... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jose86
Autor témy
Auto: BMW E61 530xd
Kraj: Bratislavský

GWS Gear selector switch modul

Piatok, 30. Augusta 2013, 19:59

Chlapi zle je,

pri upgrade software na moju 530xd sa mi nepodarilo nahrat update do GWS jednotky (volic automatickej prevodovky), tym padom je uplne hlucha (nesvieti zelena led na volici AT), auto normalne nastartujem ale nejde zaradit rychlost. nahraval som to cez progmana, vypisalo chybu po nahrati Diagnostic trouble 2086(CoApi). ked som sa pokusal nahrat to cez winkfp tak mi na konci nahravania vypisalo tiez nejaku chybu. prip. niekto ochotny TT, BA okolie. ](*,)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: GWS Gear selector switch modul

Piatok, 30. Augusta 2013, 20:09

jose86 napísal:
Chlapi zle je,

pri upgrade software na moju 530xd sa mi nepodarilo nahrat update do GWS jednotky (volic automatickej prevodovky), tym padom je uplne hlucha (nesvieti zelena led na volici AT), auto normalne nastartujem ale nejde zaradit rychlost. nahraval som to cez progmana, vypisalo chybu po nahrati Diagnostic trouble 2086(CoApi). ked som sa pokusal nahrat to cez winkfp tak mi na konci nahravania vypisalo tiez nejaku chybu. prip. niekto ochotny TT, BA okolie. ](*,)

napis aku chybu ti to vypisalo cez winkfp

jose86
Autor témy

Sobota, 31. Augusta 2013, 11:01

airbone napísal:

napis aku chybu ti to vypisalo cez winkfp

Signature check failed 10FLASH, NG_SIGNATUR_PRUEFEN (Programm); ERROR_FLASH_SIGNATURE_CHECK, nevie to rozbehat ten modul radiacej paky.

airbone
Auto: F25 X3

Nedeľa, 1. Septembra 2013, 12:55

jose86 napísal:

Signature check failed 10FLASH, NG_SIGNATUR_PRUEFEN (Programm); ERROR_FLASH_SIGNATURE_CHECK, nevie to rozbehat ten modul radiacej paky.

myslim ze s tym nic moc uz nespravis. Skus ju este flashnut s vypnutym UIF zapisom alebo v expert mode. Ale inac toto skor znamena ze je tam poskodeny flash eprom. Stava sa to aj na inych moduloch.... Alebo nastartuj tool32 a pohraj sa s nou, mozno su tam nejake prikazy a treba vyskusat sg-reset atd...

jose86
Autor témy

Nedeľa, 1. Septembra 2013, 15:00

airbone napísal:

myslim ze s tym nic moc uz nespravis. Skus ju este flashnut s vypnutym UIF zapisom alebo v expert mode. Ale inac toto skor znamena ze je tam poskodeny flash eprom. Stava sa to aj na inych moduloch.... Alebo nastartuj tool32 a pohraj sa s nou, mozno su tam nejake prikazy a treba vyskusat sg-reset atd...

jak myslis ze poskodeny flash eprom?? no aj po vypnuti UIF zapisu a aj v expert mode vyhadzuje stale to iste. je niekde nejaky zoznam s prikazmy pre tool32?

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Utorok, 25. Februára 2014, 17:06

Stara tema ale dnes sa mi podarilo rovnakym sposobom zrusit SPORT radiacu paku. Nastastie mam staru nesportovu (ved preto som nahratie softu skusil na tomto module) takze jazdim.
Najrychlesim riesenim by bolo vyrobit zo stareho funkcneho plosaku sportovy prispajkovanim zopar suciastok (soft a DPS je rovnaky) ale take riesenie sa mi nepaci.
Co sa tyka priciny problemu su viacere nazory:
- napatie v sieti ma byt vacsie ako 14,2V,
- DCAN nezvlada "long authentification" a treba pouzit ICOM alebo OPS/OPPS,
- po neuspesnom pokuse treba zresetovat FLASH_PROGRAMMIER_STATUS, inac soft nepojde nahrat (v Tools32 som nenasiel kde by sa to dalo urobit).
No nenasiel som nikde zeby sa to niekomu podarilo opravit ...

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Sobota, 25. Októbra 2014, 18:29

Dalsie info, da sa to urobit s ISTA/D a DCAN adapterom. No ja s tym mam na svojej 530xd problem zrejme preto, lebo xd sa so SAT nerobilo.
Ked skusim ISTA/D s VO 203 (4WD) a 2TB (SAT) tak chce ISTA sportovu paku odstranit a to neviem zmenit na programovat.
Myslel som si ze to obidem, ked zmenim VO na RWD (odstranene 203/AWD, 2TB/SAT vo VO som nechal) no ISTA zrejme z VIN zistila 4WD a nadalej chce sportovu paku odstranit.
Pre uplnost som to skusil aj s VO bez 4WD a so standardnou prevodovkou, to uz ISTA/D ukoncila session chybou.
Nenapada niekoho sposob ako prinutit ISTA akceptovat na xd sportovu paku?

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd

Sobota, 5. Decembra 2015, 00:24

chlani a aky je rozdiel vlastne medzi sport pakou a normalnou ? teda napriklad ked mam e60 predface je mozne nejakym sposobom alebo nahratim novehu softu do prevodovky zmenit jej spravanie ? mne osobne vadi to prispate radenie : https://www.youtube.com/watch?v=r1T3wdqWSLM
ked to porovnam napriklad s tymto :
https://www.youtube.com/watch?v=2ljgMKTe3Wg

je to len nejaky soft? alebo ako??? da sa to spravit ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: xener a 10 neregistrovaných