... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Re: E60 vedel by mi niekto nakodovat AUX vstup

Štvrtok, 3. Mája 2012, 11:39

doteraz som pouzival na E39 vstup AUX cez kazetovy adapter pre mp3 prehravac a hralo uplne paradne, cisty zvuk, vsetko OK. Moc sa mi nechce verit, ze AUX vstup cez kabel bude hrat zle :-k

takze nikto v BA to nevie spravit?

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 3. Mája 2012, 11:47

Nuž každý má iné nároky na kvalitu zvuku.

Ja osobne si myslím, že páni v BMW nemajú ani trochu súdnosti keď používajú slovo HiFi v označení väčšiny audiosystémov vo svojich autách.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

miso_525d
Auto: SOBI 20

Štvrtok, 3. Mája 2012, 12:06

tak bratm, asi mame naozaj uplne odlisne predstavy o uspokojivej kvalite reprodukcie zvuku v aute. a to ani nehovorim, ked napajas vtup cez kazetovu mechaniku, to je este o dve triedy horsie ako cez klasicky AUX IN. :roll:

btw. suhlasim s mexicanom, to je asi zly vtip, v aute za 80 tis. eur mas 5 biednych chrchlavych repracikov, ze aj octavia hra lepsie a volaju to premiova kvalita...

ptz napísal:
doteraz som pouzival na E39 vstup AUX cez kazetovy adapter pre mp3 prehravac a hralo uplne paradne, cisty zvuk, vsetko OK. Moc sa mi nechce verit, ze AUX vstup cez kabel bude hrat zle :-k

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Štvrtok, 3. Mája 2012, 20:15

ptz napísal:

Ja by som radsej radil ist do bluetooth prehravania cez A2DP, tam je kvalita zrovnatelna s USB vstupom. Teda, ak tam nemas original bluetooth.
.
V BA ti to urobia na mieste kde bol stary Darex vo Vrakuni (medzi Vrakunov a Ruzinovom). Robia tam aj ten AUX.

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 6. Novembra 2012, 16:09

Vie niekto prosim zistit cenu tychto dielov na AUX IN kabel ?

http://www.bmw-planet.com/lib/Retrofit% ... 63-E64.pdf

alebo ma niekto aux kabel na predaj, + niekto kto to zapoji a nakoduje ? okolie BB
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Utorok, 6. Novembra 2012, 16:21

[youtube]oVhAfRVf1nU&feature=relmfu[/youtube]

Mne velmi pomohli tieto videa od typka z USA ;) Hlavne pri rozoberani list a ostatneho v pristrojovej doske, kablik by mal vediet spravit hociktory sikovny slaboprudar :o Sposob pripojenia som daval vyššie v prispevku... Na konce kablikov som pouzil zdierky na piny zo stareho PC, presnejsie konektory na pripojenie interneho systemoveho repra alebo prednyx usb portov, lediek, reset tlacidla alebo power tlacidla (moznosti je tam dost)
Takze najst staru bednu z PC kde to nieje potrebne a hotova vec.... Kodovanie ja zalezitost pre ktoru si treba zajst k niekomu kto to vie a neboji sa do toho ist.. Ak by si to niekto dorobil tak mu to viem samozrejme aj nakodovat :wink: Apropo moze sa stat ze konektor B tam mozte mat ale bez prislusnyx pinov (zalezi od vybavy, ja som ho tam nemal) potom treba splasit piny ktore donho pasuju. To je samozrejme o inom... Typek si tie piny odniekial splasil,kedze konektor ako taky tam mal..
_____________________________________________________________________________________________________________________
Zapojenie:
http://www.tehnomagazin.com/images/bmwnew.gif
URL pre obrazok konektora zozadu...

Konkretne connector B piny 2,7,8

pin2- AUX L (left-ľavý)
pin7- AUX R (right-pravý)
pin8- AUX GND (ground-zem-nula)

V NCS Expert vycitat modul MASK alebo CAPPL, umna to bolo pod oznacenim

AUXIN
aktiv

kde pred kodovanim to bolo nicht_aktiv

http://www.tehnomagazin.com/images/bmwnew.gif
URL pre obrazok konektora zozadu...

Hawk 8)
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 02:55

naco vam je vlastne aux in ked aj ccc a aj mask prehrava v pohode mp3 ?

