... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Asvo41
Autor témy
Auto: BMW 520d E60 lci
Kraj: Žilinský

E60 - senzor dažda, zhmlievaci senzor

Utorok, 2. Októbra 2012, 21:27

Zdravím som celkom nový :roll: , prednedávnom som menil čelné sklo, problém je že mi teraz prestal isť daždovy senzor
všimol som si že na starom okne ostalo niečo ako silikon priesvitny tam kde je optika.
Bol som sa na to dnes spytat aj v BMW a tam mi povedali že musim kupit novu čočku (optiku) aj s tou hmotou 16e + zhmlievaci senzor 96e a plus že neake 2hodinky že sa to musi dať aj idrivu aby to fungovalo ](*,) , ma stym niekto skusenosť?
ked dnes pršalo a ten stary senzor čo tam mam som prstom pritlačil na okno tak začal fungovať, kupil som iba tu optiku tak som zvedavy ma niekto podobnu skusenosť či treba meniť všetko? Ďakujem
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Re: E60 - senzor dažda, zhmlievaci senzor

Utorok, 2. Októbra 2012, 22:27

zahmlievaci senzor sa netyka stieracov. Ten sluzi iba vtedy, ked mas pusteny auto obeh (tlacidlo na vnutorny obeh je mozne prepnut do A v kruzku). T.j. ked mas autoobeh zapnuty a pojdes pred aviou, prepne sa na vnutorny obeh, avsak v pripade ze sa zacne rosit okno, lebo je uz dlho zapnuty vnutorny obeh zahmlievaci senzor zisti a automaticky otvori aby nasavalo vzduch z vonku. Zahmlievaci senzor treba po vymene skla vymenit za novy a vymenit ho v bmw servise kde vedia "ako na to". Ked nepouzivas autoobeh, nemusis to riesit.

Senzor dazda je opticky, ked si na to pritlacil a bavil, asi ten kto vymienal sklo nedal pozor a poskodil kabelaz na konektore alebo proste nedobre uchytil ten senzor.

Asvo41
Autor témy

Streda, 3. Októbra 2012, 08:30

no dnes skusim vymeniť tu opticku časť na nej je aj ta hmota ktora sa prilepi na okno snad bude v tom problem lebo ako vravim ked ten zenzor zatlacim viac na okno ide, dam vedieť snad bude pršať až to vyskušam :D

MateX3 dik a ešte mi v BMW povedal že by to malo fungovať aj bez programovania ale to asi ťažko povedať že :-k
no ale ako vraviš vymenim aj ten zhmlievaci až to je na poriadku aj ked to moc nepouživam O:)
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Streda, 3. Októbra 2012, 13:21

Ahoj, po výmene čelného skla je nutné urobiť reinicializáciu dažďového senzora inak nebude správne fungovať. Čudujem sa, že toto ti v BMW servise nepovedali. To nečítajú servisné príručky???.

Ja som vymieňal čelné sklo minulý mesiac, takže s tým mám praktickú skúsenosť - po výmene senzor išiel, no čudne, až keď bolo sklo skoro celé mokré a ja som vlastne už nič nevidel. Vtedy som hľadal príčinu - niekomu v bmw servise poradili, že po výmene skla je potrebné vymeniť celý senzor, čo je úplna kravina. Takisto som našiel rady aj ohľadne čočky a pod.

Ak ti tam dali správne sklo a nalepili to správne, tak po reinicializácii senzora to musí fungovať zase správne.
Tá reinicializácia sa robí práve na to, aby senzor skontroloval stav nového skla a aby si zresetoval hodnoty na citlivosť, ktoré mal uložené k starému sklu.

Reinicializáciu senzora je možné robiť cez BMW diagnostiku.

Asvo41
Autor témy

Streda, 3. Októbra 2012, 17:11

dimensionone reinicializaciu mi spravia len v BMW? dnes som nalepil novu čočku a vyzera že ide O:)
sklo si menil priamo v BMW?
ja som bol u nich akurat čočku kupiť novu, sklo mi niekto naschval v noci rozbil :? a cez poistku mmi to nuznali tak som si pomohol jako som vedel, asi si pripoistim čelne sklo :-k
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Streda, 3. Októbra 2012, 17:51

urobia ti to aj v BMW. Alebo aj u niekoho, kto má diagnostiku BMW - DIS alebo ISTAD.
Keď by si bol tu niekde nablízku, tak ti to viem urobiť.
Inak je čudné, že to BMW neurobili, veď to majú v servisnom manuáli. Môžeš ich na to priamo upozorniť, aby tak urobili.

Asvo41
Autor témy

Pondelok, 8. Októbra 2012, 09:14

Tak teraz ked nam prsi tak som to vyskusal naostro
nahradna optika za 16ero vyzera ze problem vyriesila stierace idu

dimensionone - keby sa nahodou vyskytol problem tak by som sa ozval cez ss

Ďakujem
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných