Zdravím, keďže je nedeľa a zajtra sviatok servis moc nezoženiem skôr než v utorok.
Skúsim preto vás ako odborníkov. Vlastním BMW e60, 530d, 2005 ročník, Automat, 160KW.
Posledný štart bol vo štvrtok večer a bez problémov jazda asi 50-60 km.
Včera (piatok) som nikde nebol, neštartoval som, len som vyberal plastové kryty okolo riadiacej páky a lištu na palubovke okolo vetrákov (naťahoval som novu fóliu, pôvodná farba už dostala zabrať). Samozrejme opatrne aby som žiadne konektory ani káble nedo*ebal. Včera som teda neštartoval, akurát som musel z parkingu vyradiť do Drive, aby som vybral plastový kryt okolo riadiacej páky čiže som musel zapnuť elektriku. Všetko bolo bez chyby, nič sa nedialo.
Problém nastal dnes v sobotu ráno pri štarte. Plastové kryty som nahodil, zacvakol, dával som si pozor aby som žiaden kábel ani konektor nezalomil.
Auto teda stálo 2 noci a o nahodení krytov prišiel štart. Všimol som si, že vyhodilo na palubke ikonu žhavenia a auto štartovalo extrémne zle. Vôbec nechcelo chytiť, Bol to taký dlhý štart, ako keď sa chce človek nadýchnuť, trvalo to asi 3-4 sekundy a auto chytilo. Stále nebola žiadna chyba. Hovorím si, je zima, mráz, po noci keď štartujem občas to trvá dlhšie, aj keď toto bolo dosť čudné zvuky.
Asi po 4-5 minútach čo som sedel v aute (nejazdil som, stále bol parking a ručná zatiahnutá) vyhodilo chyby:
Transmission Fault! Potom vyhodilo ABS-ko, asi 3x nejaké žiarovky.Z ničoho nič.

No a hovorím si, skúsim naštartovať znova.
Vypnem teda motor, chvíľku počkám. Nahodím najskôr elektriku, počkám kým zhasnú kontrolky a idem štartovať. Samozrejme, nejde už ani štartér. Keď mám kľuč v polohe zapaľovania tak sa ani nič nedeje, len 3x jemne cukne v intervale asi 2 sekúnd a vypne elektriku a nahodí znova. A aby som nezabudol, po tom prvom štarte keď auto ešte naskočilo mi vyresetovalo hodiny a palubny počítač (najazdene km atď).
Čiže skúsiť štart cez káble alebo dať nabiť baterku?
Alebo je to stráta času?

Dosral som niečo ja tými plastami? A ešte dodatok, baterka sa nemenila istotne dlho.
Dodatok ďalší, prevodovku zaradiť ide všetky stupne, aj na palubnom počítači mi ich pekne ukazuje.
Vďaka za čas a prečítanie.