RACERMAN

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 08:58

JJ cita mi MP3, aux in potrebujem kvoli video modulu aby som cez neho pustil zvuk ked cez video modul externy ide len obraz, nebavi ma to v kuse zapinat na FM transmitter.
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

chip
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 09:48

Když už tak diskutujem. Neví někdo, jak vypnout u radia AM? Na volantu mám nastavené přepínání vstupů tedy: FM,AM,CD. AM je tam zbytečné a zdržuje při přepínání, nerozumím, proč se to stále používá :roll:

ptz
Auto: E60 540i man

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 09:56

tak bratm, asi mame naozaj uplne odlisne predstavy o uspokojivej kvalite reprodukcie zvuku v aute. a to ani nehovorim, ked napajas vtup cez kazetovu mechaniku, to je este o dve triedy horsie ako cez klasicky AUX IN. :roll:

btw. suhlasim s mexicanom, to je asi zly vtip, v aute za 80 tis. eur mas 5 biednych chrchlavych repracikov, ze aj octavia hra lepsie a volaju to premiova kvalita...

bratm, neviem, kde a co si skusal (ak vobec), ale urcite ten kazetovy vstup neni az o 2 triedy horsi ako AUX vstup

teraz mam na E60 AUX vstup, na nom mp3 prehravac (s kvalitnym zvukom), audio vybava je Hifi Profi DSP a hra to asi o 10 tried lepsie ako bezne auto (povedzme ta ochcafka). urcite existuje aj kvalitnejsi zvuk ale toto je na moje bezne ucely viac nez dobre a od chrchlavych repracikov to ma veelmi daleko :mrgreen:

RACERMAN, bmw si pyta za tie retrofit diely cca 50 evri.. ja som im doniesol vlastny AUX kabel (ebay) a zvladli to tiez

chip - da sa to nakodovat

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 10:01

chip napísal:
Když už tak diskutujem. Neví někdo, jak vypnout u radia AM? Na volantu mám nastavené přepínání vstupů tedy: FM,AM,CD. AM je tam zbytečné a zdržuje při přepínání, nerozumím, proč se to stále používá :roll:

a ake mas auto (non-LCI/LCI, navi?), mne (LCI + CCC navi Profi) sa po zatlaceni tlacidla na volante prepina RADIO -> AUX -> CD, po prepnuti na radio hra to, co bolo naposledy nastavene
myslim, ze AM je hlavne pre Amikov, oni to tusim este pouzivaju, inak suhlasim, ze dnes je to uz v podstate zbytocne a mohli by to dat prec z radii...

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 11:43

chip napísal:

Skus v CAPPL nakodovat AMBANDS na nicht_aktiv a tiez NEXT_SOURCE na aktiv.

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 11:52

airbone napísal:
odporucam ti s tym radsej ist do bmw servisu, jednak ak si menil CCC modul, tak bude dobre ak preprogramuju software v celom aute a tym padom sa nakoduje aj AUX.

Mozno trosku mimo temy ale spytam sa. V suvislosti s preprogramovanim CCC BMW uvadza, ze od urcitej verzie Progmanu treba vzdy zadat aj FSC kod, inac sa po programovani deaktivuje hlasove ovladanie. Je to tak a plati to pre vsetky E60?

RACERMAN

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 12:05

ptz napísal:

bratm, neviem, kde a co si skusal (ak vobec), ale urcite ten kazetovy vstup neni az o 2 triedy horsi ako AUX vstup

teraz mam na E60 AUX vstup, na nom mp3 prehravac (s kvalitnym zvukom), audio vybava je Hifi Profi DSP a hra to asi o 10 tried lepsie ako bezne auto (povedzme ta ochcafka). urcite existuje aj kvalitnejsi zvuk ale toto je na moje bezne ucely viac nez dobre a od chrchlavych repracikov to ma veelmi daleko :mrgreen:

RACERMAN, bmw si pyta za tie retrofit diely cca 50 evri.. ja som im doniesol vlastny AUX kabel (ebay) a zvladli to tiez

chip - da sa to nakodovat

Nemas link aky si objednaval ? alebo si to vyrobim a hotovo
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD

chip
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 12:17

Laco19 napísal:
Skus v CAPPL nakodovat AMBANDS na nicht_aktiv a tiez NEXT_SOURCE na aktiv.

Dík, to by mohlo být ono. Večer to prubnu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní