... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

etienne

Re: Kolisanie otacok pri 70 - 100 kmh (e60 530dA) - VYRIESEN

Streda, 10. Marca 2010, 11:05

Len aby som to spravne pochopil - rezonovalo to vzdy a to az kym sa to neopravilo (z Tvojej vety nieje uplne jasne ci to nerobilo len nejaku dobu a potom prestalo).

Užívateľov profilový obrázok
mbebjak
Autor témy
Auto: 530d e60
Kraj: Bratislavský

Streda, 10. Marca 2010, 12:50

Rezonovalo to iba vtedy, ked zacinala prevodovka blbnut. Cize ked prvy krat padli otacky. Niekedy padli bez toho ze by zarezonovala. Celkovo ta rezonacia bola len taky mierny sprievodny jav. Na to by som sa vobec nezameriaval.

miso_525d
Auto: SOBI 20

Piatok, 23. Apríla 2010, 00:56

chlapi mne tiez kolisu otacky ale mam manualnu prevodovku, a model E60, 525D. neviete co by to mohlo byt? presne mi kolisu otacky ked su tak do 2000 ot./min.

serb
Auto: BMW 530 XD
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 11. Februára 2012, 12:12

chlapi ja mam ten isty problem.. kolisanie otacok, ako keby sa prevodovka nevedela rozhodnut ktory stupen zaradit.
auto mam este len chvilku, takze neviem ako sa bude chovat v lete...
myslite ze to moze prevodovku poskodit, ak to nedam spravit?

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Piatok, 17. Februára 2012, 10:38

S BMW automatmi nemam skusenosti, ale na roznych automatoch to funguje nasledovne:
Hydrodynamicky menic sa pri ustalenej jazde zvykne zamknut, aby zbytocne "nepresmykoval". O zamok sa stara jeden alebo viacero solenoidov, ktore spoja predok a zadok menica. Ked tento mechanizmus blbne (napr. su solenoidy nejako zanesene), menic sa zmyka a zase odomyka, preto skacu otacky. Vecsinou pomaha precistenie solenoidov a castejsie menit olej v prevodovke.

koruska
Auto: bmw e46 / e61
Kraj: Trnavský

Streda, 29. Februára 2012, 10:02

Tiez mi kolisali otacky a ako som to dal do opravy, tak som bol tyzden bez auta. Menili tam novy hydromenic a samozrejme olej s filtrom. Oprava ma stala 1600 €, len ked som si odtial zobral auto, tak po case sa prejavilo mierne buchanie a gumove zvuky. Tak som siel pod auto rozobral plast a nechapal som, co tahalo auto... Kardan tahali 3 sroby, ktore boli 0.5cm - 1cm vsunute do prevodovkoveho kriza a nestiahnute matkou.
Tu su 2 obr. co som spravil aspon nieco, lebo sa tam nedalo s fotakom dostat.
Auto mi robili v Modre a som spokojny, len s prevodoukou. Ta slape na 100%, ale ked si niekto da spravit v Modre, tak nech si skontroluje veci, ako je pripojeny kardan.
Prílohy
13022012307.jpg
13022012306.jpg
http://www.strechynadasky.sk/

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Streda, 29. Februára 2012, 19:27

asi mali naponahlo a sroby zabudli podotahovat
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Štvrtok, 1. Marca 2012, 18:21

Ahojte, mne sa tiez dnes zacalo nieco podobne diat, len si chcem potvrdit, ci je to ono.
Mam 213000 km, olej v prevodovke som menil pri 180 000 km.
U mna je jedno, ci je auto zahriate alebo nie, vonka je teplota 12 stupnov.
Ked idem konstantou rychlostou - napr. 80 km, a tlacim na pedal rovnakou silou, tak sa mi najprv zacne hybat rucicka okamzitej spotreby - vyskoci z napr 6 litrov na 8 litrov, potom sa to zacne prejavovat aj na otackach - nelietaju ako niekto pise +-200, ale menej - subjektivne sa mi to tvari akoby som pridaval a uberal plyn - no nerobim tak.

Mali ste rovnake symtomy?

Je mozne chybu nejako overit cez diagnostiku? Napr. DIS? Alebo, len ked sa to rozoberie?
V casti Transmission management nemam uvedenu ziadnu chybu, tak som pozeral na dianosticke veci, ktore sa daju zobrazovat.

Nasiel som v casti Shiffting/Gearbox - status Converter lockup clutch - vzdy ho mam v stave Open, neviem, ci by sa stav nemal menit na Locked alebo nieco podobne, ked idem konstantou rychlostou. Ja ten stav Open tam mam vzdy, aj ked tie otazky nelietaju.

Potom som tam nasiel este cast Solenoid valves - tam mam 3 riadky
Solenoid 1
Solenoid 3
Solenoid 4/shiftlock

Ked stojim su vsetky tri v stave Off.
Ked idem konstantnou rychlostou, tak je Solenoid 1 v stave at.
Ostatne dva su vzdy v stave Off.

lubomt

Nedeľa, 4. Marca 2012, 00:32

Zvacsa robi kolisanie otacok hydromenic, niekedy mechatronika /pocitac s hydraulikou/ a niekedy motor. U nas stoji menic momentalne 600e, ked je vadna mechatronika , ta je naozaj velmi draha...

zdenoPE
Auto: E60 525dA
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 11. Júna 2013, 08:57

Caute, je nutne pri vymene/repase hydromenica menit olej v prevodovke, alebo to s tym nema nic spolocne. Tiez mi kolisaju otacky okolo 100-200 pri 70Kmh (nevie co ma preradit). Cez vikend som pocul dokonca akysi tlmeny zvuk + smrad spaleniny. Rad by som najskor skusil vymenit olej v prevodovke. Inak neoplati sa radsej vymenit celu prevodovku ako len hydromenic, ked pozeram tie ceny..

lubomt

Utorok, 11. Júna 2013, 11:43

Olejom sa kolisanie otacok neopravi. Olej ak je meneny tesne predtym, tak menit netreba, pokial sa v nom nenachadzaju piliny a ine necistoty. Iba sa doplní. Olejova plastova vana takisto. Kolisanie otacok a vibracie na 6-ke je sposobene skoro vzdy menicom, to je este msle poskodenie, ktore sa samozrejme jazdenim zhorsuje. Ak je zniceny uz viac, moze robit problemy aj na inych rychlostiach. Vtedy uz nie je poskodena len lamela (lock-up spojka z 5 do 6) ale moze byt poskodena aj prva lamela , sluzisca na uzamykanie menica z 3 do 4 alebo aj lozisko, lopatky v turbinach, nasledne je potom aj nevyvazeny menič... Pri neskorej vymene menica dochadza k poskodeniu lamiel košov v prevodovke prehrievanim, praskanie košov, hriadeli atď. Odporucam vždy pozriet aj prevodovku zvnutra, ale chce to iba každy druhy, pretože v ramci šetrenia sa malokomu chce platit navyše, i keď je to krátkozraké riešenie problému popr.ide auto potom hned na predaj. Meniče máme ihneď skladom, aj všetko ostatné

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 1. Septembra 2013, 16:21

zdenoPE napísal:
Caute, je nutne pri vymene/repase hydromenica menit olej v prevodovke, alebo to s tym nema nic spolocne. Tiez mi kolisaju otacky okolo 100-200 pri 70Kmh (nevie co ma preradit). Cez vikend som pocul dokonca akysi tlmeny zvuk + smrad spaleniny. Rad by som najskor skusil vymenit olej v prevodovke. Inak neoplati sa radsej vymenit celu prevodovku ako len hydromenic, ked pozeram tie ceny..

Ten dunivy zvuk a smrad je cisstocne vypalovanie dpf filtra, hod si tam tempomat na nejakch 15-20 minut chod stabilnou rychlostou a prestane to

dudo
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 15. Septembra 2013, 15:22

zdenoPE napísal:

Pozri je to velmi individualne od kazdeho auta, ja som mal problem s kolisanim ako sa popisuje vyssie - isiel som do ZF v Jihlave kde mi spravili diagnostiku, zistili mieru opotrebenia hydromenica, nasledoval preplach prevodovky, novy olej aj s vanou a kolisanie odislo uplne, odvtedy najazdenych cca 1200km bez zakolisania...technik mi povedal ze mechanicke poskodenie sa vymenou neda suplovat, ale z ich skusenosti preplach s vymenou kolisanie v drvivej vacsine eliminuje/pomoze

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní