... všetko o BMW ...
TT-SIMIK napísal:Vymen tesnenia na coolerovych hadiciach....olej tam bol vzdy len si o nom nevedel pokial nezacalo pustat tesnenie....vymen a jazdi a sleduj spotrebu oleja,podla toho zistis ci je nieco na picu alebo nie.....
Matej G napísal:Ja sa chcem tiež spýtať. Kúpil som e60 3L diesel a mam ten istý problém. Keď som zhodil kryt na motore, aj pod motorom, všetko zasrate od oleja, ale olej sa mi nejako nestráca. Je to od oleja z vrchu až dole. Tiež mi to kvapka z hadice do intercolera. Chcem sa spýtať, čo sa môže stať ak to nebudem riešiť? Môže mi odísť turbo alebo niečo iné ? Ďakujem
PeqpeK napísal:Ten unik oleja moze mat viacero pricin - zle tesnenia, zly separator oleja, zle nasadene hadice, popraskane hadice...
V extremnych pripadoch napr pri zlom separatore to moze pomoct turbu, pripadne pri zle nasadnom tesneni/hadici ti moze prisavat falosny vzduch/bordel z ovzdusia. Nie je to kriticke, ale riesil by som to...nie su to velke polozky
TT-SIMIK napísal:Od klapiek v sani mas motor oteceny ako kazdy jeden co ma klapky v sani 32mm...
TT-SIMIK napísal:V kazdom turbomotore je vzdy "trosku" oleja.Kedze motor he odvetravany cez turbinu a ma cyklonovy odlucovac oleja tak vzdy tam trosku oleja bude.Pokial ti to nezeze 1L na 5000km tak by som sa toho nebal....