... všetko o BMW ...
DesertFox napísal:mareko258: ktorý filter máš na mysli ? pri čerpadle ? Tankujem len na Slovnafte Tenpo+ Diesel. Rozmýšľal som ešte nad sitom pri čerpadle, či tam nieje nejaký sopel od nafty nabalený bordelom.
TT-Simik: Nie neskúšal, myslíš že to pomôže ? Momentálne mi ukazuje BC 120Km dojazd. Palivo pekne preteká cez filter, ikeď čerpadlo dlhšie tlačí naftu do systému.
DesertFox napísal:auto mám doma, a začínam mať blbý pocit že to môže byť aj čerpadlo![]()
DesertFox napísal:Chlapi zle je ...
Nakoľko som sa zázrakom božím dostal pred poradovník na diagnostiku do AWT tak som im tam dotiahol auto. Závada sa našla, a to, podtlakový ventil sa zadrel presne v polohe kedy bol okruh otvorený a tým pádom my kompletne salo miesto vzduchu výfukové plyny.
Oprava + práca 100€, auto fungovalo ... cca 10minútCestou z AWT na moju prevádzku čo je asi tak 1Km cesty sa mi s nenazdajky rinul od riti auta šedý dym s modrastým nádychom. Auto po oprave boli servisáci prevetrať tak reku pustil asi regeneráciu chlapec.
Po príchode na prevádzku už šlo s výfuku sadzí ako zadarmo + dym + zápach po síre, a hneď som vedel že niečo nieje v poriadku. Ako som tak pozrel pod auto zbadal som absolútne rozžeravené DPF do červeno biela, okamih na to sa ozval zvuk ako keď človek pustí horák na paličskej súprave, to som už badal ako odpadávajú žhavé kúsky niečoho od DPF a podobné lietajú von výfukom.Samozrejme motor som okamžite vypol.
Proste skoro ma jeblo, zajtra znova do servisu a chalani idú pekne makať. Ujebe ma s tej firmy raz !
TT-SIMIK napísal:Dpf je v aute?Kolko mas km?
coWon napísal:ma napadlo, ci nebola nafta v DPF... alebo olej a ten sa vznietil
DesertFox napísal:
Čo mi povedali v servise tak nafta alebo olej by to nespravili, normálne by to vyhorelo ako pri regenerácii. Tak som dal pozrieť aj katalyzátor a ostatok.
DPF prehorelo stredom (mriežka) a vypieklo otvor do nereze na vrchu ako sa už zužuje k spojke smerom ako vychádzajú spaliny von.
jiro napísal:Hm.. Tomu sa hovori vypalenie dpf filtra. Diagnostika nezistila nic?
DesertFox napísal:
Čo mi povedali v servise tak nafta alebo olej by to nespravili, normálne by to vyhorelo ako pri regenerácii. Tak som dal pozrieť aj katalyzátor a ostatok.
DPF prehorelo stredom (mriežka) a vypieklo otvor do nereze na vrchu ako sa už zužuje k spojke smerom ako vychádzajú spaliny von.