje celu prevodovku.

pri poskakovani ta prevodovka nepodradi.jednoducho to poskakovanie je sposobene, ze auto ide neprimeranom stupni. najcastejsie je to trojka.auto ide na trojke a potom pride kopec a prevodovka nepodradi, pokial idem na rovnakom plyne.az ked pridam, alebo otacky klesnu naozaj velmi nizko, tak potom podradi.a este som spozoroval pri ubrati plynu rezonanciu pod spolujazdcovou sedackou. neviem, ci to ma nieco spolocne s tym.
diky.[/quote]

Už keď prevodovka vydáva zvuky počuteľné v kabíne, asi nastal čas na výmenu prevodovky. Možnosť je ešte doliať oleja do prevodovky a odsledovať ako sa to bude správať. Pokiaľ sa to citeľne zlepší, bude aspoň jasné čo bolo dôvodom. Inak, tieto prevodovky sa vraj pomočievajú. Pozri či nemáš okolo prevodovky mokro.

jajo
Auto: BMW X5 E70

Sobota, 18. Februára 2012, 23:15

ja neviem, ci ta rezonancia ide od prevodovky. pri preradovani vobec nesklbe ani nevydava ziadne zvuky. len ked sa auto dostane do prudsieho kopca, tak prevodovka jednoducho nepodradi a auto dusi.
do konca buduceho tyzdna som doma, tak skusim to dat aspon na diagnostiku.
BMW e70
BMW e61 ex
MB C-klasse ex
Passat B4 ex

lubomt

Nedeľa, 19. Februára 2012, 01:37

Prevodovku este menit myslim netreba. Vidim to na konvertor (hydromenic). Ale od pocitaca sa to zistuje veeeeelmi zle :-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných