... všetko o BMW ...
lovec31 napísal:modry kombik?
Meken napísal:Zdravím, dnes som predal moj passat combi 1,9tdi 74kw a hladam nieco vykonejsie, ale zaroven aj spolahlive. Este niesom rozhodnuty aky model a ani aku znacku chcem, rozmyslam aj na audi a4/a6, passat b6... No ale k veci, mam ponuku od kamarata na e60 525d rocnik 2005, komplet fullka, koza, elektronika atd. , original 16 letne , zimne nema nic.
Ide mi najma o tu spolahlivost , od druheho kamarata som pocul, ze tento model nie je moc spolahlivy, lebo je to zaprve rocnik 2005 , teda je to z tych prvych modelov, kde je aj vyssia spotreba ako napr pri novsom 3 litry 530 525 (kde je len priskrteny). Jazdim hlavne mesto, takze silno rozmyslam, ze by som radsej siel do benzinu ako do deasla.. Preda mi ho za 7500e, ma to komlet servisnu historiu, autorizovany servis... Neviem, co je dolezite este povedat, tak sa pytajte, myslim si ze cena je dobra akurat aby som ho za rok nepreplatil spotrebou a najma drahym servisom.
Dakujem vopred za dake tipy , reakcie :) . Kludne mi poradte iny model od bmw, kedze ste fanusikovia a vyznate sa.
dimensionone napísal:Inak, ja mám 525, vyrobená na konci roku 2004, veľmi záleží, v akom stave bude a čo je tam všetko už vymenené. Len pre info, čo všetko, som musel riešiť ja - prasknuté zvody, zaslepenie klapiek sania, žhavenie a riadiaca jednotka žhavenia, remenica, trysky, DPF filter, elektronika riadenia variability na turbe + štandardné veci, ktoré sa riešia ako brzdové kotúče, doštičky, kvapaliny a pod.
Ešte k jazdeniu po meste - tu naozaj diesel a ešte 6 valec nie je to najlepšie - spotrebou sa budeš pohybovať niekde medzi 8-9 litrami (tu mám na mysli Bratislavu, s kopou križovatiek a zápchami), výkon auta si veľmi neužiješ, no mimo mesta a hlavne dialnice, radosť sa voziť, tu som so spotrebou pod 7 litrov - naposledy som urobil Taliansko tam a späť za 6,5 litra a to som ťahal v priemere 120-130 km na tempomate s plne naloženým autom a 4 osobami.
airbone napísal:
mozes mat spotrebu medzi 8-9L, pretoze pocitaj s tym, ze ak jazdis v BA, este kazdy den prejdes s vinicneho tam a spat, a to ti spotrebu znizi. Ak by si z BA nevytiahol paty, tak by si jazdil medzi 9-10L. Testoval som to v zacpach na manuale 530d e39 a jazdil len BA v spicke a spotreba bola daleko vysoko nad 10L.