... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

jurobubu
Autor témy
Auto: BMW 530d Touring
Kraj: Trenčiansky

Re: kolísanie otáčok motora

Nedeľa, 6. Januára 2013, 19:52

no diky za rady a inak TT-SIMIK pri jazde to nieje vobec citit ze tie otacky kolisu ale ako tak pozeram tak nejako to prestava robit a aj to s tym zamykanim uz my to napriklad neroby myslim si ze to je vsetko stuhnute v tom aute nakolko to auto stalo dva roky sa na tom nejazdilo
a ked budem mat cestu do TT tak sa ti urcite ozvem TT-Simik potreboval by som tam nieco popozerat a porobit zatial vam vsetkym velmi pekne dakujem

Užívateľov profilový obrázok
voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Piatok, 1. Februára 2013, 17:17

Trosku to tu ozivim. Mam podobny problem, kolisu mi otacky medzi 1300-1400, mozno trosku menej. Najcitelnejsie je to ak idem cca 95km/h., resp. prejavuje sa to len pri tejto rychlosti a zaradenej 6tke. Podobny problem som uz raz mal, bolo to spadnute koleno od vzduchoveho filtra a auto chytalo "falosny" vzduch, koleno sa nasadilo a bol pokoj. Vtedy sa tipoval hydromenic, ale ee... Auticko slapalo, vymenil sa olej v prevodovke, vsetko v pohode. Potom sa z auta vyhadzali klapky, vycistilo sa DPFko, isli nove zhavice, riadiacka zhavicov, termostaty, najnovsi soft a po kratkom case sa objavilo kolisanie.

Prve som pozrel to koleno co robilo problem predtym, ale je ok. DPF ma priechodnost 96%, zhavice maju mesiac a motor po nastartovani netrasie (ako tu mal problem kolega, ktory riesil zhavice), takze si myslim ze su ok, diagnostika neukazala nic, resp. ukazala ze bola vypalena zadna ziarovka. Volba padla na vahu vzduchu, pri odpojenej vahe kolisanie necitit (presiel som cca 30km), alebo som mal len tu smolu ze sa to neprejavilo. Po pravde raz otacky vyskocili (myslim v tom spominanom rozsahu 1300-1400ot.), ale to pripisujem mostu kde auto tak nejak vyskocilo (ako ked vyskoci na zel. priecesti). Vymenila sa za inu (nie novu, ale vraj v poriadku) a robilo to iste, mozno to bolo este horsie a aj pri inych rychlostiach. Celkovo otacky pri inych rychlostiach neskacu, ale je citit ze auto ako keby nieco pribrzdovalo, spotreba isla hore: v lete 7,8, teraz 9,0 a neverim ze je to len o zime.

Otazka je jednoducha, co to moze sposobovat??? Odpoved bude asi uz tazsia. Ukazala by diagnostika chybny hydromenic, alebo nejaku inu zavadu prevodovky?? Prevodovka samotna radi krasne, ziadne trhanie pri preradzovani, ani podradzovani. Pri vymene bol stary olej cisty, a na filtry neboli ziadne zelezne ciastocky ani usadeniny, samotny mechanik bol prekvapeny. Moze to mat na svedomi napr. egr ventil, alebo ta vaha vzduchu, alebo neviem?? Budem vdacny za kazdy nazor...

Auto je 535d, r.v. 2005, momentalne naj. 223tis.

voloda

Nedeľa, 3. Februára 2013, 16:11

nikto nic?

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Pondelok, 4. Februára 2013, 11:20

no ja sa pripojim a mozno trosicka tym co tomu rozumeju nieco napoviem a poradia :D mne sa to stane obcas tiez, ale zaujimave je nato to ze to iba raz za cas, mozno raz par tyzdnov, ze motor po nastartovani ma taky nie velmi, ale predsa troska dunivejsi zvuk, radi dost zvlastne (ako by som mal sport rezim na prevodovke a preradzuej az vo vyssich otackach, a tiez sa mi prejavuje to mierne kolisanie otacok... ale kopisem stane sa to iba raz za cas, a v podtate vzdy pomoze vypnutie motora, vybratie klucika zamknutie, pockat par minut, znova auto nastartovat a pootom sa problem neukaze aj mesiac...takze vobec netusim co to moze byt, ale ja to vidim skor na problem softwaru, inak by to robilo premanentne keby to bola mechanicka zavada .... (535d 11/2005 178t)
voloda napísal:
Trosku to tu ozivim. Mam podobny problem, kolisu mi otacky medzi 1300-1400, mozno trosku menej. Najcitelnejsie je to ak idem cca 95km/h., resp. prejavuje sa to len pri tejto rychlosti a zaradenej 6tke. Podobny problem som uz raz mal, bolo to spadnute koleno od vzduchoveho filtra a auto chytalo "falosny" vzduch, koleno sa nasadilo a bol pokoj. Vtedy sa tipoval hydromenic, ale ee... Auticko slapalo, vymenil sa olej v prevodovke, vsetko v pohode. Potom sa z auta vyhadzali klapky, vycistilo sa DPFko, isli nove zhavice, riadiacka zhavicov, termostaty, najnovsi soft a po kratkom case sa objavilo kolisanie.

Prve som pozrel to koleno co robilo problem predtym, ale je ok. DPF ma priechodnost 96%, zhavice maju mesiac a motor po nastartovani netrasie (ako tu mal problem kolega, ktory riesil zhavice), takze si myslim ze su ok, diagnostika neukazala nic, resp. ukazala ze bola vypalena zadna ziarovka. Volba padla na vahu vzduchu, pri odpojenej vahe kolisanie necitit (presiel som cca 30km), alebo som mal len tu smolu ze sa to neprejavilo. Po pravde raz otacky vyskocili (myslim v tom spominanom rozsahu 1300-1400ot.), ale to pripisujem mostu kde auto tak nejak vyskocilo (ako ked vyskoci na zel. priecesti). Vymenila sa za inu (nie novu, ale vraj v poriadku) a robilo to iste, mozno to bolo este horsie a aj pri inych rychlostiach. Celkovo otacky pri inych rychlostiach neskacu, ale je citit ze auto ako keby nieco pribrzdovalo, spotreba isla hore: v lete 7,8, teraz 9,0 a neverim ze je to len o zime.

Otazka je jednoducha, co to moze sposobovat??? Odpoved bude asi uz tazsia. Ukazala by diagnostika chybny hydromenic, alebo nejaku inu zavadu prevodovky?? Prevodovka samotna radi krasne, ziadne trhanie pri preradzovani, ani podradzovani. Pri vymene bol stary olej cisty, a na filtry neboli ziadne zelezne ciastocky ani usadeniny, samotny mechanik bol prekvapeny. Moze to mat na svedomi napr. egr ventil, alebo ta vaha vzduchu, alebo neviem?? Budem vdacny za kazdy nazor...

Auto je 535d, r.v. 2005, momentalne naj. 223tis.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 4. Februára 2013, 11:27

Skus dat vymazat adaptácie prevodovky......treba pozriet či to robí prevodovka,alebo to robí motor......to je podstatné...mne kolisanie sposobuje niektorá tryska tiež len za studena pri jemnom plyne a len pri 50km/h inak nikdy.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

voloda

Pondelok, 4. Februára 2013, 22:11

Adaptacne hodnoty sa premazali a problem pretrvava. Dnes vaha vymenena za novu (bosch) a stale to iste. Ak je motor studeny stane sa to castejsie, ak je zohriaty tak len pri miernom stupani, alebo ak vychadzam na nadjazd. Najprv motor trochu pridusi a ked trosku pridam, aby som si udrzal rychlost, tak zacne to kolisanie, rychlost vsak drzi, len otacky kolisu. Vsetko pri rychlosti 90-100 km/hod.

Ako sa da zistit ci sa jedna o problem motora alebo prevodovky?? Diagnostika neukazuje absolutne ziadny problem (uz ani tu ziarovku).

to gabikh: to dunenie a radenie pri vyssich otackach by som pripisoval zime (cisto moj nazor), ostatne neviem, nech sa vyjadria vhodnejsi...

gabikh

Pondelok, 4. Februára 2013, 22:55

nie nie zima to nieje...lebo to robi len obcas, zhodou okolnosti aj pred necelou hodinou a zistil som tolko, ze to robi len vtedy, ked sa idrive dlho startuje (na displayi svieti dlhsie napis bmw ako obycajne a vtedy to zacne robit...
voloda napísal:
Adaptacne hodnoty sa premazali a problem pretrvava. Dnes vaha vymenena za novu (bosch) a stale to iste. Ak je motor studeny stane sa to castejsie, ak je zohriaty tak len pri miernom stupani, alebo ak vychadzam na nadjazd. Najprv motor trochu pridusi a ked trosku pridam, aby som si udrzal rychlost, tak zacne to kolisanie, rychlost vsak drzi, len otacky kolisu. Vsetko pri rychlosti 90-100 km/hod.

Ako sa da zistit ci sa jedna o problem motora alebo prevodovky?? Diagnostika neukazuje absolutne ziadny problem (uz ani tu ziarovku).

to gabikh: to dunenie a radenie pri vyssich otackach by som pripisoval zime (cisto moj nazor), ostatne neviem, nech sa vyjadria vhodnejsi...

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Februára 2013, 20:37

Ahoj,

ten hydromenič sa dá pozrieť cez INPU - v časti Prevodovka - ukazuje tam jeho otáčky a tiež otáčky motora. Treba to porovnať, so situáciami, keď začne ručička lietať, či to nie je spôsobené opotrebovaním hydromeniča. Iným spôsobom sa to myslím nedá zistiť, len keď sa to celé rozoberie.

voloda

Štvrtok, 7. Februára 2013, 08:11

Neviem ci presvedcim mechanika aby sadol ku mne do auta :-k . Ak problem vyriesim dam vediet, aj tak dakujem za napady. Keby este niekoho nieco napadlo rad si to precitam... :bmwball:

gabikh

Štvrtok, 7. Februára 2013, 19:19

a to co je za mechanika? ved niektore problemy najlepsie odhali ked sadne do auta a uvidi ako sa to sprava pri jazde.... a nie ze mu povie zakaznik toto mi robi ach ..to co je za magora, moj mechanik sadne do auta ide sa previest somonou a sleduje co sa deje, pripadne napichne auto a vidi hodnoty za chodu na diagnostike ...
voloda napísal:
Neviem ci presvedcim mechanika aby sadol ku mne do auta :-k . Ak problem vyriesim dam vediet, aj tak dakujem za napady. Keby este niekoho nieco napadlo rad si to precitam... :bmwball:

serb
Auto: BMW 530 XD
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 10. Februára 2013, 13:36

voloda napísal:
[/quote]
prec ruky od takeho mechanika...
pred tym, nez som dal ja repasovat hydromenic a prevodovku mechanik sadol somnou do auta a pozoroval co to robi...

voloda

Nedeľa, 10. Februára 2013, 13:52

Mechanik je dobry, len s nim budem musiet porozpravat... :wink: :bmwball:

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 10. Februára 2013, 23:00

:thumbup: , kopa závad sa ani inak nedá odsledovať, to myslím rýchlo pochopí, no musí mať diagnostiku prenosnú a nie ako PC, čo som už tiež zopárkrát videl, tá sa nosí pomerne ťažšie :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní