... všetko o BMW ...
MateX3 napísal:Mam sice pred lci, ale egr odstavene odpojenim podtlakovej hadicky, od poslednej TK/EK t.j. 11/2011. Bez problemov na EK. Nakolko egr sa otvara vraj len pri zatazeni. Na volnobehu vraj nie.
alfi666 napísal:Ano, musi sa to odtranit z mapy (podobne ako ciptuning)
Nejde o to, ci LCI alebo nie... ale o emisnu normu... pri EU3 to fungovalo aj obycajnym odpojenim... EU4 je uz "mudrejsie" a zisti to, ze EGR nefunguje...
alfi666 napísal:
Mas asi EU3... rocnik 2003, vsak?.. tam to moze fungovat len odpojenim hadicky.. na novsich uz nie
EGR sa otvara praveze v tedy, ked neni motor pod zatazou... ked je potrebny vykon, tak sa EGR uzatvara a motor nasava len cisty vzduch...
dimensionone napísal:a prečo ho chceš odstavovať?
na výkone sa to veľmi neprejavuje, otvára sa len keď ideš ústálenou rýchlosťou, dá sa jednoducho vyčistiť, a potom frčí ďalších n-desiatok tisíc kilometrov
podľa mňa je to zbytočné vyhadzovanie peňazí s minimálnym alebo žiadnym účinkom
dimensionone napísal:s tým karbónovaním súhlasím, keďže sa EGR masovo dlho nepoužíva, je ťažké povedať, aký to má reálny vplyv na motor a jeho súčasti. Ja mám teraz 240 000 km, ročník 2004, práve som riešil trysky, po vybratí boli ako nové, nikde žiadny karbón, no odišli na nich ventily na prívode paliva... S karbónom úzko suvisí aj kvalita nafty, keď tam netankuješ naftu na nejakom družstve, bezsírnu, používaš VIF, tak by som si s tým veľkú hlavu nerobil
MateX3 napísal:myslim ze ci lci alebo nie, potrubie do egr je rozpojene
Mozno by tam stacilo vlozit kus plechu spravneho rozmeru? (2€ mincu)
Na vlastne riziko...