... všetko o BMW ...
James napísal:To je senzor ambientnych svetelnych podmienok ( fotorezistor ), primarne pre potreby automaticky stmievacieho zrkadla.
Skus ho prekryt uplne prstom ( pri zapnutom motore ) apon na takych 15 sec a uvidis ako sa zacne zrkadlo stmavovat ( ked budes drzat ruku na cidle dlhsie tak stmavne este viac ).
voMacK napísal:preco by sa malo stmavovat zrkadlo, ked senzor zakryje prstom? Zrkadlo sa predsa stmavuje, ked nan posobi silnejsie svetlo..nie tma :) stmavovacie zrkadlo ma predsa senzor priamo v sebe..v zrkadle...v strede hore ...staci nan zasvietit baterkou...a zacne sa zrkladlo stmavovat... aspon tak to bolo na E90
Kallon napísal:ten predny senzor je na snimanie intenzity svetla. ak mas asistenta zapinania stretatavacich svetiel, tak podla tohto senzora sa ti zapina a vypina. vyskusas to tak, ze za denneho svetla vypinac svetla das do AUTO polohy, nastartujes a ked prikryjes ten senzor tak sa ti rozsvietia svetla. aspon na mojej E90 to tak funguje.
bruno75 napísal:cez deň používam DRL (nebudem si zbytočne páliť xenóny) a večer, keď sa naozaj zotmie chcem aby sa mi automaticky zapli stretávačky, stači ti to ako vysvetlenie![]()
mne ide o to, či sa dá nastvaiť citlivosť senzora...