... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Meken
Autor témy
Auto: BMW e38 740i
Kraj: Žilinský

Kúpa E60 525d

Pondelok, 19. Augusta 2013, 19:03

Zdravím, dnes som predal moj passat combi 1,9tdi 74kw a hladam nieco vykonejsie, ale zaroven aj spolahlive. Este niesom rozhodnuty aky model a ani aku znacku chcem, rozmyslam aj na audi a4/a6, passat b6... No ale k veci, mam ponuku od kamarata na e60 525d rocnik 2005, komplet fullka, koza, elektronika atd. , original 16 letne , zimne nema nic.

Ide mi najma o tu spolahlivost , od druheho kamarata som pocul, ze tento model nie je moc spolahlivy, lebo je to zaprve rocnik 2005 , teda je to z tych prvych modelov, kde je aj vyssia spotreba ako napr pri novsom 3 litry 530 525 (kde je len priskrteny). Jazdim hlavne mesto, takze silno rozmyslam, ze by som radsej siel do benzinu ako do deasla.. Preda mi ho za 7500e, ma to komlet servisnu historiu, autorizovany servis... Neviem, co je dolezite este povedat, tak sa pytajte, myslim si ze cena je dobra akurat aby som ho za rok nepreplatil spotrebou a najma drahym servisom.

Dakujem vopred za dake tipy , reakcie :) . Kludne mi poradte iny model od bmw, kedze ste fanusikovia a vyznate sa.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Kúpa E60 525d

Pondelok, 19. Augusta 2013, 19:18

zalezi od rozpoctu, ale 7500 eur co ti ja vierm...zazraky by som necakal...
a ak ti kamarat vravi, ze to je "fullka" tak ta bud odrbava, alebo vie o tych autach prd. E60 nie je Octavia, ze ked to ma kozku a automat je to "fullka" :lol:
Inak tie 525d pred fl nie su zle, ci nespolahlive.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Pondelok, 19. Augusta 2013, 19:18

modry kombik?

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Pondelok, 19. Augusta 2013, 20:05

lovec31 napísal:
modry kombik?

pise ze e60

Meken
Autor témy

Pondelok, 19. Augusta 2013, 20:26

Tak 7500 je jeho suma, na autobazare.eu som lacnejsi ani nevidel, idu od 8000 nahor. Mam rozpocet tak 10 000. Neviem aku by to malo mat vybavu pri fullke, ma to tempomat, koza, elektircke sedacky, kufor, parkovacie senzoru, palubny pocitat, navigaciu, elektricke zrkadla, viac nvm asi :P.

Ved ako pisem, rozmyslam aj o benzinaku dakom, kludne dajte tipy. Btw inak co je je na tom kazive, teda co budem musiet casom servisovat a financovat?

Dakedy davno som rozmyslal nad 525i , co hovorite na tento model?

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Pondelok, 19. Augusta 2013, 22:00

kolko mas rokov?

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 20. Augusta 2013, 06:31

Napíš nám sem posledných 7 čísiel WINka toho Bawora :thumbup:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

drroman
Kraj: Zahraničie

Utorok, 20. Augusta 2013, 09:41

ja jsem presel taky z passata,ale 96kw na e61 525d pocitej s tim,ze je to uplne jine auto passat je takovy houpavy a e60 je podstatne tvrdsi.nejdrive jsem byl zklamany,ale po par kilometrech zjistis,ze i kdyz je tvrdy tak nic neklepe a jizdni vlastnosti jsou o 2tridy lepsi.o bmw fakt nevis,ze ho ridis je to proti vw fakt pohoda.jedine co bych mu vytknul tak tech 120kw chtelo by ho trochu poladit,precejenom je to tezsi auto.byt si myslim,ze je passat super auto,zpatky bych se jen nerad vracel.servisni naklady jsou u spousty veci opravdu vyssi nez u vw,ale podle mne to stoji za to.spotrebni veci jako brzdy atd jsou tak na stejne urovni.nejvetsi rozdily bych rekl jsou v naplních protoze vymena oleje v automatu je kolem 8 tisic a do motoru se vleze skopro 10l.oleje:-)tim,ze je to 6ti valec tak mas o 2 vstriky vic atd. slo by toho napsat spousty,ale pokud je bawo v dobrem stavu a dostal vzdy co potreboval tak neprohloupis.jo a spotreba,ja mam ted prumer 8l,ale jezdim mimo mesto ve meste se splha k 10l.passat byl ve meste podobny,jezdil tesne pod 9l.

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 20. Augusta 2013, 11:24

Mal som velmi vela auta...a tak isto aj Passat 81kw aj 96kw...

Nic nebude take spolahlive ako Passat 1996 - 2004 ak si sa k nemu rozumne spraval.
Mal som na nom cez 400 000KM, turbo povodne, ziadny zasah do motora

5ka je auto narocnejsie na udrzbu, kotuce, mozno vstreky, mozno automat, zhavice atd...nevies co pride a sumy su inde ako u PASSATA
S tym musis pocitat uz teraz, ak chces nieco bez udrzbove nehladaj BMW ale nejake 1.9 SDI, ani ten benzin sa bez servisu neobide.

Tym nechcem povedat ze BMW je zle, je super, tie jazdne vlastnosti, a usmev ked vychadzas zo zakruty na aute ked tomu nalozis je krasny pocit, stabilitu podvozku ja uplne niekde inde ako na PASSATe.

Ak mas na servisovanie a prevadzku toho auta bez vahania ho ber. Nehovorim ze jeho konkretny model.
Taka doelzita vec.
Bez niekoho kto sa do toho auta vyzna a kto ma diagnostiku by som to auto nebral. Vela chyb uvidis az po diagnostike ak nejaku su + mechanicke diely treba pozriet capy, ramena volaco tiez stoja...
To su veci ktore treba pozriet a nezalezi na tom ci zoberies 520d 525d 530d
Netecie turbo, stav vstrekov, ako je na tom prevodovka, zvody, klapky, kazdy model ma svoje muchy - je to marketing ktory je tiez pri inych znackach, spolahlive auta skoncili v roku 2001-2004 .
Teraz je to tazky marketing co kolko ma vydrzat aby si kupil nove :evil:
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Meken
Autor témy

Utorok, 20. Augusta 2013, 15:50

Obzeral som sa aj po tej 525i , ale je ich strasne malo.. to je to iste ako ked clovek chce kupit wv benzinaka alebo audi benzin.. samy deasel

No tak este mi neposlal vinko, ale povedal , ze posle no ja idem zajtra rano do bulharska, tak to budem riesit az v septembri

dakujem za reakcie

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 22. Augusta 2013, 22:15

Inak, ja mám 525, vyrobená na konci roku 2004, veľmi záleží, v akom stave bude a čo je tam všetko už vymenené. Len pre info, čo všetko, som musel riešiť ja - prasknuté zvody, zaslepenie klapiek sania, žhavenie a riadiaca jednotka žhavenia, remenica, trysky, DPF filter, elektronika riadenia variability na turbe + štandardné veci, ktoré sa riešia ako brzdové kotúče, doštičky, kvapaliny a pod.

Ešte k jazdeniu po meste - tu naozaj diesel a ešte 6 valec nie je to najlepšie - spotrebou sa budeš pohybovať niekde medzi 8-9 litrami (tu mám na mysli Bratislavu, s kopou križovatiek a zápchami), výkon auta si veľmi neužiješ, no mimo mesta a hlavne dialnice, radosť sa voziť, tu som so spotrebou pod 7 litrov - naposledy som urobil Taliansko tam a späť za 6,5 litra a to som ťahal v priemere 120-130 km na tempomate s plne naloženým autom a 4 osobami.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 23. Augusta 2013, 00:34

Meken napísal:
Zdravím, dnes som predal moj passat combi 1,9tdi 74kw a hladam nieco vykonejsie, ale zaroven aj spolahlive. Este niesom rozhodnuty aky model a ani aku znacku chcem, rozmyslam aj na audi a4/a6, passat b6... No ale k veci, mam ponuku od kamarata na e60 525d rocnik 2005, komplet fullka, koza, elektronika atd. , original 16 letne , zimne nema nic.

Ide mi najma o tu spolahlivost , od druheho kamarata som pocul, ze tento model nie je moc spolahlivy, lebo je to zaprve rocnik 2005 , teda je to z tych prvych modelov, kde je aj vyssia spotreba ako napr pri novsom 3 litry 530 525 (kde je len priskrteny). Jazdim hlavne mesto, takze silno rozmyslam, ze by som radsej siel do benzinu ako do deasla.. Preda mi ho za 7500e, ma to komlet servisnu historiu, autorizovany servis... Neviem, co je dolezite este povedat, tak sa pytajte, myslim si ze cena je dobra akurat aby som ho za rok nepreplatil spotrebou a najma drahym servisom.

Dakujem vopred za dake tipy , reakcie :) . Kludne mi poradte iny model od bmw, kedze ste fanusikovia a vyznate sa.

Par mudrych rad:

1. Ak hladas nieco spolahlive, nie si na spravnej stranke.
2. "komplet fullka" 525d ? to by som sa pozrel...... a aj ostatni :)))))))) Lebo pochybujem zeby sa take auto 525d v "komplet fullke" niekde na SK nachadzalo :) To slovo "fullka" je skor zname vo svete vw a skoda, ak tieto auta disponuju kozou alebo elektrickymi oknami. Elektronika a kozene sedadla patria u BMW 5 do socialneho zakladu. Takze pozor, aby si nakoniec namiesto slubovanej "fullky" nekupil auto s kozenymi sedadlami, "elektronikou", ale pritom v najchudobnejsej vybave (na pomery bmw e60).
3. Ziadne jazdene auto z roku 2005 nie je spolahlive. Ale slovo spolahlivost je velmi relativny pojem.
4. AK chces auto do mesta, tak si kup toyota yaris, alebo podobny model ktory je prisposobeny na handrkovanie po meste. 5er dieselova bawaria urcite na tento ucel nie je najvhodnejsia. Ak ta zaujima spotreba a jazdis v meste, naco chodit na takomto tazkom a vysokoobjemovom aute??? Je to auto na jazdenie mimo mesta a po dialnici, ak ho vyuzivas vo velkom.
5. Drahy servis - s tym pocitaj (hlavne ak sa s nim budes terigat stale po rozdrbanom meste) Na BMW nie je nic lacne. A tak isto s vysokou spotrebou v meste. Snad necakas, ze 6-valcovy motor bude v meste zrat tolko co ti zral 1.9tdi........ V meste pocitaj so spotrebou okolo 10L (pri automate urcite, pri manuali tak o pol az jeden liter menej). Ak sa budes vozit po meste, predpokladam ze v aute nebudes so sebou vozit celu rodinu, ale pocestujes sam. Take auto na jazdenie do mesta je fakt hlupost....

este vedecka poznamka na dobru noc:
1.9tdi po meste zerie urcite o dost menej (a po okreskach ani nehovorim), ale musis pochopit, ze tento typ motora tdi s PD systemom je bol vyvinuty hlavne pre traktory a hospodarske stroje, no neskor sa politickym rozhodnutim dostal do aut (kvoli nizkej spotrebe a enormnemu zatahu, ale bohuzial len na extremne kratkom rozsahu otacok). :)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 23. Augusta 2013, 00:50

dimensionone napísal:
Inak, ja mám 525, vyrobená na konci roku 2004, veľmi záleží, v akom stave bude a čo je tam všetko už vymenené. Len pre info, čo všetko, som musel riešiť ja - prasknuté zvody, zaslepenie klapiek sania, žhavenie a riadiaca jednotka žhavenia, remenica, trysky, DPF filter, elektronika riadenia variability na turbe + štandardné veci, ktoré sa riešia ako brzdové kotúče, doštičky, kvapaliny a pod.

Ešte k jazdeniu po meste - tu naozaj diesel a ešte 6 valec nie je to najlepšie - spotrebou sa budeš pohybovať niekde medzi 8-9 litrami (tu mám na mysli Bratislavu, s kopou križovatiek a zápchami), výkon auta si veľmi neužiješ, no mimo mesta a hlavne dialnice, radosť sa voziť, tu som so spotrebou pod 7 litrov - naposledy som urobil Taliansko tam a späť za 6,5 litra a to som ťahal v priemere 120-130 km na tempomate s plne naloženým autom a 4 osobami.

mozes mat spotrebu medzi 8-9L, pretoze pocitaj s tym, ze ak jazdis v BA, este kazdy den prejdes s vinicneho tam a spat, a to ti spotrebu znizi. Ak by si z BA nevytiahol paty, tak by si jazdil medzi 9-10L. Testoval som to v zacpach na manuale 530d e39 a jazdil len BA v spicke a spotreba bola daleko vysoko nad 10L.

DrakulaVladimir
Auto: 7er
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Augusta 2013, 13:01

airbone napísal:

mozes mat spotrebu medzi 8-9L, pretoze pocitaj s tym, ze ak jazdis v BA, este kazdy den prejdes s vinicneho tam a spat, a to ti spotrebu znizi. Ak by si z BA nevytiahol paty, tak by si jazdil medzi 9-10L. Testoval som to v zacpach na manuale 530d e39 a jazdil len BA v spicke a spotreba bola daleko vysoko nad 10L.

Mozem iba porvrdit,kamarat ma 530dA "čiste" mesto 10,6 L :)
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 24. Augusta 2013, 13:46

Ja mám 330 xd automat a mesto za 10 v kľude takže do mesta isto daku mrdku.alebo si kup mini cooper a stále si v klybe

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných