... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Re: i - drive 530d (vypne - zapne)

Pondelok, 14. Júla 2014, 17:15

defe napísal:
no len u mna je problem zistit co to roby. vo vnutry auta ked mam zapnutu klimu na 20 stupnov tak mi to tiez vypina mal som vytiahnuty mask modul, ventilator sa na nom tocil tak teraz neviem ci to bude bt modul ci zosik logic 7.

1. Natahny bordel v radiu, prehriava sa, vypina ochrana
= rozobrat, vycistit, vyfukat stlacenym vzduchom, je mozne ze koncak je vadny, mozno sa len prehrieva je tam tusim ak mas MASK TDA7454 ak vsak ventilator ide a urobi to po 10sekundach a radio nie je v zatazi typujem na vadne BGA
Ak bez klimy radio funguje v pohode tak 99% vadne radio moj typ.

2. Bluetooth je v kufri neprejavilo by sa to s klimou nema sa ako ochladit iba ak sedadla dole a to by kus trvalo. Ak si chces by isty ze to nie je bluetooth modul odpoj ho a prepoj opticku slucku a testuj.

vadne radio sa moze spravat aj opacne v zime nejde ked zakuris ohreje sa a ide
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

defe
Auto: ex E60 M54B30 M6
Kraj: Žilinský

Pondelok, 14. Júla 2014, 17:52

zle som sa vyjadril ked neni teplo tak vsetko ide normalne ,ked je horuco tak mi to zacne robit skusil som zapat klimu aby sa schladil interier ale aj tak to robilo.radio som mal rozobrate, prachu nikde nebolo tak som ho len prefukol.ako sa to prepaja do bt idu tri kable jeden zvrchu a dva zospodu?

RACERMAN

Pondelok, 14. Júla 2014, 20:23

defe napísal:
zle som sa vyjadril ked neni teplo tak vsetko ide normalne ,ked je horuco tak mi to zacne robit skusil som zapat klimu aby sa schladil interier ale aj tak to robilo.radio som mal rozobrate, prachu nikde nebolo tak som ho len prefukol.ako sa to prepaja do bt idu tri kable jeden zvrchu a dva zospodu?

ved ti vravim ked je teplo cca 30°C von na slnku v interieri je este viac, zapnes klimu ochladis vypadne to, moze to vypadnut aj bez klimy,.
ked je von cca 15°C - auto v garazi klimu mas na 20°C nenastava taky velky teplotny rozdiel funguje to v poriadku, to bol aj moj problem = vadne radio
nastane zmena teplot, prehriatie atd to su dosledky kedy to vypadne...

niekedy pomoze hodit novsi soft preprogramovanie, ale nemusi

ak mas niekoho kto ma mechaniku prehod do auta otestuj alebo kontaktuj airboneho opravi ti to

pozri sem

bmw5-e60-e61/problem-s-i-drive-t67875.html

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f15 ... e-t118221/

ak chces si byt isty tak odpojit bluetooth

v skratke ked odpojis optiku musis ju zas prepojit - spojit opticka slucka - spojka, ak nechas optiku odpojenu bude to blbnut, musi tam byt okruh nie prerusenie
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

Dugebe
Autor témy
Auto: M3 e92
Kraj: Trnavský

Pondelok, 14. Júla 2014, 20:52

defe napísal:
no len u mna je problem zistit co to roby. vo vnutry auta ked mam zapnutu klimu na 20 stupnov tak mi to tiez vypina mal som vytiahnuty mask modul, ventilator sa na nom tocil tak teraz neviem ci to bude bt modul ci zosik logic 7.

Dnes som rozobral zadnu lavu stranu auta a pozeral som ten modul cvo tam je.Bolo vsetko poodpajane, ajked som vsetko zapojil, tak sa nic nezmenilo a radio vypina stale....Ako sa da rozobrat, vybrat cele radio???Uz ste to niekto rozoberali, pozrel by som komplet napajanie a ventilator....

RACERMAN

Pondelok, 14. Júla 2014, 20:59

Dugebe napísal:

Dnes som rozobral zadnu lavu stranu auta a pozeral som ten modul cvo tam je.Bolo vsetko poodpajane, ajked som vsetko zapojil, tak sa nic nezmenilo a radio vypina stale....Ako sa da rozobrat, vybrat cele radio???Uz ste to niekto rozoberali, pozrel by som komplet napajanie a ventilator....

https://www.youtube.com/watch?v=UzvDYNTSpVo
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

Dugebe
Autor témy

Pondelok, 14. Júla 2014, 21:26

RACERMAN napísal:

Ahoj racerman. dakujem Ti velmi pekne za link a pomoc, zajtra to skusim rozobrat a uvidim, ci to pomoze, ked to vyfukam stlacenym vzduchom. :D

RACERMAN

Pondelok, 14. Júla 2014, 21:50

Dugebe napísal:

Ahoj racerman. dakujem Ti velmi pekne za link a pomoc, zajtra to skusim rozobrat a uvidim, ci to pomoze, ked to vyfukam stlacenym vzduchom. :D

nie je zac,
pravdu povedat nedavam tomu velku sancu ale skusit treba, pozri ventilator ci ide, ak nie prehrieva sa koncak, skor to vidim vsak na tie BGA, zajtra budes mudrejsi ked to otvoris
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

Dugebe
Autor témy

Pondelok, 14. Júla 2014, 22:28

RACERMAN napísal:

nie je zac,
pravdu povedat nedavam tomu velku sancu ale skusit treba, pozri ventilator ci ide, ak nie prehrieva sa koncak, skor to vidim vsak na tie BGA, zajtra budes mudrejsi ked to otvoris

Raci a čo to je to bga na , je to kontakt, alebo výstup...

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 14. Júla 2014, 23:52

Dugebe napísal:

jhe to typ puzdra elektronickej suciastky.

Dugebe
Autor témy

Utorok, 15. Júla 2014, 06:55

airbone napísal:

a da sa to opravit, alebo musim zohnat druhe z buracky....

RACERMAN

Utorok, 15. Júla 2014, 17:04

Dugebe napísal:

https://www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=BGA

doma neopravitelne, niekedy pomoze novy soft upgrade, nie je vzdy sa vsak zadari, servis na toto riesi airbone tu vyssie ti odpisal, treba kontaktovat jeho je to profik na tieto veci

na vymenu potrebujes dost fakt dost drahu bga stanicu - spajkovacku, skusenosti, prax
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

RACERMAN

Utorok, 15. Júla 2014, 17:14

Dugebe napísal:

a da sa to opravit, alebo musim zohnat druhe z buracky....

z buracky alebo z netu je dost velka sanca ze kupis zas s rovnakym problemom...
nie si jediny kto ma tento problem, proste hodinami pouzivania to odchadza...
su len 4 moznosti

1. dat to opravit
2. kupit nove - na cenu sa mozes spytat v BMW - nebude vobec nizka a nakodovat
3. skusit od niekoho pouzitu mechaniku, potom ju nakodovat a testovat ci neblbne, tusim airbone mi
spominal ze mal par kusov funkncych ked som to riesil ja
4. zmierit sa s tym ze to vypadava - najhorsie riesenie, nejde v podstatne ovladat nic cez iDrive

pri vymene len tak kus za kus to nebude fungovat spravne, musi sa kodovat + moze sa stat ze ti vypadne FSC kod - nepojde hlasove ovladanie..., u mna sa to pri vymene nestalo, airbone ma vsak upozornil ze sa to moze stat ked som to meni ale nastastie vsetko funguje ako ma. Tuto istu informaciu som dostal aj z BMW, k vysvetleniu kedy to vypadne a preco (rozumej za akym podmienok) som sa nedopatral.
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

Dugebe
Autor témy

Utorok, 15. Júla 2014, 19:05

airbone napísal:

Ahoj airbone, chcem sa Ta spytat na opravu i-drivu, mozes mi poslat kontakt, nech Ti mozem zavolat a dohodnut sa na opravu....

Dugebe
Autor témy

Utorok, 15. Júla 2014, 20:45

RACERMAN napísal:

z buracky alebo z netu je dost velka sanca ze kupis zas s rovnakym problemom...
nie si jediny kto ma tento problem, proste hodinami pouzivania to odchadza...
su len 4 moznosti

1. dat to opravit
2. kupit nove - na cenu sa mozes spytat v BMW - nebude vobec nizka a nakodovat
3. skusit od niekoho pouzitu mechaniku, potom ju nakodovat a testovat ci neblbne, tusim airbone mi
spominal ze mal par kusov funkncych ked som to riesil ja
4. zmierit sa s tym ze to vypadava - najhorsie riesenie, nejde v podstatne ovladat nic cez iDrive

pri vymene len tak kus za kus to nebude fungovat spravne, musi sa kodovat + moze sa stat ze ti vypadne FSC kod - nepojde hlasove ovladanie..., u mna sa to pri vymene nestalo, airbone ma vsak upozornil ze sa to moze stat ked som to meni ale nastastie vsetko funguje ako ma. Tuto istu informaciu som dostal aj z BMW, k vysvetleniu kedy to vypadne a preco (rozumej za akym podmienok) som sa nedopatral.

Ahoj, diky za rady, skúsim to poriesit s airbonom a uvidim, či mi s tym pomôže...

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 15. Júla 2014, 23:09

Dugebe napísal:

Ahoj airbone, chcem sa Ta spytat na opravu i-drivu, mozes mi poslat kontakt, nech Ti mozem zavolat a dohodnut sa na opravu....

Ahoj.
S tymi opravami resp. repasovanymi ccc je to u mna nasledovne: (info aj pre dalsich potencionalnych pacientov)
V sucastnosti to viem realizovat len vymenou repasovany ccc za poskodeny ccc, pretoze niektore "operacie" suvisiace s opravou sa riesia na "externom" pracovisku u kolegu, ktore je, ako inak, v zahranici. Takze je to vsetko nie prilis plynule a casovo narocne, a okrem sucastneho dovolenkoveho obdobia to dost komplikuje aj fakt, ze tieto moduly maju vzdy nejaky originalny a delikatny problem, nie je to zdaleka jeden typ problemu ktory by sa riesil ako na beziacom pase, ale tieto opravy si vyzaduju casto individualne riesenia..... Ide to zatial teda pomalsie, ako by bolo treba s ohladom na dopyt. Akonahle a vzdy ked mam "na sklade" nejake zrepasovane CCC, su ihned fuuuuc.... Minuly tyzden boli dve jednotky a obe hned poputovali do nemecka :) Takze momentalne ani ziadne nemam, ocakava sa tak najskor za tyzden bude par kusov. Chcel som vytvorit nejaku zasobu skladom aby boli dostupne vzdy, ale nedari sa to lebo dopyt je rychlejsi ako realizacia dalsich a dalsich..... :)
Pracujem na rychlejsom rieseni, vsetko sa bude komplet robit u mna a tym padom sa to znacne urychli, a bude to menej komplikovane ale cakam sa na nejake vybavenie a budujem male pracovisko na tento ucel, lenze vsetko to momentalne spomaluje sucastne dovolenkove obodobie (jedna sa o investiciu s 5-miestnym cislom financovanu mnou samym z mojho "hobby-do-it-yourself" rozpoctu. Takze ak mas zaujem o takyto repasovany kus na vymenu, ozvi sa mi do ss a do niekolko dni by mohol byt dostupny. Ak chces riesit opravu svojej vlastnej jednotky, musis par tyzdnov este pockat, kym sa to vsetko bude realizovat u mna (a eventualne bude aj prijatelnejsia cena ako to vychadza v sucastnosti).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných