... všetko o BMW ...
voloda napísal:Trosku to tu ozivim. Mam podobny problem, kolisu mi otacky medzi 1300-1400, mozno trosku menej. Najcitelnejsie je to ak idem cca 95km/h., resp. prejavuje sa to len pri tejto rychlosti a zaradenej 6tke. Podobny problem som uz raz mal, bolo to spadnute koleno od vzduchoveho filtra a auto chytalo "falosny" vzduch, koleno sa nasadilo a bol pokoj. Vtedy sa tipoval hydromenic, ale ee... Auticko slapalo, vymenil sa olej v prevodovke, vsetko v pohode. Potom sa z auta vyhadzali klapky, vycistilo sa DPFko, isli nove zhavice, riadiacka zhavicov, termostaty, najnovsi soft a po kratkom case sa objavilo kolisanie.
Prve som pozrel to koleno co robilo problem predtym, ale je ok. DPF ma priechodnost 96%, zhavice maju mesiac a motor po nastartovani netrasie (ako tu mal problem kolega, ktory riesil zhavice), takze si myslim ze su ok, diagnostika neukazala nic, resp. ukazala ze bola vypalena zadna ziarovka. Volba padla na vahu vzduchu, pri odpojenej vahe kolisanie necitit (presiel som cca 30km), alebo som mal len tu smolu ze sa to neprejavilo. Po pravde raz otacky vyskocili (myslim v tom spominanom rozsahu 1300-1400ot.), ale to pripisujem mostu kde auto tak nejak vyskocilo (ako ked vyskoci na zel. priecesti). Vymenila sa za inu (nie novu, ale vraj v poriadku) a robilo to iste, mozno to bolo este horsie a aj pri inych rychlostiach. Celkovo otacky pri inych rychlostiach neskacu, ale je citit ze auto ako keby nieco pribrzdovalo, spotreba isla hore: v lete 7,8, teraz 9,0 a neverim ze je to len o zime.
Otazka je jednoducha, co to moze sposobovat??? Odpoved bude asi uz tazsia. Ukazala by diagnostika chybny hydromenic, alebo nejaku inu zavadu prevodovky?? Prevodovka samotna radi krasne, ziadne trhanie pri preradzovani, ani podradzovani. Pri vymene bol stary olej cisty, a na filtry neboli ziadne zelezne ciastocky ani usadeniny, samotny mechanik bol prekvapeny. Moze to mat na svedomi napr. egr ventil, alebo ta vaha vzduchu, alebo neviem?? Budem vdacny za kazdy nazor...
Auto je 535d, r.v. 2005, momentalne naj. 223tis.
voloda napísal:Adaptacne hodnoty sa premazali a problem pretrvava. Dnes vaha vymenena za novu (bosch) a stale to iste. Ak je motor studeny stane sa to castejsie, ak je zohriaty tak len pri miernom stupani, alebo ak vychadzam na nadjazd. Najprv motor trochu pridusi a ked trosku pridam, aby som si udrzal rychlost, tak zacne to kolisanie, rychlost vsak drzi, len otacky kolisu. Vsetko pri rychlosti 90-100 km/hod.
Ako sa da zistit ci sa jedna o problem motora alebo prevodovky?? Diagnostika neukazuje absolutne ziadny problem (uz ani tu ziarovku).
to gabikh: to dunenie a radenie pri vyssich otackach by som pripisoval zime (cisto moj nazor), ostatne neviem, nech sa vyjadria vhodnejsi...
voloda napísal:Neviem ci presvedcim mechanika aby sadol ku mne do auta. Ak problem vyriesim dam vediet, aj tak dakujem za napady. Keby este niekoho nieco napadlo rad si to precitam...
voloda napísal:[/quote]Neviem ci presvedcim mechanika aby sadol ku mne do auta. Ak problem vyriesim dam vediet, aj tak dakujem za napady. Keby este niekoho nieco napadlo rad si to precitam...